Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотор с регистрация или без ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мотор със или без регистрация ?

Замисли се кой има интерес да чете за практиките на каращите мпс без регистрация по републиканската пътна мрежа, кой може да си сверява часовника с тази информация, и ще си отговориш сам.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Трябва да се чуе мнението на запознати юристи, но от моите познания по въпроса: Преди години(1990+) имаше една книжка "Коментар на Закона за движение по пътищата, Коментар на Правилника за прилагане на Закона за движение по пътищата". Няколко пъти държах лекции по нея на катаджии и аз си останах без наказания, а те - засрамени, с обещанието, че ще ме хванат за нещо друго(тъй и не разбрах какво точно имат предвид... ).
      Шегата настрани, но там категорично се казваше, че НЯМА ТЕРИТОРИЯ, НА КОЯТО НЕ СЕ ПРИЛАГАТ ПОСОЧЕНИТЕ ЗАКОН И ПРАВИЛНИК. Дори на поляната, според тях се изисква правоуправление и регистрация на МПС! Бях сигурен, че мога из собствената си градина да карам без категория, но уви-там пишеше друго! Не са се сетили полицаите да хукнат по горите, не са направили чудесии...

Коментар

Ами, ако искаме нещо да подобрим в тази държава, трябва малко да се понапънем. Негативите към нас, мотористите, станаха много. Карам всяка седмица, обикалям доста хижи, затова карам смесено - и шосе, и черно, и ми трябва регистрация. Темата я пуснах, защото има спор в раздел продавам и колегата, който си продава мотора, не иска там да се коментира, че постоянно го питат за регистрация. Затова отворих тук.
        Последно редактирано от viki terzieva; 18-12-09, 08:29.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
          ами ако искаме нещо да подобрим в тази държава трябва малко да се понапънем негативите към нас мотористите станаха много карам всяка седмица обикалям доста хижи затова карам смесено и шосе и черно и ми трябва регистрация темата я пуснах защото има спор в раздел продавам и колегата който си продава мотора не иска там да се коментира че постоянно го питат за регистрация затова отворих тук
          Ицо, по принцип те подрекям и аз предпочитам да не ме боли главата и си плащам всичко(поне за сега).Кажи,как да се напънем,като тази държава упражнява явна дискриминация спрямо нас.Може ли на едно ИЖ-е данъка да е 108лв.(то не струва толкова),ХТ400-180лв.,ХТ600-230лв.,а на един 18т. автобус да е 42лв.Цитираните цифри са за моторите на мои приятели,който ги бракуваха.Та ние с тези "тежки" мотори "изкъртихме" асфалта макар,че караме по банкета,защото сме с кросови гуми.Мисълта ми е,че първо държавата трябва да има адекватна данъчна политка и да не ни принуждава да сме извън закона,защото негатвите не са само за нас,а и за полицайте,който също не са вновни,че си изпълняват задълженията,а ги принуждаваме да си удрят фуражките в земята като хванем през нивите вместо да спрем да ни проверят и да продължим.Сещам се за 3-4 случая на загинали момчета при полицейско преследване(скоро не се е случвало и дано не се случи никога повече).
          Последно редактирано от yaha_yamaha; 04-12-09, 05:17.
          Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

Първоначално публикуван от uzuna Преглед на мнение
            Колеги има го и вариянта за покупка на документи,както се вижда има хора които продават моторите си на части.Иначе 99% от моторите от вън идват без кой знае какви документи.
            И как ще си регИстрираш мотора? Аз съм от редовните, защото карам само по асфалт
            Последно редактирано от viki terzieva; 18-12-09, 08:30.
            Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              Замисли се кой има интерес да чете за практиките на каращите мпс без регистрация по републиканската пътна мрежа, кой може да си сверява часовника с тази информация, и ще си отговориш сам.
              Мислиш ли че неса наясно с нещата даже съм сигурен че много често правят компромиси и си затварят очите.
              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Ако имах регистрация на ендурото щях да се чуствам много по спокойно пресичайки шосето,за да се добера до гората понеже няма друг начин,когато река Искър е много пълна и не мога да мина през нея. За софиянци да внимават когато карат към Лозенската планина там на Самоковско шосе при банята стоят полицаи и през събота и неделя там е пълно с мотори по пътя и в двете посоки,обаче униформените си знаят да спират само ендура и кросови мотори понеже ги познават! Последният път се опитаха да ни спрат 2-ма човека едновременно като колегата пред мен беше с регистрация и той остана,а аз избягах и имаще половин час заяждане и справки с него.Да имаш регистрация на ендурото е голям плюс,но и тези мотори са сравнително по скъпи,а за данъка от 200лв винаги може да се избегне

Коментар

Аз съм имал регистрирани мотори и нерегистрирани,и съм на мнение че не ми трябва регистрация,така или инъче няма да си плащам застраховката,съответно няма да спирам и на полицаи,още повече пък ме дразнят и високите данъци.Дори всичко да ми е изрядно,платено,пак няма да спра на органите на реда защото все ще намерят за какво да си изпросят 10лв.,единствено ме интересува мотора ми да има документи случайно ако ме барнат да не ми го преберат и да кажат че е откраднат.
                  [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
                  ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Никаква регистрация само фактура и толко.Говора за кросов мотор.На узта да му сложа фар стоп и мигачи та да го регистрирам.В града такъв мотор работа няма,който го кара там не е за такъв мотор.

