Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотор с регистрация или без ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мотор с или без регистрация ?

А като стане някоя беля какво правиме.Всички сме чели по вестниците за катастрофирал на черен път неправоспособен водач,без регистрация и т.н. Аз имам всичко и регистрация и гражданска,но не си носех документите и реших да заобиколя катаджиите които пишеха акт на един познат,също със мотор.И какво стана заобиколих ги но гадовете видели къде вкарвам мотора и тръгвам да излизам с колата и ме пресрещат, и се почва ти ли беше с мотора,защо направи така,има 2-3 с такива мотори дето карате на задни гуми по града внимавай и още и още.Нека всеки сам да си преценява.Ето тука има откъси от вестници:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=56386
    [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Даваме такива сериозни суми за екипировка, мотоциклети и тунинг за тях, че ми е направо смешно как нещо толкова евтино и задължително условие като регистрацията ще бъде проблем. Липсата на регистрация е все едно да пътуваш в африка без задължителни имунизации.
      Е, винаги се намират индианци!

Коментар

Шифт на мен ли ми се струва или те е страх от тази тема,по неизвестни за мен причини темата я преместиха от общи приказки при положение че си беше там на място, нали казахте че не ви е проблем да си карате моторите без регистрация. Днешните постове ги пуснах в отговор на един колега да сложим снимка на мотора да се види къде стои номера и дали е осветен та разрових в Карловската тема и открих.Та по финансови причини нямам нито платформа нито бус даже нямам собствена кола да си предвижвам мотора без да е регистриран и затова го карам на собствен ход навсякъде и най интересното че не се крия като мишка като стъпя на асвалт.

Коментар

най интересното че не се крия като мишка като стъпя на асвалт.
          ето това е истината и заключението от цялата тема-"регистрирайте си моторетките,за да не се чувствате като мишки когато минавате по асфалт" виж със това съм съгласен,всеки знае ,че може да избяга/с такъв вид мотор/,но чувството е точно такова!!! браво!
          Последно редактирано от Shifta; 12-12-09, 20:26.

Коментар

колега определението мишка не е мн колегиално в този ред на мисли
            нищо лично просто всеки избира сам какво да прави с мотора си

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
              Шифт на мен ли ми се струва или те е страх от тази тема,по неизвестни за мен причини темата я преместиха от общи приказки при положение че си беше там на място, нали казахте че не ви е проблем да си карате моторите без регистрация. Днешните постове ги пуснах в отговор на един колега да сложим снимка на мотора да се види къде стои номера и дали е осветен та разрових в Карловската тема и открих.Та по финансови причини нямам нито платформа нито бус даже нямам собствена кола да си предвижвам мотора без да е регистриран и затова го карам на собствен ход навсякъде и най интересното че не се крия като мишка като стъпя на асвалт.
              Колега опитай да караш с този мотор спортно и екстремно ендуро и пак пусни снимки да ти видим номера, т.е. остатъците от него.
              Нямам нищо против регистрацията на мотоциклети, но в тази ситуация в държавата да ти искат 500 лв за някакъв керлив технотест дето само ти виждат мотора че е перфектен си е живо престъпление. Да не говорим за данъка който е 50-100 лв на година а на една кола е 20, което пак е абсолютно неправомерно. Дали ще си карам мотор или кола или и двете си е мой проблем и държавата неможе да определя такива безумни данъци и такси. Отделно от това нека направят табели които са с по разумни размери и могат да стоят безпроблемно на мотора а не с тия снегорини. И на австрийците и на гърците табелите са 3 пъти по малки от нашите.
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Shifta Преглед на мнение
                всеки знае ,че може да избяга/с такъв вид мотор/
                Ето за това ще има теми като тази:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F0%E8%F1%F2%E8
                [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнение
                  Ето за това ще има теми като тази:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F0%E8%F1%F2%E8

Янко,казах го "образно"....но не сме малки деца и да вярваме в дядо Коледа и щъркела,ти сигурно не си на ясно какъв мотор караш и какво можеш с него,и че проходимоста ти е много по голяма от други градски МПСта

Коментар

Нещо май пак стана смях гледам в раздел пътешествия и разходки с ендуро снимките, повечето мотори които са снимани кросови та не ми стана ясно как ендуро с кросови мотори, да се пусне тема в раздел мотокрос пътешествия и разходки с кросови мотори ще бъде доста весело.

