Пускам тази тема, понеже има спор дали да караме със или без регистрация. И продажба на мотор със или без регистрация. Мисля, че темата ще бъде доста интересна. Аз карам регистриран мотор и никога не бих купил мотор, без да може да се регистрира дори и да е най-добрия. Догодина ни чака зверски закон за мотористите поради причини, че масово се карат кросови и нерегистрирани мотори в населено място, което е абсолютно забранено и защо всички ни слагат в един кюп?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мотор с регистрация или без ?
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
До: Мотор със или без регистрация ?
Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнениеПускам тази тема понеже има спор дали да караме със или без регистрация.И продажба на мотор със или без регистрация.Мисля че темата ще бъде доста интересна.Аз карам регистриран мотор и никога не бих купил мотор без да може да се регистрира дори и да е най добрия.Догодина ни чака зверски закон за мотористите поради причини че масово се карат кросови и нерегистрирани мотори в населено място което е абсолютно забранено и защо всички ни слагат в един кюп
Мотора на колесара и до края на населеното място и да ме хванат тогава за.....КТМ 400 EXC
-
Да и аз предпочитам мотор с регистрация, макар че в момента съм без. Когато си регистриран няма да го има това притеснение от полицаи, когато ги видиш. Все пак на всеки се налага понякога да преминава из града с мотора. А не вярвам някой с крос да им спре или пък още по-малко да го хванат
(Не знам дали тук е мястото и се моля за извинение, ала смятам, че все пак е подходящо да попитам. Моторът ми има номер и е с право на регистрация, но нямам документите и искам да попитам, ако има някой компетентен как и дали мога да го регистрирам? Ако може ми отг. на лично съобщение да не спамим темата. Мерси предварително)Последно редактирано от viki terzieva; 18-12-09, 08:21.Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.
Коментар
-
Аз искам да попитам чул ли е някой от догодина истина ли е премахването на технотеста от няколко места го чувам но май,че е слух,ако някой знае да каже подробности.Иначе по темата и аз карам мотор без регистрация,но при първа възможност догодина ще го регистрирам.Последно редактирано от Niki__; 03-12-09, 19:49.
Коментар
-
Всеки сам преценя риска дали да регистрира мотора си или да го кара без табели. Живея в малък град, където всички се познаваме. Досега никой от предишните ми мотоциклети/3бр/не е бил регистриран и не съм имал проблем с полиция,но винаги съм имал едно на ум за жандармерията, която се появява от нищото понякога в края на града, като се прибирам, и става много очевадно, че се измъквам покрай тях умишлено. Един, два пъти ми се разминава -с гранична полиция също обяснения колкото щеш. Сега моторът ми е с номер, имам си преглед и ГО. По-спокоен се чувствам така като го карам.Последно редактирано от viki terzieva; 18-12-09, 08:22.
Коментар
-
регистрирах преди 5 дни.английски внос във врачанския КАТ,ужасна комбинация,но стана.Причиних си това,но предпочитам да не се крия или да се гоним по улиците с милиционерите.някой път има и градско каране,нали така.Последно редактирано от Краси; 04-12-09, 09:49.HUSGVARNA 630 SMR
PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI
Коментар
-
Колеги, има го и варианта за покупка на документи, както се вижда, има хора, които продават моторите си на части. Иначе 99% от моторите от вън идват без кой знае какви документи.Последно редактирано от viki terzieva; 18-12-09, 08:23.[SIGPIC][/SIGPIC]
Коментар
-
Предпочитам мотора да ми е без регистрация-защо ли....първата ми Яамаха беше регистрирана,данъка му беше 75 лв,даваш на държавата 75 лв и за какво....от там на сетне мотор не съм регистрирал,няма и да регистрирам....с едно нещо мога да нарушавам правилата/закона/ и ще си се възползвам от това,омръзнаха ми заядливи пионки на реда да ми се правят когато съм с кола на интересни...затова си карам,ще карам без регистрация и това е.....все пак си говорим за мотори които на 95% ги караме из горите и по черните пътища,но дори и по асфалт няма да се кланям и съобразявам с пионките/комплексираните катаджии/ това е едната причина,а другата по горе спомената,пари на държавата-достатъчно ни скубе,нека си останем изцяло фрее,моторите са свобода,когато един моторист си кара,той се чувства свободен,е затова искам да си остана 100% свободен и извън закона
Коментар
-
Аз съм твърдо ЗА регистрацията. Макар че често и тя не е гаранция, че ще попаднеш на разбран полицай. Миналата седмица изкарах за първи път Бетата, карах съвсем нормално, ама едни идиоти веднага ме фиксираха. Спряха ме, разгледаха документите и решиха да спират мотора от движение защото номера е под калника. 10-те лева промениха мнението им, ама ме хвана яд, че всичко е платено, карам съвсем нормално, обяснявам, че се придвижвам само до гората, което беше видно от екипировката ми, обаче алчните копелета пак си знаят тяхното. И сега си разпечатих стикери с рег. номер и ще си ги сложа на калничето под стопа /където просто няма начин да сложа тая огромна табела дето ми дадоха от КАТ/ и на корите от двете страни, пък дано не се заяждат повече2015 KTM EXC 450 six days Argentina
Toyota Land Cruiser KDJ 125
Коментар
-
Да бе,кротко,кротко в града ама много газари...как карат на задна гумаи полицаите се дразнят. Уж ендуристи, пък на асФалта много силни, не знам защо
. Иначе мене лично не са ме спирали, но аз съм от кротките.
Последно редактирано от viki terzieva; 18-12-09, 08:24.[SIGPIC][/SIGPIC]
Коментар
-
Значи, който кара без регистрация се оправдава, че кара мотора по черни пътища и в гората. Да, ама там не са само те има и други, които ползват тези места и при един случаен инцидент примерно пострада някой турист и моториста избяга, как ще го открият, беше с червен мотор ,плешив и с големи очи. Следва масова проверка и по този начин страдаме и ние, защото имаме номера и не можем да бягаме, дали така е колегиално?Последно редактирано от viki terzieva; 18-12-09, 08:26.
Коментар
-
Именно затуй всички трябва да са с регистрирани! Едни да си карат кротко и да не ги закачат, а други да даваме яко газ и ако се наложи да си плащаме глобите, но да не ни взимат моторите!
Важното е на мръсните фурашки да им е гадно! Свини корумпирани!Последно редактирано от Тануцо; 03-12-09, 22:47.Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR
Коментар
-
Това с туристите го давам за пример, защото ми се случи подобна случка лятото. Към хижа Незабравка ме задминаха няколко мотора, не бях с тях. Минали покрай група туристи с газ и камък от някой мотор изхвръкнал и беше ударил една жена по главата. Отнесох го аз, понеже бях малко след тях, а те въобще не са разбрали.Последно редактирано от viki terzieva; 18-12-09, 08:27.
Коментар
-
Умолявам всички участници в дискусията да останат в рамките на добрия тон.
Също така се питам какъв смисъл има от тази тема. Мнението на един, сто или хиляда души които мислят че на мотор регистрация не му трябва няма грам влияние над няколкото капки мастило в здвп, накапани под формата на Чл. 100 (2) например. Че и не само там.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Защо да няма смисъл? Нали затова е този форум, да се дискутират най-различни теми или тези, които са изгодни само на някоиПоследно редактирано от viki terzieva; 18-12-09, 08:27.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар