Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е по-добрия мотор - 4Т или 2Т?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой е по-добрия мотор - 4Т или 2Т?

Първоначално публикуван от qnis Преглед на мнение
    цр 250 ми глъхне да!300 и 500 не съм карал нито супер съвременно 2т но 250ката върви доста по-малко от црф 450 р!
    Значи или мотора не е бил добре или неможеш да караш
    Последно редактирано от vatko; 02-01-13, 18:29.
    Some call it a hobby, we call it a way of life!
    Това че срещу теб са най-добрите, не означава, че трябва да се отказваш!

Коментар

Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
      Заглъхва ти значи? Ами ти трябва да си професионалист тогава, щом 250 или 300 2-т ти глъхнат ...
      Най-добре за твоите способности 500 2т, за да ти е добре горе-долу на сила.
      Когато 2Т ти глъхне или не е настроено правилно, или не му даваш гас (а не че си ПРО).
      2Т-то си е по-трудно за каране, затова много хора го плюят.
      Тъй като темата много отиде на личностни нападки и всеки да си хвали това което има, аз ще кажа за мен как стоят нещата (карал/имал съм и 2т и 4т):
      плюсове и минуси който биха повлияли на моя избор:
      4Т-то има сложен и скъп за ремонти двигател (респективно обратното за 2Т);
      2Т-то е доста по-леко (обратното за 4Т);
      4Т-то има по-нисък разход на гориво (проблем при преходи е недостига на гориво, за седмичните разходки 5-6лева не мисля че са фактор );

Моя избор е за следващия ми мотор е 2Т, но това е въпрос на личен избор (както и марката на мотора).
      Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Първоначално публикуван от qnis Преглед на мнение
        цр 250 ми глъхне да!300 и 500 не съм карал нито супер съвременно 2т но 250ката върви доста по-малко от црф 450 р!
        И н акаква база ги сравни? Братовчет ми имаше CR250 2007 и CRF450 2007 та според него CR-a си е бая мощен И не му глъхнеше!!! И намачка няколко пъти всички от Б лиценз състезатели с тоя CR250. Та ако на тебе ти глъхне значи или не ти е наред мотора или нещо контрола върху машината?
        Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Баси темата сте заформили!!!!
          Мотор се избира спрямо конкретните условия в които ще се кара.
          И 2 и 4 такта си имат техните предимства и недостатъци.
          Важното е да се кара. Докато може.

Коментар

Пачо, с тая снимка ме спечели !!! Къде да идвам ???
            offroad фен
            1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
            TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Все тая нямам за намерение да се доказвам или показвам пред когото и да е,просто изказах мнение на база това което аз съм видял и върху дадени мотори,няколко пъти казах,че 2т също бих имал,но не и само 2т.Това си е мое мнение и не мислех,че ангажирам някого с това,но явно не така!Пожелавам ви една по-хубава нова година и късмет!

