Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha XT400 или Yamaha TTR250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha XT400 или Yamaha TTR250

Здравейте на всички. Пускам тази тема с надеждата някой да може да ми даде съвет. Накратко за какво става дума - след няколко огледа на мотори съм се спрял на тези два модела (Yamaha XT400, Yamaha TTR250).

Първия модел е с регистрация и в сравнително добро състояние - единствено пиньоните може да се наложи да се сменят. Тегло с пълен резервоар - около 170 кг. Годината му е 1996

Втория модел е с недотам изрядна регистрация - води се на друг човек и е малко по-сложен процеса по регистриране и прехвърляне. Техническото състояние е добро, почти всичко е сменяно, само акумулатора е за смяна. Тегло с пълен резервоар - около 120-130 кг.
    Годината му е 1997 или 1998.

Като цена и двата са горе-долу равни.

Тъй като си търся мотор за смесено каране - градско и оф-роуд ме интересува вашето мнение за тези две машини - доколко "прощават" грешки, коя от тях на доколко тежък оф-роуд терен може да се кара.
    За информация само да спомена, че това ще ми е първи мотор и досега не съм карал мотор или скутер, но А категория си имам. Иначе за мен като габарити - 1.80 м, 80 кг.

Предварително благодаря за съветите.

До: Yamaha XT400 или Yamaha TTR250

Само да допълня по-горния си пост. Става дума за ето тези две машини:

1. Ямаха ХТ 400

Цена: 3800 лв.
    Данни:
    Дата на производство - януари 1996 г.
    Тип двигател - Бензинов
    Кубатура (куб.см) - 400 куб.см
    Вид двигател - 4 тактов
    Вид охлаждане - Въздушно
    Скоростна кутия - Ръчна
    Категория - Ендуро
    Пробег - 14000 км
    Цвят - Син

2. Ямаха ТТР250

Цена: 2900 ЛВ.

Данни:
    Дата на производство - октомври 1998 г.
    Тип двигател - Бензинов
    Мощност (к.с.) - 32 к.с.
    Кубатура (куб.см) - 250 куб.см
    Вид двигател - 4 тактов
    Вид охлаждане - Въздушно
    Скоростна кутия - Ръчна
    Категория - Ендуро
    Пробег - 10000 км

Линк:
    http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...083&f1=details

Допълнителна информация:
    Перфектен , със сменени : верига , пиньон ,
    задни лагери и задни накладки .
    Има дребни забележки ,
    цената може да се коментира.

Линк:
    http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?t...907&f1=details

Коментар

ХТ-то, мноооого скъпо за годината си и за мотора като цяло, иначе мисля е по-подходящ. ТТР-а слабичък.....доста при това. Не се хващай, че е 32 к.с....Намери си ХТ 600, много по-подходящ е за целта, за която го искаш, не е скъп, поддръжката му не е отчайваща, достатъчно мощен и тежък. И други 600 от сорта огледай, но да са по-новички поне, а най-добре покарай. Няма да те уплаши ако не прекаляваш с газта

Успех!

Коментар

Да, наистина може би обявената цена е малко височка, но при огледа човека се съгласи да ми направи отбив в цената и да я свали до 3300 лв.
        Мен повече ме притеснява дали няма да ми се окаже твърде тежък

А иначе за даването на газ си абсолютно прав - напълно ми е ясно че съм доста неопитен все още и е лудост да давам твърде много газ, а и в България все още няма условия за бързо каране.

Ако някой има да добави нещо, нека сподели мнението си.
        Ще съм благодарен за всякакви съвети и мнения.

Коментар

Първоначално публикуван от dnikolov Преглед на мнение
          Да, наистина може би обявената цена е малко височка, но при огледа човека се съгласи да ми направи отбив в цената и да я свали до 3300 лв.
          Мен повече ме притеснява дали няма да ми се окаже твърде тежък

А иначе за даването на газ си абсолютно прав - напълно ми е ясно че съм доста неопитен все още и е лудост да давам твърде много газ, а и в България все още няма условия за бързо каране.

