Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е по-добрия мотор - 4Т или 2Т?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой е по-добрия мотор - 4Т или 2Т?

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
    7. АКО ИСКАТЕ, В СЪБОТА ИЛИ НЕДЕЛЯ СИ ЧУКВАМЕ ЕДНА СРЕЩА ПРИ ПАЧО В КЪРНАРЕ И РЕШАВАМЕ СПОРА ДИРЕКТНО. СТОЯНЧО ЩЕ Е СЪДИЯ
    Показвам и наказвам.
    МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
      Не съм чувал как работи двутактов дизел,въобще ще ми е интересно да видя устройството му,че и звука.Казвали са ми че с двигател 2т дизел е бил някакъв военен камион,или някаква военна техника,не знам с точност.

Това е принципа на действие , в армията имаше едни леки верижни влекачи с такъв двигател , като ги дигнеха по тревога , имах чувството , че съм на "Ридо". Корабните дизелови двигатели са 2-тактови , вече има и автомобили с такива двигатели , засега в пробен период.
      По темата: на кросовия мотор мощност над 60-65к.с. , не е нужна , затова в големия клас , 4-тактовите имат предимство , по лесно се карат , и имат по-добър старт.
      Обаче в тази дисциплина битките са жестоки:

http://www.flickriver.com/photos/spi...7626556169687/
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение

Това е принципа на действие , в армията имаше едни леки верижни влекачи с такъв двигател , като ги дигнеха по тревога , имах чувството , че съм на "Ридо". Корабните дизелови двигатели са 2-тактови , вече има и автомобили с такива двигатели , засега в пробен период.
        По темата: на кросовия мотор мощност над 60-65к.с. , не е нужна , затова в големия клас , 4-тактовите имат предимство , по лесно се карат , и имат по-добър старт.
        Обаче в тази дисциплина битките са жестоки:

http://www.flickriver.com/photos/spi...7626556169687/
        А смазването на коляновия вал как става.

Коментар

Има и разпределителен вал , има и клапани , всичко се смазва като при 4-тактовия.

Последно редактирано от motor_men; 02-01-13, 21:35. Причина: допълнение

Коментар

Аз също съм привърженик на 2т мотоциклети може на са с по малак живот обаче са мн по леки и по ме кефят!!!!!!

Коментар

Проследих темата с интерес.Реших и аз да кажа няколко думи.Карал съм всякакви мотори,имал съм dr650,dominator650,cr250,crf450 2006,xr600.Наскоро си купих xr400 модел 2004г.Честно казано това е моторът , който най-много ми харесва,при цял ден каране никаква умора.Карам повече в гората където навсякъде минава с лекота,много поврътлив,мощноста му е напълно достатъчна,докато по силните от горе споменатите при по агресивно каране си в постоянен стрес дали ще останеш на мотора.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM0010.jpg
Прегледи:1
Размер:210.4 КБ
ID:5440454Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM0013.jpg
Размер:168.2 КБ
ID:5440455 Това е сегашния ми мотор.
              Поздрави.

Коментар

Пак се върнахме в изходната позиция че има хора и хора. На едните им пасва и дт 125, другите и сх 520 да им дадеш пак ще викат "малко ми е". Съвременните ендуро мотоциклети вече са доста далеч от гореспоменатия хр 400. Фън фактора е различен, а различните хора се кефят на различни неща.

А тея 2т инжекции защо още ги мотаят? Бета изкараха 2т ендуро и уж малко разчупиха стереотипа с тоя вирнатия цилиндър, ама е време да ги пускат 2т "спринцоФките"
                Иван Маринов
                Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Ванка, Хъскитата имат вече ама не знам кога ще го пускат

http://www.cycleworld.com/2012/08/13...-resurrection/

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Husqvarna_300_Concept-Final.jpg
Размер:94.8 КБ
ID:5440509
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Ето тук се виждат разликите:

Не си мислете , че само ние спориме , този спор го има в почти всеки мото форум. За скутери вече продават кит за инжекцион , така , че скоро ще се продава и 2-тактово ендуро инжекцион.

Коментар

А така. Това хъски вече изглежда като черна овца в стадото. Различно и нестандартно спрямо това което сме свикнали да виждаме и караме от има няма ... абе много години. На картинка още не ми харесва, на живо съвсем няма да ми хареса сигурно, но си е голяма крачка напред. Че няма да станат толкова масови цвайките колкото 4т е ясно. Но е време и те да еволюират.

А относно графиките, не много големия ми опит, скоро показа и затвърди у мен едно старо твърдение което Митков и Краси още навремето разправяха. Смяната на заглушителчето на цвайките играе доооста съществена роля в поведението и като че ли и кривата на мощността. С дългия заглушител на мазно, гадно, лигаво и въобще където трябва тракшън е не малко, а доста по-лесно. С късия мотора става по избухлив и див. Прави ми впечатление че и по хард състезанията си карат масово с дълги. Джони Уокър само ми беше направил впечатление че от време на време слага по-късия акрапович.
                      Иван Маринов
                      Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                      ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

4 тактивия е по готин. 2 тактавия е по бързо набира от старта.

Коментар

Първоначално публикуван от vdglog Преглед на мнение
                          Всякакви щуротии могат да се кажаш важното е да има смях!
                          Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Първоначално публикуван от vdglog Преглед на мнение
                            Момко много стартове трябва да имаш щом ги знаеш тези неща А БРАВО
                            МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

http://twostrokemotocross.com/2009/0...ed-two-stroke/

Оказва се , че КТМ имат 2-тактов инжекцион още от 2008г. , но са искали да се променят правилата в клас МХ2 , така , че да карат заедно 2-такта и 4-такта 250к.см. По всичко изглежда , че в Канада ще видим 2-тактова инжекция.

Коментар

Абе гледам темата ,още ли спорите за тези глупости 2т,4т.А относно двутактовта инжекция чакм да я видя най после че така както вървят нещата ще се пенсионираме докато излезне.А и ако е като тази на Оссата триала май май няма и да се появи по други мотори пълен провал.
                                Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                                0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X