Преди имах такава машинка
която ползвах само за офф, но предвид града в който бях нямаше достатъчно качествени части - вериги, гуми и такива неща и го продадох.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво мислите за MZ 251 ETZ ?
Свий
X
-
Нещо не ти разбирам въпроса, задай го по-конкретно де
Ако имаш предвид този мотор за офроуд - според мене е достатъчно мощен, обаче е тежичък, хубавото пък е, че е със сравнително нисък център на тежестта. И за екстремно каране задължително си подсили захващането на АУСПУХА, защото от всичко първо ауспуха отпада
- много са им тежки ауспусите, а и захващането им е само като за по асфалт, т.е. нагоре-надолу е добре захванат, обаче НАСТРАНИ се клати зверски и най-честия ефект от това е повредена резба на цилиндъра, стигало се е и до падане изцяло на ауспуха (лесно се усеща, като вземе да ти реве мотора мощно
)
Иначе за асфалт е много добре.Hristo Draganov
http://htftp.domainbg.com/HD/
И аз искам България чиста ! ! !
-
Тъй де тъй, именно това имах предвидПървоначално публикуван от kalitkoТочно за офф да. Беше ми интересно какво ви е мнението тъй като мотора вече го нямам.
Иначе преди когато беше мой имаше проблеми с резбата на цилиндъра
макар че ауспуха се завиваше и отолу на двигателя за да не шава настрани. 
Иначе вярно, че ауспуха се захваща и отдолу под двигателя, НО ЗАДНИЯ му край пак си остава мандахерцащ се настрани и колкото и да не, това води и до движение на кривата тръба в предната част, оттам разхлабване на захващата гайка на цилиндъра, и оттам пък разбиване на резбата й, защото ако гайката е стегната, то няма проблем с разбиването на резбата.
Проблема може да се реши, като се сложи допълнително рамо (примерно един Г образен винкел от малките размери), който да се захване за задната стъпенка и малко по-назад за ауспуха посредством някаква кръгла скоба. Това в голяма степен решава клатенето настрани на ауспуха.
Моя така го бях направил и помагаше доста - доста по-рядко ми се налагаше да притягам гайката на цилиндъра
, обаче не я ли притягаш навреме, резбата си отива!
Hristo Draganov
http://htftp.domainbg.com/HD/
И аз искам България чиста ! ! !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар