Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Начинаещ - дилема

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Начинаещ - дилема

Първоначално публикуван от spongi Преглед на мнение
    Всичко зависи колко кинти имаш в джоба, но за младеж който изобщо не се е качвал на мотоциклет, не може да кара, а още повече да владее такъв дзвер, бил той и 125 сс., ще е най-добре, за първо време да вземе нещо което след първото падане ще може дори и да го зареже в гората....., а пък мераците зависят от джоба на тате.......да е жив и здрав !
    Сега темата нее за това ,но....добре де ,това ЕТЗ като го затрупа в дерето ,кой ще го вади този човек после? Извинявам се ама този мотор едвам става само за черни пътища ,а ти го пращаш по засукани пътеки с това желязо. Много ми е мерак да погледам пак(защото съм виждал) хора с такита мотори по засукани места! То саа... едни клоунади ,пируети,пушаци...абе,абе страшно...пър-пър-пър..и следмалко тишина...и айде мамата..мамата.. Това е GDR-то в гората! ..Не става!Сега ако смята да ходи за гъби с него...това е друго нещо! Просто нямат допирни точки тези мотори(Japan-GDR)Ендуро и НИЩО. Булеф ,къде го намери този мотор за 1500лв пък ти бе??
    Последно редактирано от V.R.R.; 05-12-15, 21:28.
    KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

V.R.R. това имах впредвид

Коментар

Думата ми беше докъто момчето се научи да кара, да свикне, да добие някакви навици които сега няма, а не да ходи на състезания с него, а малко преди това казах, че като ги пробва един подир друг ще добие някаква предства и който му е най-удобен да вземе него.... това е..........

Коментар

Първоначално публикуван от spongi Преглед на мнение
          Думата ми беше докъто момчето се научи да кара, да свикне, да добие някакви навици които сега няма, а не да ходи на състезания с него, а малко преди това казах, че като ги пробва един подир друг ще добие някаква предства и който му е най-удобен да вземе него.... това е..........
          Както и да е! Аз мисля ,че момчето ако има пари за скъп мотор нека си вземе ако не... и ЕТЗ-то става за разхотки , но само за това!
          KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

125-ца е повече е от мощна за да се начупи здраво.
            Аз почнах с 50 кубиков мотор, но бях на 12. Не знам, но е хубаво и да има кой да го учи. Да не говорим, че на тази възраст се изкукуригва понякога и ти се кара бързо. Нещо, което още изпитвам, въпреки че съм почти на 18.

Повече зависи колко ти е акъла в главата, защото тези машинки могат да вървят както и бързо така и бавно. Това е ендуро.
            Както вече казах, избирай по-запазения мотор и си приготви едни 200-300 лева, като първоначална инвестиция за консумативи.
            Да не говорим, че каската е задължителна, а ботушите също, но в началото може да ползваш някои стари,здрави и високи ловни напр

Коментар

Първоначално публикуван от rdlegy Преглед на мнение
              125-ца е повече е от мощна за да се начупи здраво. Аз почнах с 50 кубиков мотор, но бях на 12. Не знам, но е хубаво и да има кой да го учи. ....
              Момчето което търси мотор( а именно pepcho_tdm)ми е много добър приятел от отдавна. По въпроса : ,, да има кой до го учи " ще си караме заедно . До някаква степен около мен се запали за мотор . Защото по семейни сабирания сипваме гориво и веднага в някое дере . Обаче си е друго да си си със колега моторист по балкана . Аз мисля че DT 125 перфектният мотор за него.

Коментар

Екипировката е повече от ясна. Смятам себе си за по-разумен от масата на моята възраст. И все пак от време на време ще ме ръчка да давам газ.

Коментар

Първоначално публикуван от V.R.R. Преглед на мнение
                  ... Булеф ,къде го намери този мотор за 1500лв пък ти бе??
                  Ам' моя е толкова бре , всъщност даже беше и по-евтин.

От изброените марки с "дебнене" изскачат екземпляри за тия пари. А тази сума е определена от момчето, че разполага с толкова.
                  И не се излагайте да препоръчвате "екипировка" изразяваща се в гумени ботуши.... Това е най-важната част!

каска втора употреба - около 50 лв.
                  ризница (примерно аз си намерих Wulf, практически нова) - 70 лв
                  ботуши втора ръка - около 100-130 лв
                  наколенки - с късмет от 10 до 30 лв (аз си намерих перфектни, със става за 10 лв )
                  ръкавици - 20 лв
                  очила (така и не ги ползвам) - намират се и за 10-20 лв.
                  общо: максимум 300 лв.

С подобна ерзац екипировка имам .... да речем над 50 падания. Поражения никакви!
                  /вярно, че късмета си е късмет, но трябва и да му се помогне/

П.П.: А да се начупи повече от перфектно може и с колелото!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X