Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha XT400 или Yamaha TTR250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Yamaha XT400 или Yamaha TTR250

Аз карам ХТ600 и съм доволен.става както за градски условия така и за горски.Издържа на хард-офроуд. Когато го свикнеш,теглото не е проблем.
    АКО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ДЕН НЕ ИЗПИТАШ СТРАХ, ЗНАЧИ НЕ ЖИВЕЕШ !!!

Коментар

Първоначално публикуван от vasko_gaz 66 Преглед на мнение
      Аз карам ХТ600 и съм доволен.става както за градски условия така и за горски.Издържа на хард-офроуд. Когато го свикнеш,теглото не е проблем.
      ХТ имах 99та година и имам баси яките спомени. даже си спомням как сядахме по двама по назад и тоя мотор си режеше на една гума.

Коментар

Защо ли темата е пак много позната
        Всеки иска лек и мощен мотор и явно това е идеалния мотор за повечето от вас, но защо никой не предложи на човека 2Т ендуро.
        Ако намериш запазен екзелпляр на Kawasaki KDX 200 или 220, Honda CRM японската модификация, Yamaha DT200, няма да останеш разочерован, идеални моторчета дори за новак. Пък ако искаш нещо по наточено вземай съвременните хард ендура от сорта на КТМ ЕХС ;-)
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
          Защо ли темата е пак много позната
          Всеки иска лек и мощен мотор и явно това е идеалния мотор за повечето от вас, но защо никой не предложи на човека 2Т ендуро.
          Ако намериш запазен екзелпляр на Kawasaki KDX 200 или 220, Honda CRM японската модификация, Yamaha DT200, няма да останеш разочерован, идеални моторчета дори за новак. Пък ако искаш нещо по наточено вземай съвременните хард ендура от сорта на КТМ ЕХС ;-)
          Краси, мерси за предложението, мислил съм и 2т вариант. Отказах се понеже реших че ми липсва достатъчно опит.
          Поради това се насочих към 4т с ел. стартер, понеже мисля, че са по-подходящи за мен.

А иначе за оф-роуд терен, на който мисля да карам - примерно тесни или по-широки планински пътечки (с всичките "придобивки" по тях - клони, храсти, камъни, кал, поточета), тук-там някой малко по-стръмен баир.

А понеже както казах смятам да си пърпоря и из София, ендурото трябва да може и да се регистрира в КАТ

Поради тези причини се спрях на границата в кубиците от 250 до 400 кубика. Въпросът е по-скоро ако навляза с 400 кубиково ендуро от типа на ХТ400 на пресечен терен като този споменат по-горе, дали няма да се окаже твърде неподходящ мотора за този терен

Коментар

Приятелю чЕкай сега и аз да ти кажа че гледам много съвети се събраха та да не пропусна и аз

за съветите на батко ти Евгени спор нЕма

за мАторя гледаи да е в добро техническо състояние и да има ЕЛ. СТАРТЕР и понеже осещам че ще го караш доста в градО документите да са изрядни

Всичко друго си е чесане на езициаз съм карал и 250 и 600 и така съм им скривал шайбата на всички в горЪта че.....

пп.Аз си имам едно по различно ЛИЧНО мнение по въпроса за първия мАтор:
            по добре да е тежък да е катър ама да е идиото (дурако)устичив
            Защо-защото:падания ще има ремонти ще имаколкото по малко толкова по добре
            А овладееш ли един път тешкото чудо после ЖИВОТА Е ПЕСЕН
            В ГОРАТА Е ИГРАТА

Коментар

Любопитно ми е данко-знаеш че ценя мнението ти - като двигател на какво мнение си?
              тоест-да си вземеш мотор , които е изрод и да се опитваш да го контролираш с времето или да си вземеш мънечък и да му дадеш тотален контрол.

аз лично споделям че по - голям фън е с якия мотор-от една страна няма нужда да се набутваш после за друг а и големия мотор си може неща дет малкия не може. Тоест има опция да се напредва.

Даниелчо, бате ти Данко определено си принадлежи към отбора на психопатите. Разглеждал съм му тялото и мога да ти кажа, че и неговото е енциклопедия на медицинския шев.

