Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha XT400 или Yamaha TTR250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Yamaha XT400 или Yamaha TTR250

Здравейте,
    Относно мнението на zbytsam (Евгени) - определено избирам точките б) Просто все пак имам някакво чувство за самосъхранение все още.

А относно финансите - като горна граница съм определил 4000 лв. Все пак не съм милионер и малко трудно бих дал 15000 за чисто нов мотор.

Че не съм карал офроуд - не съм карал и следователно няма как да знам какво е усещането. Впрочем без човек да стъпи дори един път оф-роуд едва ли ще разбере как е

Но да не се отклонявам, мотора го взимам с 2 цели: да мога сраввнително бързо да се движа в града и когато ми писне да мога да изляза по планините да се разходя и да разпусна.

Далеч съм от мисълта че ако изляза оф-роуд ще ми се размине без падане (поне се надявам да са достатъчно леки), но предпочитам това падане все пак да е извън градското движение (по разбираеми причини).

А относно избора на мотор - търся ендуро, 4-тактово с ел. стартер и с кубатура в границите от 250 до 400 куб. Т.е. да е сравнително малко, леко и пъргаво.

По тази причина бих избрал директно ТТР-а, но ми е леко проблем регистрацията (води се на друг човек в област Монтана и е малко по-засукано положението). Още повече че е по-евтин и сравнително добре поддържан.

Коментар

Първоначално публикуван от dnikolov Преглед на мнение
      ...
      Ако трябва да ти отговоря с модели... ето - Honda Dominator/Afrika Twin, Yamha XT/Z, Aprilia Pegaso, BMW 650 GS...

Бих те посъветвал първо да пробваш със сигурност какво точно искаш, защото си спомням много добре, как първоначално и аз мислех за тези. После излязох на една разходка с приятелче и повече не поисках да стъпя на асфалт. Помисли добре по по-горните точки, които колегата zbytsym ти е написал. Може да го е казал с майтапчийски тон, но си е самата истина. Като начало може да пробваш с някой по-лек мотор - ако не си 100 кила проблеми няма да имаш.

Горе-долу има няколко вида мотори - паркетни ендура (за сега това ми изглежда, че е което искаш), дюъл пъроус (междинни модели, често ги наричам камили, защото са издържливи и непретенциозни) и спортни ендура. В "Какво ендуро да избера?" ги има изредени модел по модел.
      Последно редактирано от господин никой; 04-10-08, 15:39. Причина: typo... добавен линк...

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
        Човека , дет е пуснал темата ,мисля , че не знае за какво става дума. За това те моля да му кажеш приблизителна бройка падания , откакто караш офроуд.
        1500 на година

Коментар

...250-тка ни ти трябва, много слабо моторче ще се разочароваш бъди сигурен !!!! с 2 ръце съм за ХТ-то ..всимай него и няма да сажаляваш

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
            Ако трябва да ти отговоря с модели... ето - Honda Dominator/Afrika Twin, Yamha XT/Z, Aprilia Pegaso, BMW 650 GS...

Бих те посъветвал първо да пробваш със сигурност какво точно искаш, защото си спомням много добре, как първоначално и аз мислех за тези. После излязох на една разходка с приятелче и повече не поисках да стъпя на асфалт. Помисли добре по по-горните точки, които колегата zbytsym ти е написал. Може да го е казал с майтапчийски тон, но си е самата истина. Като начало може да пробваш с някой по-лек мотор - ако не си 100 кила проблеми няма да имаш.

Горе-долу има няколко вида мотори - паркетни ендура (за сега това ми изглежда, че е което искаш), дюъл пъроус (междинни модели, често ги наричам камили, защото са издържливи и непретенциозни) и спортни ендура. В "Какво ендуро да избера?" ги има изредени модел по модел.
            Не съм много голям привърженик на т. нар. "паркетни ендура". По-скоро търся нещо от сорта на Suzuki DR250, Suzuki DR350 R/S , Suzuki Djebel примерно. По няколко причини - сравнително леки са, 4-тактови, имат ел. стартер (което ми е един от основните критерии) и могат да се карат и по улиците.

Коментар

Търси ДР350 тогава, аз карам такъв за двойна употреба е много добър, но за тежко каране не става, е за катерене на стръмни патечки става, ама тръгнеш ли да скачаш наказва лошо. До месец ще разбера дали ще мога да взема друг мотор или ще изкарам още една година с моя, ако искаш да пробваш може да се разберем някоя вечер да направиш един тест-драйв.
              Всъщност най-добре ще е ако имаш възможност да пробваш няколко различни мотора и да се спреш на този с който се чустваш най-добре и най-сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                Търси ДР350 тогава, аз карам такъв за двойна употреба е много добър, но за тежко каране не става, е за катерене на стръмни патечки става, ама тръгнеш ли да скачаш наказва лошо. До месец ще разбера дали ще мога да взема друг мотор или ще изкарам още една година с моя, ако искаш да пробваш може да се разберем някоя вечер да направиш един тест-драйв.
                Всъщност най-добре ще е ако имаш възможност да пробваш няколко различни мотора и да се спреш на този с който се чустваш най-добре и най-сигурно.
                Мерси за предложението. Преди време бях гледал един ДР350 с ел. стартер и ми допадна. Лошото е, че беше в малко кофти състояние и за това не го взех, но поне от това което гледам като спецификации е сравнително лек - около 130 кг "сухо тегло", което е доста по-добре от 170 кг при ХТ.

