Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв мотор да си купя, дайте съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв мотор да си купя, дайте съвет

На 23 години съм, до сега никога не съм карал мотор, искам с него да ходя до работа, да се спусна до морето ( то е на около 35км )... Общо взето, за това ми е, понеже колата харчи доста, а и из града ....
    Гледам комшиите - единият има скутер, другият чопър и много се кефят, било голяма тръпка, и покрай тях взеха, че ме зарибиха
    Та какъв мотор да си взема, май съм се ориентирал към ендуро, колкото и да ми харесват пистовите, до сега съм карал само колело, и затова се насочих съм ендурото
    Мисля да го карам из града, и понякога по черни пътища, но такива, по които може да си мине и нормална кола, не мисля да правя някакви фиести, скокове, да карам през реки или да скачам от планини Просто да ме вози, предимно по асфалт
    Гледам из другите теми питате и за физическото ми състояние, тежа около 65-70 кила, 1.80 висок
    Никога не съм карал мотор, надявам се да е нещо подобно като колело Не разбирам нищо от мотори, двигатели, марки ... мисля да отделя около 1200 до 2500
    Не знам на какво да се спра
    http://www.kolos-ms.com/bg/product/m...s-20#tech_data
    Какво ще кажете за това ? Макар и китайско, но е ново, предполагам няма да се скапе на първите 50 00 км
    или да заложа на някое Suzuki Dr dr125s като това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...171&f1=details
    или да предложите нещо друго ?
    Аз гледам да не са много мощни понеже както споменах не съм се качвал даже на мотор и се чудя даже дали да не е и нещо до 50 кубика

та какво ще посъветвате, какво да си взема нещо до 50 кубика или малко по- голямо, ендуро или някакъв друг ( гоня и по- нисък разход, понеже ми казаха че някои правили даже и по 5-6л на 100 )
    каква марка или модел, нещо което да не ме остави на пътя, нещо надеждно ( когато бях на риболов веднъж видях баща и малкото му дете, бях с мотор и на един малко по- голям баир мотора им се здуха и .. лоша работа ) :/
    и така ...

От: Какъв мотор да си купя, дайте съвет

SUZUKI DR 125S,определено е по добрия избор!
    HONDA DOMINATOR 650
    ОРЕЛ ASTRA
    РСПБЗН-Приморско

Коментар

азащо един 10 годишен мотор е по- добър от един нов макар и китайски ?
      да речем, чесъм се спрял на сузукито, какво дагледам понего, за евентуални проблеми ?

Коментар

Колега взимай всичко друго, но не и тези китайци.Както казваш нов си в мото спорта, така че не се разочаровай още от самото начало Моето мнение от това което си написал е, че трябва да се спреш на нещо 125-250 сс, но 4Т. Това са спокойни и икономични мотори, по-голямата част от които не биха те изненадали лошо И накрая ще ти кажа, тъй като не си карал мотор до сега, не скачай първо на скутер, защото след това ще ти е по-трудно да се научиш да караш мотоциклет със скорости
        Последно редактирано от Helik; 13-05-12, 08:50.
        SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Моя съвет е, ако някой твой приятел има мотор, скутер покарай го например днес и ако ти се отдава наистина и не си "паника" при спирането. Естествено, че ще си вземеш мотор, например 4-тактов, а вече марка и моделът зависи от теб.
          Има хора който им се отдава само скутер да карат, не свикват с тези скорости и не свикват, а може би и там е причината, че първо се учат на скутер, за това главно покарай мотоциклет. А пък скутера хората си го взимат по - точно за Икономия.