Коментар

Първоначално публикуван от dnikolov Преглед на мнение
                Краси, мерси за предложението, мислил съм и 2т вариант. Отказах се понеже реших че ми липсва достатъчно опит.
                Поради това се насочих към 4т с ел. стартер, понеже мисля, че са по-подходящи за мен.

А иначе за оф-роуд терен, на който мисля да карам - примерно тесни или по-широки планински пътечки (с всичките "придобивки" по тях - клони, храсти, камъни, кал, поточета), тук-там някой малко по-стръмен баир.

А понеже както казах смятам да си пърпоря и из София, ендурото трябва да може и да се регистрира в КАТ

Поради тези причини се спрях на границата в кубиците от 250 до 400 кубика. Въпросът е по-скоро ако навляза с 400 кубиково ендуро от типа на ХТ400 на пресечен терен като този споменат по-горе, дали няма да се окаже твърде неподходящ мотора за този терен
                Според мен си с много грешно виждане за нещата. Затова преди да купуваш по-добре пробвай а най-добре покарай и тогава ще имаш друго мнение за нещата.
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Нищо лощо няма в двутактовите - имат си ряз, по-леки са. Просто са с по-агресивно разпределена мощ във средните и високите. Няма да ти е удобно на стръмното, но аз лично не съм си купил мотор да ми е удобно. Удобно по принцип е в креслото у дома... това е нещо, което правя заради изживяването да видя природа и да поджиткам с мотора. Адреналин фактора си е определено причина... колкото и да си слагам юздите, накрая все се стига до това. Ако ще говорим сериозно - двутактов 250 си е пъргав и мощен мотор... Не знам как мислиш да караш, но със сигурност е добре преди да вземеш мотор да се качиш и да пробваш - най-малкото ще разбереш какво търсиш.

Коментар

Повтарям се и от друга тема, но онзиден карах едно DT200 от Япония, толкова плавен и мазен 2Т мотор досега не бях карал а си има и по-голяма сила от едно 4Т 250. Направо си върви все едно караш 4Т.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                      Нищо лощо няма в двутактовите - имат си ряз, по-леки са. Просто са с по-агресивно разпределена мощ във средните и високите. Няма да ти е удобно на стръмното, но аз лично не съм си купил мотор да ми е удобно. Удобно по принцип е в креслото у дома... това е нещо, което правя заради изживяването да видя природа и да поджиткам с мотора. Адреналин фактора си е определено причина... колкото и да си слагам юздите, накрая все се стига до това. Ако ще говорим сериозно - двутактов 250 си е пъргав и мощен мотор... Не знам как мислиш да караш, но със сигурност е добре преди да вземеш мотор да се качиш и да пробваш - най-малкото ще разбереш какво търсиш.
                      Ами точно тази агресивност на 2т ме притеснява най-много. Да не говорим за 250 2т. Все пак съм абсолютен новак и искам поне като за първа машина да е нещо по-спокойно. Още повече че съм чувал и случай когато 250 2т е станал причина за смъртта на тримата си собственици

@Краси: Би ли ми посочил грешните пунктове от съжденията ми ?
                      Искам да видя какво изпускам до момента. Все си мислех досега, че примерно една 4т 250 машина би била подходяща за този терен който горе долу съм набелязал

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                        Повтарям се и от друга тема, но онзиден карах едно DT200 от Япония, толкова плавен и мазен 2Т мотор досега не бях карал а си има и по-голяма сила от едно 4Т 250. Направо си върви все едно караш 4Т.
                        Един приятел докара от Швейцария някакво Сузуки 125 ендуро.Моторчето е много запазено и точно модела не мога да кажа,че бяха се олющили лепенките.Карах го и просто ми се разбиха представите за 2 т мотор.Еми да ме извинявате ама то пътя не види.Карал съм ДР 250 и знам как върви той,а трябва да са горе долу еднакви.Мотор ендуро 2т трябва да е поне 250 куб ,че да върви.Не говоря за кросовите.Тези ЕХЦ-та вече са друга работа обаче по старите не стават.