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
                Пачо, с тая снимка ме спечели !!! Къде да идвам ???
                При мен къде
                МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Я някой да поправи темата че се изпокараха за какво да е по добрия за събор или за траял.
                  МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                    В съвременния мото крос , 4-тактовите мотори се появиха още в края на 80-те години в клас 500к.см. , само там имаха шанс за изява , но не и за по-предно класиране. И ако не бяха промените в класовете на мото кроса и ендурото , нямаше да се развият до днешното ниво. А тези промени бяха направени точно защото 2-тактовия беше много по-добър от 4-тактовия при еднаква кубатура. В днешно време 125 4-такта няма никакви шансове срещу 125 2-такта , същото е и при 250 , единственно при 500к.см. ще има конкуренция , и то защото ги няма тези карачи от 80-те и 90-те години в клас 500 2-такта. А за здравината , достатачен факт е , че още се движат 2-тактови /състезателни/мотори от средата на 80-те години. Та ако ги сравняваме двата мотора , то трябва да е при еднакви условия. Честита Нова Година на всички тактове
                    +1 . За тази конспирация пък направо бях забравил ... та в края на 80-те с появата на първия 4т крос , беше дадено и началото на края на 2т машините в мотокроса , това е нещо като прословутия план "Ран Ът" , с тези промени в регламента , промяна на кубатури и пр. , целта на замисъла е да се унищожат 2т машините и да се въведат 4т ,като по този начин се въздейства и на масовия потребител (знаем че най-добрата реклама са състезанията) . Вече се досещате(предполагам) защо е това - именно защото производителите печелят много от продажбата на части и аксесоари(защо да продават само бутала , като може да принудят хората да си купуват ангр. вериги , разпр. валове , клапани , пулове , маслени филтри , по-скъпи бутала...) , излизат с номера че 2т не отговаря на "изключително строгите норми на замърсяване на въздуха" , задействат пъкления план заедно със федерациите , и действително днес печалбите им са в пъти повече отколкото преди . Съответно с годините "машината за правене на пари" се е усъвършенствала и днес 4т са едни прекрасни мотори(за финансово стабилни фенове) ...НО ,също както и "Ран Ът" вижда зор , така и този план нещо не се справя много добре , защото все пак 2т се развиват някак си и имат своите верни фенове.
                    "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
                      +1 . За тази конспирация пък направо бях забравил ... та в края на 80-те с появата на първия 4т крос , беше дадено и началото на края на 2т машините в мотокроса , това е нещо като прословутия план "Ран Ът" , с тези промени в регламента , промяна на кубатури и пр. , целта на замисъла е да се унищожат 2т машините и да се въведат 4т ,като по този начин се въздейства и на масовия потребител (знаем че най-добрата реклама са състезанията) . Вече се досещате(предполагам) защо е това - именно защото производителите печелят много от продажбата на части и аксесоари(защо да продават само бутала , като може да принудят хората да си купуват ангр. вериги , разпр. валове , клапани , пулове , маслени филтри , по-скъпи бутала...) , излизат с номера че 2т не отговаря на "изключително строгите норми на замърсяване на въздуха" , задействат пъкления план заедно със федерациите , и действително днес печалбите им са в пъти повече отколкото преди . Съответно с годините "машината за правене на пари" се е усъвършенствала и днес 4т са едни прекрасни мотори(за финансово стабилни фенове) ...НО ,също както и "Ран Ът" вижда зор , така и този план нещо не се справя много добре , защото все пак 2т се развиват някак си и имат своите верни фенове.
                      За първи път в България 4т крос видях на Европейско първенство на Ридо в Самоков мисля че беше 95 или 96г,тогава си беше някакъв смях да се гледа,въобще не правеше някакво впечатление,все едно работеше някакъв трактор.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                        .....тогава си беше някакъв смях да се гледа,въобще не правеше някакво впечатление,все едно работеше някакъв трактор.
                        И понеже не издаваше типичния 2т звук все едно едвам събираше сила да мине трасето......а то не било такааа!!!
                        Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Понеже по звука преценявате за оборотите , а дали сте чували как работи 2-тактов дизел?
                          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Думата ми беше че едва ли не щом те трещи,и не върви са си мислили може би някой?!!
                            Последно редактирано от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ; 02-01-13, 19:42. Причина: уточнение
                            Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                              Понеже по звука преценявате за оборотите , а дали сте чували как работи 2-тактов дизел?
                              Не съм чувал как работи двутактов дизел,въобще ще ми е интересно да видя устройството му,че и звука.Казвали са ми че с двигател 2т дизел е бил някакъв военен камион,или някаква военна техника,не знам с точност.

Коментар

Абе хора, не ви ли писна???
                                1. Сравнявате някакви 5-6 годишни пачници, които дори да са в добро техническо състояние, са морално остарeли.
                                2. Инжекционното впръскване дава коренно различно поведение на 4Т ендурата + възможности за индивидуален set up. (чакаме такава система и при 2Т, но там е по сложно за изпълнение)
                                3. 2Т за момента е по лекия мотор и според мен ще си остане така.Това го прави изключително подходящ за места където трябва да се побутне.
                                4. На кривата ракета нали знаете к'во и пречи....за справка- симпатягата Тади. Направо мум се е.а майката с това 4Т тази година.
                                5. 4Т е в пъти по-скъп за подръжка.Хубавото струва кинти.
                                6. Предлагам да почнем да пишем за модели след 2012, иначе не сме актуални
                                7. АКО ИСКАТЕ, В СЪБОТА ИЛИ НЕДЕЛЯ СИ ЧУКВАМЕ ЕДНА СРЕЩА ПРИ ПАЧО В КЪРНАРЕ И РЕШАВАМЕ СПОРА ДИРЕКТНО. СТОЯНЧО ЩЕ Е СЪДИЯ
                                offroad фен
                                1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                                TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X