Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко струва карането и поддръжката на мотор на година?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Колко струва карането и поддръжката на мотор на година?

Чети темата "ХR мания 400/440" http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8590
    И "Проблем с ХR - подробен репортаж" - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=46719
    В тях има много полезна информация както за ремонтите, така и за обикновенното експолатационно обслужване.

Коментар

Първоначално публикуван от exesus Преглед на мнение
      Някои може ли да каже нещо за поддръжката на хонда хр 400 какви са консумативите и цените, какво наи често се сменя и средно колко струва на година при не много сериозно (масла, лагери и тн...) каране и намират ли се лесно части за нея.
      мерси
      Ако вземеш някое купище ще те заболи главата от ремонти и даване на пари,но попаднеш ли на читав екземпляр може и 100 години нищо да не смениш.
      Затова не се занимавай с излишни глупости по части и консумативи,ами си отваряш очите при покупката на такъв мотор.

Коментар

Колеги има тук един WR400 , та ме интересува ако го ползвам само за разходки без "екстремно каране" на колко време ще трябва да сменям масла и чаркове? Надявам се че е доста по-малко отколкото при "екстремното каране"

Коментар

Ако се подвозваш и слагаш хубаво масло на около 8-10 резервоара сменяш масло и филтър.Переш въздушен на 1-2 резервоара.Части никой не може да ти каже кога ще сменяваш,защото зависи в какво състояние си го взел.
          Трябват ти и гуми,вериги,пиньони,масло в предница един път на сезон,антифриз също на такъв период,спирачна течност пак така.Разни лагери на капли,курмило,линкове,шарнир.Накладки и разни други дреболии,които непрекъснато си вървят.
          Та със две думи сметка не си прави,кефа винаги не е евтин.

Коментар

Колегата правилно ти е казал сметки изобщо не си прави , защото не излизат никога. АЗ така си правих сметки и на скоро си купих WR426 както са казали хората не излизат какви ли не дреболии изскочиха добре, че си бях приготвил някой лев така ,че взимаш ли мотор какъвто и да било първо хубаво гледай, а после си приготви едни 500лв. за дреболийки.
            Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Колеги има тук един WR400. - Първото което ще строшиш са скоростите
              XR600R-96

Коментар

Първоначално публикуван от zzeennkkoo Преглед на мнение
                Колеги има тук един WR400. - Първото което ще строшиш са скоростите
                Колега нищо лично , но можеш ли да споделиш какво работиш и колко WR-а си имал ?
                Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Първоначално публикуван от Stanislav WR Преглед на мнение
                  .......а после си приготви едни 500лв. за дреболийки.
                  Егати и дреболийките ... хахах, така си е, спор няма. Днес ще оставям мотора в сервиз за туй-онуй, дреболийки общо взето, да видим колко ще излезе. Трябва ми ново кормило, повдигачи за него, масло, масло в предницата, свещ, антифриз, спирачна течност, филтри, фарът спря да работи, та и той трябва да се оправи, евентуално още нещо ако има, а не може да няма, пък и едни гардове за радиаторите ако намеря... Аз залагам на не по-малко от 500 лв., ама без гардовете.

Коментар

Първоначално публикуван от LightOfJah Преглед на мнение
                    Егати и дреболийките ... хахах, така си е, спор няма. Днес ще оставям мотора в сервиз за туй-онуй, дреболийки общо взето, да видим колко ще излезе. Трябва ми ново кормило, повдигачи за него, масло, масло в предницата, свещ, антифриз, спирачна течност, филтри, фарът спря да работи, та и той трябва да се оправи, евентуално още нещо ако има, а не може да няма, пък и едни гардове за радиаторите ако намеря... Аз залагам на не по-малко от 500 лв., ама без гардовете.
                    Пиши ми на лично, да не спамиме темата.

Коментар

Първоначално публикуван от Stanislav WR Преглед на мнение
                      Колега нищо лично , но можеш ли да споделиш какво работиш и колко WR-а си имал ?
                      Колега,незнам какво значение има какво работя,но 80% от момчечата с които караме знам от какво страдаха,затова минаха на друга марка.
                      XR600R-96

Коментар

Първоначално публикуван от zzeennkkoo Преглед на мнение
                        Колега,незнам какво значение има какво работя,но 80% от момчечата с които караме знам от какво страдаха,затова минаха на друга марка.
                        Виж сега всичко зависи как се поддържа и как се кара след като ти не си имал и не си счупил по-добре не давай мнения , защо толкова ги карат тия WR-и като са толкова чупливи ??

Коментар

WR-а е хубав мотор , каквото и да му се случи , лесно се оттърваш от него (на части) , има много нуждаещи се . YZ и WR са най-продаваните мотори на части . Преди да ме нападнете ,разгледайте форума , фактите сами говорят.
                          "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
                            WR-а е хубав мотор , каквото и да му се случи , лесно се оттърваш от него (на части) , има много нуждаещи се . YZ и WR са най-продаваните мотори на части . Преди да ме нападнете ,разгледайте форума , фактите сами говорят.
                            А можеш ли сам да си отговориш защо има на части предимно Ямаха а не.........
                            Отговора е много лесен, просто от едните има какво да се продаде за разлика от другите който и на желязо не ги взимат.
                            EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
                              Отговора е много лесен, просто от едните има какво да се продаде за разлика от другите който и на желязо не ги взимат.
                              +1

Коментар

" WR-а е хубав мотор , каквото и да му се случи , лесно се оттърваш от него (на части) , има много нуждаещи се . YZ и WR са най-продаваните мотори на части . Преди да ме нападнете ,разгледайте форума , фактите сами говорят.
                                Отговора е много лесен, просто от едните има какво да се продаде за разлика от другите който и на желязо не ги взимат. "
                                Е, за ДРЗ няма части, но защо ли?
                                Последно редактирано от Chinela; 19-02-13, 18:14.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X