Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв мотор да си купя, дайте съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв мотор да си купя, дайте съвет

Моят беше априлиа туарег 350 кубика в 7 клас.
    [FONT=Arial Narrow][SIZE=5][COLOR=black]SUZUKI DRZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Моят беше априлиа туарег 350 кубика в 7 клас после си взех сузуки дрз 400 к и не съм имал проблеми.Нищо,че априлиата отначало се борех с нея като с мечка но след 4 5 месеца каране го пътища с леки коловози и малко каране по асвалта се научих.А момчето ако си вземе 125 кубика 4т на 3 месец му е омаляло.

Коментар

Първоначално публикуван от endur0 Преглед на мнение
        Моят беше априлиа туарег 350 кубика в 7 клас после си взех сузуки дрз 400 к и не съм имал проблеми.Нищо,че априлиата отначало се борех с нея като с мечка но след 4 5 месеца каране го пътища с леки коловози и малко каране по асвалта се научих.А момчето ако си вземе 125 кубика 4т на 3 месец му е омаляло.
        Вникни по задълбочено в това което е написал колегата,той явно няма да е такъв талант като теб,от колело директно на 350 кубиков мотор,че те даже световните шампиони не са така,а си израстват постепенно от по малък към по голям мотор.

Аз гледам да не са много мощни понеже както споменах не съм се качвал даже на мотор и се чудя даже дали да не е и нещо до 50 кубика

та какво ще посъветвате, какво да си взема нещо до 50 кубика или малко по- голямо, ендуро или някакъв друг ( гоня и по- нисък разход, понеже ми казаха че някои правили даже и по 5-6л на 100 )

Коментар

Моя син преди няколко месеца си купи тайно от мен едно" балканче" сигурно го е карал 10км и даде фира.
          От него се качи на Ямаха ВР250 и смятам че за около 400км се справя чудесно.
          Според мен спокойно може да се прескочи 125-цата,не е голяма разликата.

Коментар

Не съм талант но имам и снимки в 7 клас как карам мотор 350 кубика ако искаш може да ти ги пратя ти каквото искаш пиши.

Коментар

Дерби също имат добре изглеждащи и евтини модели 125 4т.

Коментар

Първоначално публикуван от to6eto Преглед на мнение
                пише ли пиша мнения, но така и не се появяват, вече 2 ден, ще пробвам още веднъж да пиша, пък да видим дали ще се появи ....
                какво ще кажете за това
                вярно, вече скачам в друга категория, но главно ще го карам по асфалт http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...290&f1=details това ми хареса повече, защото е син и има някакви спойлери и по- нова година
                какво е вашето мнение ? на ръба съм на грабна телефона и да ....
                up

Коментар

Абе пистарка за първи мотор... пък и за мотор въобще... (това си е лично мнение де)
                  но главно ще го карам по асфалт
                  Това освен по асфалт не знам как си представяш, така че карането няма да е главно а единствено. Освен това за този клас мотори дупките по улиците представляват реален проблем, или поне много по голям в сравнение с ендурото. Няма и да те питам дали знаеш как се маневрира с това чудо дето хода на кормилото му е 15 градуса...
                  това ми хареса повече, защото е син и има някакви спойлери
                  Това сериозно ли? Ако си избираш мотора по цвета и споилерите... Е, няма лошо да държиш на външния вид ама чак пък толко... Освен това да бъдем реалисти - всеки моторист пада от време на време, еле пък в началото така че чупливи елемети и лъскава боя по мотора според мен са недостатък а не предимство, особено за начинаещ...
                  Съжалявам ако съм ти убил ентусиазма ама просто не си падам по пистарки и съм леко предубеден пък и ти сам си поиска "UP" по темата

Коментар

Първоначално публикуван от to6eto Преглед на мнение
                    up
                    пише ли пиша мнения, но така и не се появяват, вече 2 ден, ще пробвам още веднъж да пиша, пък да видим дали ще се появи ....
                    какво ще кажете за това
                    вярно, вече скачам в друга категория, но главно ще го карам по асфалт http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...290&f1=details това ми хареса повече, защото е син и има някакви спойлери и по- нова година
                    какво е вашето мнение ? на ръба съм на грабна телефона и да ....

Тук вече си объркал форума,не забравяй че темата е за Ендуро а не за пластмасови мотори.