Коментар

Ами точно тази агресивност на 2т ме притеснява най-много. Да не говорим за 250 2т. Все пак съм абсолютен новак и искам поне като за първа машина да е нещо по-спокойно. Още повече че съм чувал и случай когато 250 2т е станал причина за смъртта на тримата си собственици

@Краси: Би ли ми посочил грешните пунктове от съжденията ми ?
                          Искам да видя какво изпускам до момента. Все си мислех досега, че примерно една 4т 250 машина би била подходяща за този терен който горе долу съм набелязал
                          Виж сега,знаеш ли как наи-бързо,ще разбереш кои мотор е наи подходящия за теб.
                          Слагаш зелените пари в джоба отиваш и си взимаш една моторетка която мислиш,че ще удовлетвори претенциите ти.И точно няма да е минала и една година още и ще разбереш дали си се прекарал или не.Щото така тука по писания и романи едва ли би разбрал за кво иде реч.Така,че колкото повече се чудиш и избираш толкова по навътре в батака,ще влезеш.Маи няма човек дето е решил да кара машина от този вид и още с първия мотор да е уцелил точно това което е искал.

П.п Аз така направих.

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
                            Слагаш зелените пари в джоба отиваш и си взимаш една моторетка която мислиш,че ще удовлетвори претенциите ти.И точно няма да е минала и една година още и ще разбереш дали си се прекарал или не.Щото така тука по писания и романи едва ли би разбрал за кво иде реч.Така,че колкото повече се чудиш и избираш толкова по навътре в батака,ще влезеш.Маи няма човек дето е решил да кара машина от този вид и още с първия мотор да е уцелил точно това което е искал.

П.п Аз така направих.
                            Абсолютно вярно.
                            Просто реших преди да се юрна и да взема машина, да поразпитам тук във форума - знае ли човек, може нещо полезно да изскочи от някое мнение.
                            Може и друго да се получи - колкото хора, толкова и субективни мнения.

Коментар

Здравей, като казваш че е най-слаба, това значи ли че примерно при изкачване на баир ще се озори с човек като мен (185 см, 80 кг.) ?
                              По принцип можеш да караш с всякакъв мотор на всякакъв терен.Въпроса е как ще се справи мотора и дали ще ти достави удоволствие????Имам приятел с ДР125 4Т(9к.с.).Момчето си кара мотора,но не смее да тръгне с по-сериозни машини защото непрекъснато го е страх , че ще дойде баир по който ще трябва да бута или терен през който другите ще минат с лекота а ДР-а ще се озори(и съответно ще бави групата).ТТР-ще се справи с почти всичко,но непрекъснато трябва да си на обороти и от време-на време с чикии на съединителя.Не съм карал ТТ250,но съм пробвал ХР250(който е доста по-силен) и честно казано изобщо не съм впечатлен.Мотора е проходим , но не ми прави кеф.Данко е много прав.Мотор се кара с умение(справка Станислав-Доминатор/над170кг/ а прави неща от които може да ти се завие свят),а това мотора да е здрав е доста важно(имам опция да ми вкарат ВР250 от САЩ и ще ми стъпи на същите пари като ХР-а,но поддръжката му е много по-тежка-магнезиеви капаци/по400лв/,радиатори/300лв единия,500лв другия/ осн. ремонт през двайсетина хиляди и т.н. и т.н.Двутактова машина не ти препоръчвам-тя е за карачи !За новобранец много по-подходящ е 4Т.
                              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                              Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение

П.п Аз така направих.
                                Аз разсъждавам по абсолютно същия начин.Шест год карах ТТ600 на асфалт и когато реших да мина на офф си взех ХТ600, защото е ефтин(т.е. ако нещо се издъни да се набутам по-малко) и защото познавам перфектно модела(шанса да ме нареди някой тарикат беше доста малък).Исках да проверя идеите на Сбития(въпреки че тогава не го познавах,но и на мен ми се въртяха същите неща из главата) и да видя за какво точно става дума.След един сезон каране(и след пробване на моторите на повечето мои приятели на офф-трасе) , вече много по-добре знам какво искам от мотора.
                                Последно редактирано от ЕМО; 06-10-08, 13:06. Причина: неграмотност
                                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                                Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X