Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотор с регистрация или без ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Мотор с или без регистрация ?

Аз съм Щерьо, приятно ми е.
    Ами не е въпроса кой къде се е качил, просто едните карат малко по екстремно други не, просто всеки има различен вкус за мотор а съответно и различен стил на каране
    Другото което е наистина, тея номера ги правят с големина на пътен знак, а ако сложа и кош отзад как да мина по някои пътеки или шубрак.
    От стила на каране и от мотора съответно идва и маршрута
    Последно редактирано от Chinela; 13-12-09, 13:17. Причина: Правопис

Коментар

Първоначално публикуван от Shifta Преглед на мнение
      Оф,едно написах,по съвсем друг начин го преиначихте....както и да е няма да се обеснявам....ами ти с тоя мотор нормално е да си изряден,гледал съм ти снимки от разходките еми няма как,но моторите от типа леко ендуро,или крос се карат по съвсем други места от тежките ендура,има балкан разлика.....а единственото за което не искам пак да регистрирам мотор е,че съм регистрирал,плащал и то за нищо,както казах и на колата си плащам да карам по разбити пътища,защо трябва и на мотора като него само в гората го разхождам аа....та не съм и превърженик на полицейските гонки или да ги провокирам да ме погват,и до сега не се е и случвало
      Първоначално публикуван от sterio Преглед на мнение
      Да така е има разлика в това кой къде кара
      Колега (sl.daskalov) ти с твоето ендуро с този кош на него едва ли ходиш на поекстремни места, от вас до магазина и обратно, по някой черен път и това е, просто има разлика в моторите а от там и на местата по които може да бадат карани.
      А ако на някой катаджия му се набиеш в полезрението и е твърдо решен да те вкара в ред то няма да е било защото си карал нормално, по някакав начин си допренесал за това негово решение
      Аз с моя мотор, наистина не мога да карам навсякъде където спортните ендура могат, но за сметка на това пък спортните ендура могат да се карат навсякъде където и моя мотор може, т.е. и по асфалта. И ако се направи една анкета ще се окаже че поне 90% от каращите спортни ендура и дори тези с кросове, стигат до гората на самоход, по асфалта, дори понякога и през града, а това пак ги прави зависими от благоволението на катаджиите. Така че верен на принципа си да не се поставям в никакви зависимости, бих регистрирал даже и спортно ендуро ако имах! А мотор ,който не може да се регистрира, не бих си купил!

П.П. Съвсем не твърдя че ми харесва да плащам за мотора си по-голям данък отколкото за някои камиони, но пък го приемам за едно необходимо зло осигуряващо спокойствието ми!
      Последно редактирано от sl.daskalov; 13-12-09, 14:27.
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

[QUOTE=bastuna;956933]
        Първоначално публикуван от sterio Преглед на мнение
        Аз съм Щерьо, приятно ми е.

На аватара пише "стерио" какво обръщение да направят колегите спорет теб.Правилното е "Shterio".
        Човека може да го е написал на немски, където "St" се чете като "Щ"
        Иначе относно регистрацията и моя мотор не е регистриран ( то и да искам не мога де, защото е кросов ), но пък и да можеше не бих го регистрирал, първо защото нямам А категория и така или иначе ако ме хванат ще го ям и второ, че от нас до гората ми е 200 метра по улички, по които дори кола не минава Бензина си ходя да си го зареждам с туба от бензиностанцията с колата и така. Та според мен регистрацията зависи от това как се използва мотора и за какво му е нужен на човек. Ако трябва примерно да си купя мотор и да го държа в София, където най близаката гора ми е на сигурно 10 км по асвалтовата мрежа, тогава бих го регистрирал, но при положение, че го карам по веднъж в седмицата по 200 метра на асвалта не ми се струва удачно да плащам 200 лв отгоре на година за това удоволствие

Коментар

• До: Мотор с регистрация или без ?

Какви 200лв. аз за моя дето е 450куб.плащам 45лв.гражданска и 50лв. данък.Как и да го смятам са 95 а не 200.
          [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Все има едни 50% от хората, които всеячески те убеждават, че законите, нормите и правилата не се отнасят за техния случай - той, разбираш ли, е по-особен. Те не изхвърлят отпадъци еди-къде-си, не карат по шосетата и т.н. и т.н. Даже и аз съм един от тях, но не по отношение на регистрацията де. Такъв ни е манталитета - балкански. Никога няма да се променим, никога няма да стигнем жизнения стандарт на немци, холандци, шведи и прочие. Ще им завиждаме, ще цъкаме с език, но ще си караме мотора без номера, ще скатаваме данъци и такси, ще паркираме по тротоарите (тя общината не ни е осигурила паркоместа, та за това) и още куп "далаверки". Един световен измамник беше казал: Истински честния човек не можеш да го "изработиш"! Е, поне в Бг честни няма, за това все сме "изработени". По всякакви параграфи.
            Уф....тая цялата простотия аз ли я написах ?!?
            Honda XR600
            Kawasaki KLX650
            Honda XL600V Transalp
            +359 888 6З5 9З4

Коментар

Човекът създава богатството, а не богатството човека. Китайска народна поговорка (Не важи за България) по принцип за Бг много неща не важът,но не само в Бг хората скатават данаци и какво ли още не просто тук даржавата те притиска а не като на немци, холандци, шведи и прочие,тях гледа да ги олеснява по всякакав начин.ето една простотия и от мен
              просто колкото и да разтягаме тази тема всеки сам си прецинява какво да кара и как,едни са прекалено стриктни други не до там стриктни

Коментар

Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнение
                Какви 200лв. аз за моя дето е 450куб.плащам 45лв.гражданска и 50лв. данък.Как и да го смятам са 95 а не 200.
                Данъците не са еднакви навсякаде.В Карлово пътният данък за мотоциклет до 750 куб.см е 225 лева годишно,а над 750 е 300 . Аз имам и от двата вида.В съседен Сопот(на 4 км) е 3 (три) пъти ПО-МАЛЪК.

Коментар

От 250 до 400 кубика е 105лв. Направих запитване до един общински съветник, в община Карлово.Защо са толкова високи данъците за мотори.Той ми отговори, че кмета ги определя. При положение че се давали хиляди левове за мотори,и се използвали за удоволствие,какъв бил проблема че ще се плащат по високи данъци.

Коментар

Хайде хайде, а тия дето дават по 5000+ евро за почивки в Южна Америка не трябва ли и те да плащат данък? Тяхното удоволствие по различно ли е от нашето, или скиорите да плащат и данък ски, понеже за една седмица отиват 1000 лв по пистите.
                    Да не говорим че има и такива които пръскат повече пари от нас по кръчмите и дискотеките, ама ние сме особено "привилегировани"
                    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Мисля, че темата се изчерпа. Модераторите, ако преценят, може да я заключат.
                      Последно редактирано от viki terzieva; 18-12-09, 08:30.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X