Коментар

Първоначално публикуван от ilkomotor1 Преглед на мнение
                  ...250-тка ни ти трябва, много слабо моторче ще се разочароваш бъди сигурен !!!! с 2 ръце съм за ХТ-то ..всимай него и няма да сажаляваш
                  Колега чети внимателно момчето иска лек мотор , не тежък . Плюс това си е 97-8 година и не съм съгласен с това което казваш " много слабо моторче " все пак съм карал такъв и претендирам , че знам повече.А и моторът не ме е оставл никъде , за разлика от YZ-та ми който счупи бутало (но това е друга история).

Коментар

Мерси за предложението. Преди време бях гледал един ДР350 с ел. стартер и ми допадна. Лошото е, че беше в малко кофти състояние и за това не го взех, но поне от това което гледам като спецификации е сравнително лек - около 130 кг "сухо тегло", което е доста по-добре от 170 кг при ХТ.
                    Ако ще караш коза (ще се катериш), по-добре да потърсиш нещо около 115-120 кила с горивото. Honda XR 250 е моя фаворит от този тип мотори. Става да бръмнеш из града, ако наистина искаш. Много скорост в ендуро тип катерене няма голям смисъл.

Коментар

ДР350 е супер моторче, в нашата група има 2 броя и си вървят супер, а и изобщо не са тежки. И да не е със стартер не е болка за умиране, палят лесно. Добър избор!

Коментар

Първоначално публикуван от BukToP Преглед на мнение
                        ДР350 е супер моторче, в нашата група има 2 броя и си вървят супер, а и изобщо не са тежки. И да не е със стартер не е болка за умиране, палят лесно. Добър избор!
                        Да, добри машини ми се струват, но предпочитам да е с ел. стартер, особено за новак като мен мисля че това би било по-добре.

Коментар

Струва ми се колеги , че пропускате най-важните неща а именно-ако ще караш в гората , задължително машината трябва да е ЛЕКА-питай ме мене(ХТ600-170кг),но в същото време трябва добре да тегли от ниски.За съжаление при по-старото поколение ендура тези две неща не могат да се комбинират по никакъв начин.Те или са тежки или са слаби.Може би най-добре се доближава до твоите изисквания Хонда ХР400.Като цяло това е най-доброто ендуро от по-старо поколение(модел до 2000г и цена до 5000лв).Самия аз , след един сезон каране мисля да сменя ХТ-то с ХР.Стартера е хубаво нещо , но липсата му не е болка за умиране(при ХТ600 стартера вдига теглото с 15кг).Ако ХТ400 наистина тежи 170кг,изобщо не ти трябва.По-добре си вземи 600-много по-ефтин и много по-силен,но в същото време прощава невероятно малоумни грешки-казвам ти го от личен опит,много по-ефтин за поддръжка-до колкото си спомням ХТ400 май беше правен само за Япония,намират се всякакви части(в това число и втора ръка) и т.н. и т.н.Проблема е ,че е много тежък.
                          Аз също съм за ТТР-а.ТТ600 тежи 135кг суха маса-проверено на технотест.Така , че250-ката със сигурност е под 130 кг.Не съм карал ТТ250,но съм чувал че от всички 250-ки Ямахата е най-слаба.
                          Успех!
                          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                          Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                            Струва ми се колеги , че пропускате най-важните неща а именно-ако ще караш в гората , задължително машината трябва да е ЛЕКА-питай ме мене(ХТ600-170кг),но в същото време трябва добре да тегли от ниски.За съжаление при по-старото поколение ендура тези две неща не могат да се комбинират по никакъв начин.Те или са тежки или са слаби.Може би най-добре се доближава до твоите изисквания Хонда ХР400.Като цяло това е най-доброто ендуро от по-старо поколение(модел до 2000г и цена до 5000лв).Самия аз , след един сезон каране мисля да сменя ХТ-то с ХР.Стартера е хубаво нещо , но липсата му не е болка за умиране(при ХТ600 стартера вдига теглото с 15кг).Ако ХТ400 наистина тежи 170кг,изобщо не ти трябва.По-добре си вземи 600-много по-ефтин и много по-силен,но в същото време прощава невероятно малоумни грешки-казвам ти го от личен опит,много по-ефтин за поддръжка-до колкото си спомням ХТ400 май беше правен само за Япония,намират се всякакви части(в това число и втора ръка) и т.н. и т.н.Проблема е ,че е много тежък.
                            Аз също съм за ТТР-а.ТТ600 тежи 135кг суха маса-проверено на технотест.Така , че250-ката със сигурност е под 130 кг.Не съм карал ТТ250,но съм чувал че от всички 250-ки Ямахата е най-слаба.
                            Успех!
                            Здравей, като казваш че е най-слаба, това значи ли че примерно при изкачване на баир ще се озори с човек като мен (185 см, 80 кг.) ?

Коментар

Здравей, като казваш че е най-слаба, това значи ли че примерно при изкачване на баир ще се озори с човек като мен (185 см, 80 кг.) ?
                              Нали се сещаш "баир" колко разтегливо понятие е?!?!

Коментар

Аз съм толкова - 189 см , 80-85 кг. и на мен до сега само веднъж не ми стигна мощност с MTX-а... А връх "Моняк" си е много труден за качване! Не търси високи кубици, ако ще е за катерене на върхове - по-добре по-лек мотор, ако е за асвалт, по-добре по-мощен и с висока слюда и спойлери. Пълно щастие няма, DR 350 и на мен ми изглежда добре, ако не си решил да бъдеш екстремен карач.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X