Коментар

Здравейте, аз мисля, че няма никакъв смисъл да си купиш крос и да го караш по асфалт, освен ако не си купиш и супермото комплект. От там идва безмислеността да го регистрираш, тъй като например аз съм от Димитровград, ако реша да отида на ход до Стара Планина 2-3 пъти и съм без гуми... Затова най-добрия вариант е джипа, колесара и газ... Аз съм за без регистрация, но съм за изрядните документи, за да не ми вземат мотора

Поздрави !
                      Сузуки Витара 1.6 8V
                      Nissan X-trail 2.2DI 2003 Michelin 4x4 215/80/16

Живеем не както искаме, а както можем !

Коментар

Аз много се колебаех дали да си регистрирам Бетата след като я купих.Колебанието ми трая повече от година,обаче след една случайна ситуация в която попаднах съвсем случайно и имах сериозни спречквания с власта взех много бързо решение и го регистрирах.
                        Въпроса малко беше дилема между, регистрацията и шофьорската ми книжка.Вярно плащаш засраховки,данъци и прегледи но при едно евентуално произшествие в което бихте станали неволен учстник ще ви коства парите за всички тези неще за 10 години напред(моля не спорете с мен Габровец съм и съм ги сметнал)
                        Пръдливи изказвания от сорта на това на Иван Минков не ги приемам за сериозни.
                        Подрави на всички и правете каквото си искате но, рано или късно ще сте на моя!!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                          ....
                          Пръдливи изказвания от сорта на това на Иван Минков не ги приемам за сериозни.

Ако съм излъгал в нещо нека ме убият с камъни!
                          Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Понеже скоро бях пред дилемата "със или без" ще споделя връхлетелите ме мисли и мотивите в подкрепа на "без"

1. Мотора ми е нужен за откровен офф-роуд - в този вид е крайно неподходящ за движение по пътя предвид монтираните гуми, настройките на окачването, премахването на всички излишни детайли, вкл. и евентуалната регистрационна табела.

2. Имам няколко приятели, които са си регистрирали ендурата и на които табелите им стоят девствени по разни рафтове и гардероби - вече няколко пъти караме заедно и техните мотори по никакъв начин не се различават от моя.

Та - със или без регистрация мотора в офф-роуд състояние е непригоден за движение по пътищата и не покрива никакви законови изисквания за целта, когато ми се налага да стъпя на асфалт се старая да е за най - кратко и по най - късия път, като същевременно съм напълно наясно с факта, че не ми е там мястото и евентуалната липса на регистрация е само една от множеството причини за този факт.

Скоро един приятел се опита да ми опонира с довода, че винаги се налагало да се стъпи на асфалта - поне за зареждане - и тогава можело да имам проблеми с полицията - да, така е, но както споделих по - горе - проблеми с полицията бих имал независимо от регистрацията.

А и чисто естетически - никак не ми се връзва гледката на голямата бяла табела, виснала на гъза на DR-Z-та, правещ задно салто с два винта по време на ниския си полет над симпатичните трънки околовръст

Коментар

До: Мотор с или без регистрация ?

Хайде сега всички които са с регистрирани мотори да сложат по една снимка тук, да видим къде им стои регистрационната табела.
                              И след като покарате 5-6 пъти в гората, пак пуснете снимки да видим на какво прилича табелата, която сте сложили на задния калник така че да се вижда. (по закон трябва и да е осветена нощем), а и друго, след като сте карали цял ден и табелата ви е цялата в мизерия, измивате ли я преди да се качите на асфалта, че за нечетим номер пак има голяма глоба.
                              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

До: Мотор с или без регистрация ?

Аз моята я бях монтирал под калника и ми спаси на три пъти книжката. Колкото и невероятно да звучи, един път искаха да ми пишат акт на черен път до село Аспарухово, язовир Цонево (оказа се, че албанският президент бил на посещение и бяха блокирали подстъпите) - ако не ми се беше случило на мен, никога нямаше да повярвам. Досега не са изпадали в подробности, като видят, че имаш табела всеки по живо по здраво.
                                Ride to arrive.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X