Ако някой има да добави нещо, нека сподели мнението си.
          Ще съм благодарен за всякакви съвети и мнения.
          И двата са стругове от класа.За ТТР-а който ти е казал че е 120 кг те е излъгал яко.Тежки са и са тегави за каране по хард терени.Стават за разходки.

Коментар

Ами за ТТР-а когато търсех информация намерих това:

http://www.motorcyclespecs.co.za/mod...t250r%2097.htm

и на база на информацията в този сайт предполагам, че е 120-130 кг. Същото ми каза и момчето, което е карало мотора.

За ХТ400 - определено ми се стори по-тежък, а и човека на който е мотора си каза че бил около 170 кг.

А за това дали са стругове - нямам кой знае какви впечатления, по принцип ми се стори че ТТР-а е по-лек за управление, поне от кръгчето което направих с него. Другата ми информация идва от това, което съм гледал по сайтове и небезизвестната статия на Ива относно избора на мотор

А относно това за хард терени - имаш предвид че не става за хард ендуро ли ?

Питам, понеже на други места във форума съм чел, че някои хора си карат 250 кубикови ендуро мотори по такива терени.

Моля, ако имате още съвети, мнения, препоръки, споделете ги.

Коментар

Аз лично между тези два мотора сигурно бих избрал ТТР-а, защото е значително по-лек от ХТ-то (а в гората всеки един килограм е от голямо значение), на по-добра според мен цена (ако състоянието е такова каквото ти казва собственика) пък за мощност незнам дали съм прав, но съм чувал, че от клас 250 4т (не говоря за новите модели като ВР, ЦРФ и т.н.) ТТР-а го дават на последно място...

Аз лично карам Сузуки Др 250 4т и съм много доволен!
              Има си ел. стартер, обратна предница, регулируем заден амортесиор (това е първият мотор, който съм виждал с такова чудо) и до сега никъде не ме е оставял!
              Имало е места даже където другите от групата, които са с по-добри мотори от по-висок клас изкачват някои пътеки с повече усилие, докато при мен с този мотор всичко става много по лесно.

Ако си решил да даваш толкова пари, колкото е това ХТ, чисто колегиално бих ти предложил мотора на един приятел който е с изрядни документи (регистриран) и мога да гарантирам за неговото състояние и за това, че собственика ще ти направи намаление, но до колкото разбрах това ще ти е първият мотор и се опасявам да не ти е силен, но ти си прецени

Успех
              Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Аз също бих предпочел ТТР-а защото преди да си взема новия мотор таз година (yamaha yz450f 2006) съм карал 3 години същия мотор.Моторът действително е много лек да е към 130 кг максимум и смятам че за първи мотор е доста добър избор.А колкото до това че е 250 и е 32 коня при положение че съм 120 кг човек и в баирите хвърчах с 80-90 км\ч значи си направи сам извода . Ако е в добро техническо състояние както казваш го вземай не се чуди .

Коментар

Значи - ХТ-то не е за теб - тежко е , старо е и понеже ти гарантирам, че ще падаш много (макар че май и ти самия не си наясно какво искаш да правиш) и следователно ще кривиш доста я спирачката задната я други неща.
                  ТТ-Р а ако е 120 кила пълен лично аз ще си взема ТТ-р -няма как да тежи толкова дори и ако размонтираме доста голяма част от оборудването.

Аз те съветвам -при условие че имаш парички да си вземеш една Бета 250 и ще се родиш,също и ТМ 250 - и двата са реди ту рейс и двата ще си ги регистрираш. ВЕ Ер-а на ямаха също е твоя мотор.

При наличието на по-малки финанси - смятам, че Хонда ХР 400 или 600 също ти е прекрасен вариант , а и мога да те запозная с няколко наистина разбиращи от тези мотори.

