Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XR 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

за да излезе тази тема на първа страница и да се вижда пускам това мнение
    освен малко общи приказки има и полезни неща написани в темата

Коментар

ето и снимка

ето и данни

HONDA XR250 RJ PRICE GUIDE Ј2800 to Ј3200
      The UK import of this machine has a lower spec then the Japanese model we import. The UK bike has kick start and ordinary Speedo. The model we sell has electric start, digital Speedo better lights and several small extras. Very nice bike off road and the electric start is a real bonus..

SPECIFICATION Vin Identification number . MD30
      Length 2140mm Width 820mm . Height 1120mm. Wheelbase 1430mm. Seat height 860mm . Weight 115kg. Engine type 4 stroke 249cc. Power output 28/8500 ps/rmp.
      Torque 2.50/7500 kg-m/rmp. Fuel tank capacity 9 litres. Gearbox 5 speed.

Коментар

ето и модела BAJA

Коментар

Митков ... може ли малко да поясня -
          "Baja" се чете "Баха" - идва от Испански и значи букварно "Ниско" (превод от ОберЩурбанФюрер)

Много българи си го четем J = Й ... и става Байа или Бая ... но не е правилно
          Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

ОК поправих го

Коментар

honda xr250r?

очаквам да ми дойде от щатите хонда xr250r 4-тактов 2004г.моля ако може някой от по вещещите хора в offrouda ако могат да споделят нещо за модела (савет или квото и да е)шото не можах да открия никва информация.цената на която го взимам от там е на 2100 долара.

Коментар

До: honda xr250r?

А с търсачката дали пробва????

Коментар

на търсачката излизат некви но там няма никакви коментари относно модела,нищо което по някав начин да ми е полезно или да ме ориентира за това каква машина ще имам.можеби и аз не мога да намеря но...принципно това щее 1вия ми мотор (не броя това че карам 2тактов крос 125сс на приятел ама...на приател)и всяка информация каквато и да е би ми била полезна

Коментар

Колега... виж темите на Даниел Туйков (a.k.a. Different Soul). Иначе като общи приказки - това е мотор, който е идеален за ендуро...

Коментар

До: XR-250

Лични впечатления от модела ХР 250 1994:

Мощност:
                      Добре разпределена изцяло по кривата от началото до края, като малко преди края се усеща максималната тяга на мотора и се усеща как вече няма на къде и няма смисъл да се изпържва двигателя до край ! Невероятно приятна тяга в най-ниските обороти на всяка скорост ! Достатъчно мощност за преминаване на всякакви препятствия, като трябва да се има в предвид, че мотора е подходящ за хора до около 80 кг. защото с по-тежките става тромав и отива към пастирските ендура !
                      Достатъчно резерв от мощност във всяка скорост, като пример мога да кажа, че мотора се вдига на 1 гума на 4-та скорост, а за хората ходили на "Фенера" машината катери до горе на 2-ра скорост. Аз съм 70 кг (вече).

Окачване:

Невероятно плавно и приятно поемане на неравностите, като цяло меко, Скоковете над метър и половина задължително са придружени от силно сгъване с усещането че корема ще се удари в земята, но на практика понася скокове от по 2м+ без да се ульолява сериозно след приземяването.

Трансмисия:

Постигнат е перфектния резултат от дължината на скоростите като с лекота може буквално да се пълзи без полу съединител по трудни места, а ако се наложи да се движите и с над 110 км. по черно ! Нормална скорост без да се тормози двигателя 80км/ч.

Двигател:

Маслено охлаждане, издръжлив като цяло, но е желателна смяна на маслото на около 1000 км ако се кара в по-бързо темпо. Лесен за обслужване. Ефтина потдръжка и достъпни части. Нисък разход на гориво засичал съм го веднъж и резултатите са: Карлово - Севлиево в движение с ХР 400, ХР 650, ДР 350, КДХ 220Р и ЕХС 200 и приблизително време за изминаване на маршрута около 2-3 часа с почивките - 4,2л изгорени като на места темпото беше доста голямо и давах газ до дупка. На връщане мотора успя да надмине ЕХС 200 и да се движи с ХР 400 в яко темпо ! В двигателя се налива по 1.5л масло.
                      Декомпресора е автоматичен вързан с жило за манивелата, но аз съм без такъв и без проблем го паля с ръка, а не съм от здравеняците !
                      Здравия двигател няма някакви специфични шумовеи трябва да работи гладко без особени тракания и свирукания. Жигльор в карбуратора 125, смукач с 2 степени, 4 клапъна 8.5-9л резервуар.

Поведение:

Невероятно послушен и приятен за каране мотор, не изморява освен ако не се опиташ ти да го измориш ! Усеща се тежък като се наклони, но на практика се повдига лесно. Маневрен, но с висок център на тежеста.
                      Перфектен мотор за обикаляне в гората, който ще позволи да отидете където пожелаете, но ако нещата стигнат до състезателен режим конете се усещат по-малко от нужните в моментите когато се открие права и се наложи по-бързо увеличаване на скоростта.

Други особености:
                      Пластмасов резервоар, без мигачи и огледала, помпаща предница, маслото се сипва в двигателя, най-добре се чувства с задна гума 110/80/18 !

Това е което мога да кажа за сега като впечатления, ако се сеща още нещо ще допълня !
                      [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                      [/FONT]________________________________________
                      [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                      [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                      [/CENTER]
                      [/CENTER]

Коментар

Honda XR 250

Здравейте! В ендуроспорта съм от 3 години. Минах през Априлия RX 85цц Полини, Ямаха дт 125 р и сега съм се насочил към хонда хр 250. Инересувам се попринцип от моделите след 90та година. Имам няколко въпроса :
                        1 Добре ли е като избор на мотор?
                        2 Горе долу за 2000-2300лв мога ли да намеря читав?
                        3 Има ли стартер?
                        4 И здрави ли са?
                        И забравих да кажа че съм 176см висок и съм 78 килограма

Коментар

До: Xr 250

Не е лошо моторчето даже е доста добро за ендуро понеже си има що годе мощност лек и маневрен 110-115 кг.С добри гуми и каране минава там кадето хт хл и подобни с по голяма кубатура се зорят доста.Поне за мене е един много добър и надежден мотор моя беше само със стартер 96г хр250с и беше както се оказа 23 коня а на мотокрос писта вървеше на равно с кавазакита хонди 450сс и прочие кросови мотори.Така че става за всичко вдига до 137 км в час абе перфектен за ендуро
                          vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
                          Suzuki GSR600 98 hp
                          Nissan Pathfinder 174 hp
                          0878222 три 3 шест

Коментар

Колега,мога да ти отговоря на въпроса по следния начин.
                            1-во да добър е мотора.
                            2-ро ами май ще трябва за читав още малко да се напънеш.
                            3-то до този който аз имах досек нямаше стартер.
                            4-то за здрави са здрави и са по-непретенциозни от страна на поддръжка спрямо новите "хард-ендура"
                            Все пак избора си е твой аз мога само да коментирам личните ми наблюдения от това моторче.
                            0878424143
                            0887424150

Коментар

Мога да добавя един минус - старите модели са адски неудобни!
                              Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Аз съм на същото мнениа като на батко пепи.Има и със стартер и без стартер.Пък за тази цена ще е много трудно да намериш читав мотор.
                                МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X