Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Начинаещ - дилема

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Начинаещ - дилема

Здравейте, бъдещи колеги! И аз като всеки друг пред покупка на първа машина реших да се допитам до по-знаещите от мен. Та ще карам по същество. Харесал съм 4 мотора: <..............> Kawasaki KLR 250, Yamaha DT 200, Yamaha DT 125, Suzuki TS 125 . Това са моторите. Размерите
    ми са 170/55 но все пак съм на 15 и още раста. Бюджетът ми е малък, но все пак мотора ще е учебен, пък и имам и други хобита които изискват средства. Благодаря предварително!
    Последно редактирано от pepcho_tdm; 01-12-15, 22:01. Причина: връзки към продажби

От: Начинаещ - дилема

Идеята е да трупаш опит..нали? Заложи на машина за която ще ти трбяват по малко пари за подръжка.Докато нямаш собствени доходи Карай внимателно!Доводите ми ..ти си на 15, а аз съм на 51 Та... трупай опит! Ще имаш време за всякакви машини!!!
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Да, определено това е идеята. След като се понауча да карам, вече по-лесно ще избера машина (2т или 4т, колко кубика и тн.), но като за начало ми трябва насока.

Коментар

Никой ли неможе да посочи най-добрия от изброените по-горе мотори?

Коментар

Като първи съвет е да не го караш без предпазни средства.
          Каска, "гръбнак"/ризница, яке, панталон, ръкавици и панталон. Задължително. Започни от там, нищо че догодина ще ги сменяш. Все пак идеята е да караш поне 20 години и да си способен да използваш компютър.

Вземи си възможно най-простият и евтин мотор, за да можеш да разбереш какво ти липсва. На всеки стила е различен.
          Отдели предварително пари за обслужване, GPS, хубава и удобна раница.
          ;-)
          Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
          нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Екипа е почти готов без ризницата и ботушите. GPS за сега няма да взимам, защото ще си карам около Тетевен, а там си ги знам всичките заради маунтин байка. Обслужването е ясно като мисля да купувам скъпо масло за да щадя двигателя.

Коментар

GPS
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Ако не държиш на конкретна марка и модел, купи си най-запазения който ти видят очите. И вземи някой с тебе който разбира, защото много се лъже

Коментар

Първоначално публикуван от pepcho_tdm Преглед на мнение
                  Никой ли неможе да посочи най-добрия от изброените по-горе мотори?
                  Аз не мога....Учих се на Балкан 250
                  ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Баща ми ще е с мен - бивш ендурист, настоящ пътешественик (Yamaha TDM-Bulgaria)

Коментар

Ямаха дт125 е като за теб! Защо ли? Защото е добър мотор ,2т, това пък означава ,че е лесен за ремонт, върви прилично и не вдига много шум ,като KLR примерно. Не на последно място е че е ендуро! Съвета за екипа го имаш и от мен! Купи си поне хубава каска,ботуши и карай разумно!!!!
                      KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

така поставен въпроса бих се метнал на сузуки-то.ама е малко старичко /откъм части може да не успееш/. клр 250 малко ти е много ама с кротко каране и след година ще се усъвършенстваш. никога не карай без екипировка което го пише навсякъде. Успех в избора

Коментар

А как е свикването с ботушите, защото съм чувал, че първоначално е кофти. При положение че съм неопитен да започвам ли направо с тях? Значи дилемата остава около ДТ125 и КЛР250, като везната се накланя към ДТ-то.

Коментар

И Сузукито остава. А защо никой нищо не казва за ДТ200

Коментар

Аз също съм за Ямахата,дт 125 кубика крос е предостатъчно за начинаещ при това момчето е на 15 и е 50 кила къде го пращате директно на 250-ка...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X