Като цяло те съветвам да почнеш така в размислите:
                  1.
                  а) Аз съм психопат и за мен един белег и един шев са равни на едно кюлче злато.
                  б) не ми се кисне по болници , а и при наличието на толкова качествена дрога защо да се строша целия, за да се надрусам с адреналин.

2.
                  а) и 50 метра да покарам-важното е да е екстрем и да съм там, където другите не могат
                  б) 200 километра природа ,хапване,кръчмичка, лафче...

3.
                  а) Ще работа за клапани,гуми,вериги,пиньони,спици,двигатели,скорости,масла,филтри
                  б) Мотора трябва да е мой роб, а не аз негов.

И даваш нататък в разсъжденията.

След като го решиш - знаеш как да ме намериш-ще ти дам да ми прочетеш епикризите от болничните резиденции , ще ти дам да видиш тефтера с разходите ми(водих го до едно време, после спрях, че се плаша какви суми съм дал) и ще ти дам да покараш 5 километра с мен. Ако все още искаш да си като останалата извънпътна сган, населяваща едноименния форум , като всичките тука- ще видиме кой мотор най ще ти пасне.
                  Последно редактирано от zbytsam; 04-10-08, 00:22.

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение

Като цяло те съветвам да почнеш така в размислите:
                    1.
                    а) Аз съм психопат и за мен един белег и един шев са равни на едно кюлче злато.
                    б) не ми се кисне по болници , а и при наличието на толкова качествена дрога защо да се строша целия, за да се надрусам с адреналин.

2.
                    а) и 50 метра да покарам-важното е да е екстрем и да съм там, където другите не могат
                    б) 200 километра природа ,хапване,кръчмичка, лафче...

3.
                    а) Ще работа за клапани,гуми,вериги,пиньони,спици,двигатели,скорости,масла,филтри
                    б) Мотора трябва да е мой роб, а не аз негов.

И даваш нататък в разсъжденията.
                    Ти направо го светна капитално как да мисли и какво да си вземе.

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
                      Мотора трябва да е мой роб, а не аз негов.
                      За мен най-важно е това.

Коментар

Аз също бих предпочел ТТР-а защото преди да си взема новия мотор таз година (yamaha yz450f 2006) съм карал 3 години същия мотор.Моторът действително е много лек да е към 130 кг максимум и смятам че за първи мотор е доста добър избор.А колкото до това че е 250 и е 32 коня при положение че съм 120 кг човек и в баирите хвърчах с 80-90 км\ч значи си направи сам извода . Ако е в добро техническо състояние както казваш го вземай не се чуди .

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
                          Ти направо го светна капитално как да мисли и какво да си вземе.

Баце, просто не съм сигурен, че хора,дет не са се докосвали до офроуд , трябва директно да търсят да си купуват мотор, без да знаят за какво иде реч. Имам някакви много стряскащи случаи с мои приятели . които в даден момент са решили да карат офроуд и по-натам мотокрос. Например един от най-близките ми такива така си взе мотор и после му го продадох. Поради причината , че много му друсало. Човека си представяше, че си се вози в комфорта на кола и си съзерцава природа. След като покара един път прецени , че не е за него. Та за тва го съветвам да почне по-отдалече.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                            За мен най-важно е това.
                            Човека , дет е пуснал темата ,мисля , че не знае за какво става дума. За това те моля да му кажеш приблизителна бройка падания , откакто караш офроуд.

Коментар

колегата си го е казал горе долу за какво смята да ползва мотора , а които не кара мотор тои не е падал , смятам че и с това е наясно , които и от двата да реши да си купи ако има някои на втория етаж няма да има кои знаи какви проблеми , достатачно е да не се прави на велик и да не подценява ситуацията и мотора , и както тук много често се казвано в този форум ,, каране му е маиката ,, отначало полека , после постепенно постепенно ще му свикне на мотора , никои не се е родил научен !!!
                              колега пробваи и двата мотора , покараи ги и виж кои ще ти пасне на теб самия , като опиташ ще разбереш за какво ти говоря , и двата модела на които си се спрял не са лоши

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X