Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да избера Европейско или Японско, 2Т или 4Т

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

E, това не опира да производителите, ами до дистрибуторите.

Обаче говорим за втора ръка мотори, все пак.

Коментар

Е това е проблема за внос на мотори втора ръка от САЩ Особено кроса и ендурото са с много точилки и все пак държат някаква цена Това че цените са по ниски е още една причина вместо да се опитваме да ги вкарваме ние да отидем при тях При покупка на такъв мотор или АТВ прибавете транспорта застраховката митото ддс-то и още други таксички и услуги наложени от държавицата рекетьор и готово може да карате мотоциклет в ада След това идва момента със скъпия бензин части и др Затова се вкарват предимно бангии които се кърпят тук Купуването на стар наточен мотор не е наи изгодно по изгодно е нов А наи изгодно е да караме мотори там И да оставим всички държавни бирници след няколко години да си ближат к......e за сол

Коментар

Тази тема като гледам е от доста отдавна , но аз сега я зачетох и ми се стори доста интересна ... и забравена .
        За мен няма какво да говотим вижда се на аватара "Let the goot time roll" твърдо съм си зад зеления цвят , но не бих отказал и оранжев . Аз също съм за 2Т машини , знам че вече 4Т бият в почти 90% по качества , но самия звук , мисрис на горивната смес и тн. ме привличат като пчела на мед към 2Т
        Бих добавил че и някои от Европеиските мотори не са за изхвърляне , не само КТМ е добър и Хусварната и Хаусберга също все повече и повече се налагат на пазара в България и държат една стабилна цена

Всъшност на едно място се продава Хусварна 610 , 97 год със супер мото гуми за 3000 лева и със сигорност щях да я взема ако имах парите
        http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Re: Какво да избера Европеиско или Японско, 2Т или 4Т

моите фаворити са хонда и кавазаки.На мен лично по ми харесват 2т машини !

Коментар

да и аз сега като я позагледах тази тема ми стана интересно

вижте какво съм казал на 28 септември 2005 та година

момчета
            аз не съм казал че алуминиевата рамка е по добра
            но така ако мислим то и прашките въобщте ама въобщте не са по практични от бикините например
            да не говорим за жартиери и токчета че въобщте не са практични или късите поли или обици или панделки и т.н.безкраен списък
            НО се продават
            Та практична или не алуминиевата рама взе да става стандарт от догодина даже и ямахите щте са с алуминиеви за съжаление без вр-а
            но от по следващата сигурно и той щте е така ако така продължават нещата

..пророчески думи..днес вече WR моделите 07 модел са със алуминиева рама
            аз съм го казал точно-
            за съжаление без вр-а
            но от по следващата сигурно и той щте е така

точно 07 ма е по следващата на 05 та

Коментар

Искам да ви попитам като цяло (цялата гама на кавазаки)как са от техническа гледна точна(здрави ли са демек ),щото един ми вика голям боклук,друг стават да кажете аджеба ко е прав,кои не ?
              Биват ли вопще като мотори,по мои впечетления цените има са по-ниски от на другите мотори,и затова си мися че рибата намирисва малко от към опашката ,та кажете как стоят нещата?
              Поздрави

Коментар

Има един адски прост начин да си отговориш сам на този въпрос, за това дали кавазаки е за теб или не, има няколко много прости теста:

- Каква кола караш ? И най вече, защо я купи ? Или ако нямаш, каква би си купил и защо ?

Ако караш голф двойка, и си го купил защото някой ти е казал "Ей, вземи си голф двойка, знаеш ли колко добре ги поправям тях", не си взимай кавазаки.

- Ако си си избирал колата със сърце и очи, и си си взел примерно нисан, тойота или сивик, или алфа, или каквато и да е екзотика, и с усмивка си пускал край ушите си "Ей, що не си взе голф двойка бе, тях знаеш ли колко добре ги поправям ?!?" - може би ставаш за кавазаки.

- Как си избра гаджето (или съпругата ако си женен) - пита ли първо всичките си приятели и познати дали е хубава, какво мислят за нея, дали се е.. добре, или я грабна на бял кон и нека смее някой да ти каже нещо?

Майтапа настрана, и без да имам нищо против голфовете, не можеш да очакваш някой да ти каже "не си купувай кавазаки" или пък "ей, кавазаки си купи". Ти си решаваш, един мотор се купува със сърцето, не с въпроси "ама хубав ли е, да го купя ли".