Коментар

Колега,объркал си форума,Виж в мотозоната.Успех.
                      DRZ 400S

Коментар

Теми като тази изникват всеки месец. Някой е събрал малко лев и разчита дригите да му кажат какъв мотор да си купи. Няма лошо. И аз така питах в началото... и още питам.
                        Гледам синьото 125 колело, което е показал колегата и ми се иска да му кажа следното:

Именно така започват грешките. Купуваш някакъв асфалтов безпомощник, бръмчиш месец - два по шосето. Сам си, защото няма с кого да караш. Като твоя мотор имат децата до осми клас, ама с тях не ти се кара, защото не си бавачка. Гледаш големите 600, 750 и 1000, ама с тях не става, защото изчезват преди да си стигнал първия завой... и пак си сам на асфалта - скучно и тъжно. Щом колегата е писал че ще "кара и малко по черни пътища", значи мухата му е влязла в главата.
                        И така, приключваш с асфалта, вече не ти е интересно. Продаваш 125 кислородния апарат, който си купил с такъв мерак. Вече не щеш и голяма пистара, защото не си подготвен и с нея ще си счупиш главата и то пак на баналния асфалт...
                        И тогава - а, от баира слизат някакви момчета с ендураци, весело, спират, всичките ухилени, силна групичка... как ми се иска и аз да съм там... Решено - ще си купя някакво "по-меко" ендуро, хем да ходя за рибка, хем да бръмча с тях. В моя случай грешката беше Хонда Дегри - вечен мотор, но с къси ходове. Даваш газ след колегите с хард ендурата, но "рибарският" мотор някак си не е пригоден за такова каране... и пак си в играта "продавам, купивам, харчове, глупости" докато стигнеш до извода, че едно хард ендуро в клас между 250 и 400 е твоя мотор.
                        Ето това е хронологията на моите "моторни" терзания. Помисли колега. Ако тенденцията при теб е същата, съветвам те да прескочиш фазите с купуване на детски и рибаро-гъбарски мотори, защото е свързано с излишни, но солидни разходи и загуби.
                        Поздрави!

Коментар

Много добър пост колега, поздравявам те. И моя филм е подобен на твоя, само че с доста повече двуколесни участници и доста повече харчове Въпреки това тук важи максимата, че колкото и да си пишем, ние сме ги изживели тези моменти и колегата на дали ще ни разбере Когато и той си счупи главата, така както нас / в добрия смисъл на думата/, тогава ще стигне до тези наши, така важни изводи
                          SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Има и нещо много важно което пропускате,съгласен съм че човек когато е силно запален към моторите търси по добрият мотор,но има и много случаи при които си купуват мотори заради модата,но бързо осъзнават че не става моторист от тях и след това продават мотора,някой се нахвърлят направо на големи кубатури паднат по сериозно няколко пъти уплашат се и филма завършва,помнете за да знаете,знайте за да помните,от всяко дърво свирка не става,както и от всеки човек моторист не става.Какво бих направил аз примерно като начинаещ,първо ще държа мотора да е актуален и в добро състояние за да може ако не ми хареса или умалее бързо да продам,и второ да е на цена която и при евентуална продажба да не изгубя много или да го продам колкото съм го взел,и трето да не ми нарушава бюджета дори и да не мога да го продам.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                              Има и нещо много важно което пропускате,съгласен съм че човек когато е силно запален към моторите търси по добрият мотор,но има и много случаи при които си купуват мотори заради модата,но бързо осъзнават че не става моторист от тях и след това продават мотора,някой се нахвърлят направо на големи кубатури паднат по сериозно няколко пъти уплашат се и филма завършва,помнете за да знаете,знайте за да помните,от всяко дърво свирка не става,както и от всеки човек моторист не става.Какво бих направил аз примерно като начинаещ,първо ще държа мотора да е актуален и в добро състояние за да може ако не ми хареса или умалее бързо да продам,и второ да е на цена която и при евентуална продажба да не изгубя много или да го продам колкото съм го взел,и трето да не ми нарушава бюджета дори и да не мога да го продам.
                              Ицо като се замисля и ти си доста прав Познавам много хора, които си взеха мотори за година-две-три и вече си продадоха моторите или се отказаха да карат и са в процес на продажби. Нито един от тях не продаде мотора си за да си купи по-нов или по-мощен, а просто тръпката отмина и се отказаха да карат. Та както ти казваш, от всяко дърво свирка не става
                              SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                                Моя случаи с купуването на мотор беше следния.Прибрах се от Англия с някои друг лев и си викам си взема мотор,нито имах идея кои какъв мотор е и колко кубика е и за гора ли е асвалт,нямах си и идея!Една вечер с един приятел седяхме на заведение(лятото) и спряха два мотора ,единия не го помня другия е сега моят хонда доминатор 650.Разбрах че се продава и ми хареса като стоика,купих го!Още на следващия ден се оправиха документите и се метнах на него,никога не бях карал мотор.Като влязох в гората паднах няколко пати,което още повече ме мотивира и си каза а ве аз ли съм шефа или ти!Не съжалявам че го купих а и сега осъзнавам че съм имал и дори късмет със закупуването му.
                                HONDA DOMINATOR 650
                                ОРЕЛ ASTRA
                                РСПБЗН-Приморско

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X