Коментар

• До: Мотор с или без регистрация ?

Първоначално публикуван от Shifta Преглед на мнение
                      ,всеки знае ,че може да избяга/с такъв вид мотор
                      Ами аз си плащам данъците и застраховките за да се чувствам независим. Мразя да съм зависим от благоволението на някого, пък бил той колега и приятел. А бягането всъщност е успешно когато никой в действителност не те гони насериозно - знам го от опит, щото преди доста години и аз си мислех че винаги мога да избягам. Е, поставиха си за цел и ме научиха и каска да нося и книжка да изкарам, и всичко да си плащам. В по-голям град, може би по-трудно щяха да ме накарат , ама не е и невъзможно! Просто трябва да се набиеш достатъчно на очи та да те подгонят истински!
                      "Do not correct a fool, for he will hate you;
                      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнение
                        Е какво й е на темата ? поредния опит да се поставят всички под общ знаменател....
                        Като чета тая тема(за регистрациите) се сещам за вица между двама приятели : Абе ти на мен ли си ми приятел или на лъва?
                        Та и вие така с тия регистрации.
                        Не забравяйте, че форумът е много четен, Гоблин веднъж ви го написа
                        Per aspera ad astra.

Коментар

Краси снимките са в пътешествия и разходки с ендуро,карлово твърдо ендуро, откриване и закриване на сезона сопот, разходка до хижа тъжа миналата година на протеста, където са другите там съм и аз със скромния ми мотор, не беше ли екстремно тази година закриването пристигам винаги с другите с малко закъснение, таз година ходихме хижа добрила хижа амбарица през връх амбарица и обратно и там си е доста екстремно който го знае тоз маршрут му е ясно.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                            Ами аз си плащам данъците и застраховките за да се чувствам независим. Мразя да съм зависим от благоволението на някого, пък бил той колега и приятел. А бягането всъщност е успешно когато никой в действителност не те гони насериозно - знам го от опит, щото преди доста години и аз си мислех че винаги мога да избягам. Е, поставиха си за цел и ме научиха и каска да нося и книжка да изкарам, и всичко да си плащам. В по-голям град, може би по-трудно щяха да ме накарат , ама не е и невъзможно! Просто трябва да се набиеш достатъчно на очи та да те подгонят истински!

Оф,едно написах,по съвсем друг начин го преиначихте....както и да е няма да се обеснявам....ами ти с тоя мотор нормално е да си изряден,гледал съм ти снимки от разходките еми няма как,но моторите от типа леко ендуро,или крос се карат по съвсем други места от тежките ендура,има балкан разлика.....а единственото за което не искам пак да регистрирам мотор е,че съм регистрирал,плащал и то за нищо,както казах и на колата си плащам да карам по разбити пътища,защо трябва и на мотора като него само в гората го разхождам аа....та не съм и превърженик на полицейските гонки или да ги провокирам да ме погват,и до сега не се е и случвало

Коментар

Да така е има разлика в това кой къде кара
                              Колега (sl.daskalov) ти с твоето ендуро с този кош на него едва ли ходиш на поекстремни места, от вас до магазина и обратно, по някой черен път и това е, просто има разлика в моторите а от там и на местата по които може да бадат карани.
                              А ако на някой катаджия му се набиеш в полезрението и е твърдо решен да те вкара в ред то няма да е било защото си карал нормално, по някакав начин си допренесал за това негово решение

Коментар

Стерио, стерио не е важно какъв мотор караш а как го караш, на едно откриване на сезона сопот един човек мина целия маршрут от каравелово до хижа бунтовна през долината със пистов мотор 750 кубика много хора невярваха че това е възможно, също това лято един пич със клр 600 премина връх амбарица хижа амбарица и обратно, като стигнахме хижа амбарица някои се бъзикаха с него че от тук ще му трябва помощ от хеликоптер а той даже и не бута никъде за разлика от няколко кросови мотора които доста си ги носихме

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X