Полезната информация която може да ти помогне в случая е че в България вече има части за всички японски марки, че всички марки на еднакви години и еднакъв внос се чупят еднакво, и че предвид вноса на килограм който се практикува от години, много по-важно е в какво състояние ще е моторът който купуваш, а не каква марка е. Можеш да намериш страхотни мотори и страхотни бангии, с марка кавазаки както и с друга марка.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ясно значи може да се ка же че и кавазакито става за мене,мерси Goblin

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    ..... един мотор се купува със сърцето, не с въпроси "ама хубав ли е, да го купя ли".....
                    Човеко, знаеш ли откога ги търся тези думи да ги напиша за всички които искат да си купят мотор. ЕВАЛА!!!
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Гоблин да не си започнал курсове по народоспихология и психология в търговията

много добре казано
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Отдавна съм ги завършил
                        По темата мога книга да напиша, нали уж гледам нещата отвън.
                        А иначе наистина съм виждал подобна случка, едно приятелче си взе голф единичка, за толкова имаше пари, и го дал на някакъв майстор, оня се потил цял ден с него като прасе с тиква, и накрая му ревнал "абе от къде ги намирате тия боклуци бе, що не си взе голф двойка, знаеш ли тях колко добре ги поправям !!!"
                        С две думи - "госпожо, не мога да определя от какво сте болна, но моля ви - вземете леден душ, и застанете след това гола два часа на течение. Ще хванете чудесна пневмония, а пък нея колко добре я лекувам..."

Сори за офтопика.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Искам да чуя от собственици на италиянки мнението им за италиянските мотори !!! защото един ми казва буклук недеи ,друг супер са или нещо такова,
                          та кажета аджеба каква е истината,
                          признавам че цената им е много примамлива ,цените на частите нз?
                          но нека някои които разбира от тях да сподели впечетления?

Коментар

Аз имам едно италианско моторче и вече съм споделял мнение за него,но трябва да погледнеш предишните страници......Като ми се счупи мотора и не можех да намеря никъде части,защото на някои места не бяха и чували марката (Атала) вече мисля че са Априлия казаха ми да си купя по-новия модел,защото излизали части само 6 години след създаването му,може вече да не е така,но аз не бих си купил отново Италиански мотор,да по-евтин е ,но погледнато реално си излиза по-скъп,като частите са му по-скъпички аз съм си фен на Хонда и я препоръчвам на всички начинаещи мотористи Италиянките вадят доста кончета и бързина от двигателите си,но пък не са толко здрави и надеждни....лично мнение....
                            [B][URL="http://metric.rodim.ru"][IMG]http://metric.rodim.ru/a1_a1_11_12_2008_2_1a.gif[/IMG][/URL][/B]
                            [B][COLOR=Red][SIZE=4]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/SIZE][/COLOR][/B]
                            [IMG]http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO/Icon%202.jpg[/IMG]

Коментар

мисля че мението ти е прерфектно точно ,убеди ме напълно че не са стока тия спагетени мотори,
                              а дали и нещата и със италиянските скутери стоят така?
                              напримен априлия леонардо на мен ми е любимия скутре ,но ако и при него са така нещата вече не ми е

Коментар

Първоначално публикуван от Макса Преглед на мнение
                                ...Искам да чуя от собственици на италиянки мнението им за италиянските мотори !!! ...
                                Това е все едно да попиташ "Французойките хубави ли са"
                                Ами има хубави има и грозни... и все пак определенията зависят от гледната точка
                                Същото се отнася и за моторите и не само при съпоставката японски/италиански - има страшно много субективни фактори които трябва да се вземат предвид, преди да се сложат под общ знаменател всички "Италиански мотори"

1.Марката на мотора
                                2.Годината на производство
                                3.Колко години се произвежда модела и с какви промени - от това силно зависи и цената на резервните части, както и наличностите им.
                                4.Как е каран и подържан
                                5.До голяма степен зависи дали си избрал подходящ модел според начина на каране.

Също така дали целия мотор е "италиански"... ами ако двигателя е "австрийски" какво правиме? В коя категория ще го сложиме този мотор? Ами ако "япоснкия" мотор е с "италиански части" .. какво правиме пак? Пример: Хонда НСР125 - рамка Алкаст, предница Марцочи ... все италиански... По принцип Италианците са доста добри при малките 4Т 2Т машинки - скутерчета, малки пистови моторетки, нейкед байкове, клас спорт-турист и суперспорт. Априлия да речеме сериозна конкуренция при ендурото и мотокрса до сега не можеха да предложат. Напоследък обаче изкараха иновативни модели, в които видимо е вложено доста. Специално при супермотото имат постижения, машината се държи доста добре.
                                Идеята ми с всичките тези писаници е да се опитам да обясня, че тесногръдото обобщаване на толкова много машини и лепването на разни определения е меко казано глупаво.
                                Да ви кажа ако ми попадне ТОЗИ мотор хич няма да се оплаквам, че бил "италиански"
                                DCRT®

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X