Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Начинаещ - дилема

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Начинаещ - дилема

Няма значение каква марка е, а състоянието на мотора. Не си мисли, че като пали и "върви" е в добро състояние. Със сигурност ще трябва да отделиш една солидна сума пари да стегнеш мотора, затова отиди с някой, който наистина разбира от мотори и избери един японски

Коментар

Скромното ми мнение по въпроса е, че първоначално е най-добре да си вземе едно ЕТЗ 251 което със сигурност ще е по-евтино от изброените мотори,това важи и за подръжката му. Също така ЕТЗ-то не е толкова "нервно" и не е нужно постоянно да бъде в оборот за да върви, а след като се научи да кара и да владее мотора както трябва да си вземе каквото му е кеф. Преди две години мой познат който е горски имаше същите колебания за избор на мотоциклет за гората, като имаме в предвид, че никога не се беше качвал на мотоциклет, изключвам скутера са синът му с който е ходил два пъти за хляб, но в края на краищата ме послуша и взе ЕТЗ което кара и до момента и е много доволен.........
      Последно редактирано от spongi; 04-12-15, 11:56.

Коментар

Да но с всяко следващо излизане, терена ще става все по труден. Тук ЕТЗ-то отпада.

Коментар

Вземи дт200 по малкото прекалено бързо ще ти стане слабо и вземи по добре 2т по прости за обслужване

Коментар

Първоначално публикуван от pepcho_tdm Преглед на мнение
            Да но с всяко следващо излизане, терена ще става все по труден. Тук ЕТЗ-то отпада.
            Приятелят ми ме послуша, защото беше харесал някакво Сузуки 350/2т. за около 3/3.500 лв. и го попитах колко пари ще иска на мотора мотора след първото му падане. Щом си решил да е някой от тези които си изброил, ще е най-добре да пробваш всеки един от тях и който ти легне на сърцето повече от другите взимай него...., но за ЕТЗ не си прав, а и не всичко зависи от мотора.....жив и здрав.

Коментар

Аз се целя в нещо 1000-1300

Коментар

Първоначално публикуван от iacata Преглед на мнение
                Вземи дт200 по малкото прекалено бързо ще ти стане слабо и вземи по добре 2т по прости за обслужване
                ...е то така ако мислим ... Направо CR500 и да се надяваме да не му умалее ,че като гледам неговите връстници ,как ги карат тези 50-60 конски сили и правят по 40м скокове....и ги слушам,че си говорят-абе нещо ми е муден тук...муден там
                KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Колеги четете ли внимателно темата:Начинаещ,55 кила на 15 години...125-ките не са за пренебрегване,предполага се че ще има падания в началото-мотора трябва да е лек...

Коментар

HEMO също е прав

Коментар

Първоначално публикуван от HEMO Преглед на мнение
                      Колеги четете ли внимателно темата:Начинаещ,55 кила на 15 години...125-ките не са за пренебрегване,предполага се че ще има падания в началото-мотора трябва да е лек...
                      Прав си колега, но момчето има достатъчно самочувствие, което го накара да си даде и подобаваща самооценка, въпреки, че до сега е карал само велосипед,което става ясно от казаното от самият него....
                      Да но с всяко следващо излизане, терена ще става все по труден......
                      А пък аз вече чакам да го видя на почетната стълбичка поне на някое каране в Кърнаре.......

Коментар

1. Никъде не съм си давал самооценка
                        2.Дай боже и там да се видим!
                        Въпросното изказване е затова че терена около Тетевен не е много лесен и ще видя зор с ЕТЗ тъй като е камурно.

Коментар

Сигурен съм, че не само аз смятам това изказване за прекалено голяма самооценка от човек който до сега не се е качвал на мотоциклет..........и от която всеки може да направи заключение, че с всяко излизане в балкана той ще се самоусъвършенства и след всяко излизане ще е наложително да се сменят моторите, от мощен към по-мощен... в следствие на терена по който ще се кара....
                          Сега малко по-сериозно....колегите ти казаха, че за начинаещ е най-добре да си вземе нискобюджетен мотоциклет който е и с евтина подъжка, тъй като трябва да свикнеш да владееш мотора който не е като велосипеда който си карал до сега..., а след това взимай каквото ти е кеф..........а приятелят ми който все още си кара ЕТЗ-то е 185 см. и е 90 кг. а мотора го кара по горските пътеки между х.Здравец, Студенец, с.Косово и връх Бяла черква над Пловдив и до сега няма никакви проблеми, е не го кара като за състезание, но факта, че мотора му върви където му каже и не го е хвърлил в някое дере е достътъчен............, а какъв е терена в този район могат да ти кажат ендуристите от Пловдив, които са минавали хиляди пъти по пътеките за които ти говоря.....
                          Последно редактирано от spongi; 05-12-15, 18:25.

Коментар

От ЕТЗ-то става единствено хубав паметник ако се циментира до някоя пътека в прослава на грешниците мъчили се години с това ''творение'' поради причина, че нямаше друго.

Момчето да прежали като невъзвръщаеми тези 1500 лв, да си вземе кой да е от изброените от него (и все пак и аз бих препоръчал 125 2т) за до към 1300 лв, а с останалите 200 лв да си купи екипировка. Да парите за "кори" са малко, но е по-добре да караш с най-ментеливите отколкото без хич.
                            Като покара една година и вече ще знае каква машина да си купи! А от този и 5 лв да изкара за бира - все е на печалба!

П.П.: Ей Рамбо (той си знае кой е ) - не моо да повярвам, че сме едно мнение. Туй поличба Божия ще да е някаква...

Коментар

Всичко зависи колко кинти имаш в джоба, но за младеж който изобщо не се е качвал на мотоциклет, не може да кара, а още повече да владее такъв дзвер, бил той и 125 сс., ще е най-добре, за първо време да вземе нещо което след първото падане ще може дори и да го зареже в гората....., а пък мераците зависят от джоба на тате.......да е жив и здрав !

Коментар

Нищо не зависи от джоба на тате, а изцяло от моя джоб...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X