Коментар

Както е казал колегата Hekil..бегай далече от китайките!!!Само ядове!!!!Другото е,най добре 4-тактов да е моторът.Ето ти е 2 предложения от мене които са ти в бюджета.http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...174&f1=details http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...770&f1=details .За малагути освен за скутери други наблюдения нямам.Приятел има скутер фантом ф12 от няколко години и се оказа бая здрава и издръжлива машина.Ямахата е новичка.Първия ми мотор беше ямаха,и въпреки очакванията ми,съветите на приятелите ми да не си купувам ямаха тя се оказа здрава.И то при целия тормоз който и нанесох не се счупи.Даже на твое място бих избрал ямахата Айде с здраве!!
            Yamaha Dt 125 R > Suzuki DRZ 400 E > Beta Rev 3 "06" > KTM 520 EXC

Коментар

Колега аз съм със същите ТТ данни като теб, преди десетина дена си продадох скутерчето 50сс не че не ми харесваше а по финансови причини. По това време едно приятелче си докара чопър Сузуки нещо със S беше модела едноцилиндров 250сс. Незнам с кой акъл му поисках едно кръгче, като и аз като теб на мотор със скорости не бях сядал, еми какво да ти кажа седалката ниско като на скутера, лекичък поне на ман ми допадна та сега събирам пари за нещо такова, ако допреди това някой ми беше казал че ще си купя истински мотор да съм се смял със сълзи.
              Та съвета ми е не бързай качи се на тоя и оня на мотора и съм сигурен че тая тема ще приключи бързо.

Коментар

125 4Т много бързо ще ти стане слабо,търси нещо 250 4Т например сузуки др 250.
                Последно редактирано от endur0; 13-05-12, 14:06.
                [FONT=Arial Narrow][SIZE=5][COLOR=black]SUZUKI DRZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от endur0 Преглед на мнение
                  125 4Т много бързо ще ти стане слабо,търси нещо 250 4Т например сузуки дрз 250.
                  Ти сериозно ли го мислиш или си правиш майтап,защото ако е майтап и аз ще кажа един,ами какво правим ако му стане слабо 250 4т,не е ли по добре направо 500-2т или 700-2т,тези двата със сигурност няма да му станат слаби.Пошегувахме се малко сега да минем по темата,откъде колегата ще си намери ДРЗ 250,като са не-откриваеми тези модели,и как мислиш от колело директно на 250 4т.125 4Т му е напълно достатъчен и е точно за неговите изисквания.

Коментар

Eто няколко примера.
                    http://www.mobile.bg/51318956914874245
                    http://www.mobile.bg/51334387879794103
                    http://www.mobile.bg/51334988098142565

Коментар

Объркал съм се за ДРЗ 250 исках да напиша ДР 250 и защо да не може да кара 250 кубика за първи мотор ?
                      [FONT=Arial Narrow][SIZE=5][COLOR=black]SUZUKI DRZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

И аз вървя по някакъв такъв път, само има малка възрастова разлика, която ме принуждава да карам по ускорена процедура.
                        Първо се озовах в компанията на някакви типове, които яздеха някакви мотори с най различни и непознати за мен прозвища, които на мен нищо не ми говореха - горе - долу изглеждаха еднакво и кубиците им се въртяха все околу средната за една малолитражка.
                        Нямаше особенна заинтересованост от моя страна и така загубих известен период ценно време. После дойде кризата и високата цена на горивата, и може и нещо интереса да ми се е размърдал, и викам - ще купувам скутер. И взех миналата година без много да мисля една Априля. То па се оказа някаква резачка сред скутерите и в началото кефеше, после взе да ми доскучава и накрая остана единственно бързото и евтино придвижване. Обаче се вдигна интереса към моторите и тая пролет една сутрин си седя на кафе пред компа, и разглеждам сайтовете за мотори и гледам нещо подобно на Симсон, ама пише Сузуки и някаква смешна цена. Обаждам се на един от френдовете и отиваме. То завалийката произведено по време на студената война, пали само на бутане, но класика (едно от нещата които ме дразнеха в скутера бяха електрониката и пластмасите) и най важното - все още в оригинално състояние. И го взех.
                        Та, на него първо се научих да ремонтирам мотор (сега пали, работи и върви като часовник) и второ се научих (уча се) да карам мотор. Обаче, нали няма време, а и като че ли взе да ми омалява, или така ми се иска, сега предстои следваща стъпка ... с доста голям диапазон ... ще споделям.
                        Та, мисълта ми е, че като начало може да е и някакъв вид "симсон".
                        Последно редактирано от Аndro 160; 13-05-12, 15:29.

Коментар

Колеги, не знам от къде има тази враждебност и заядливост в целия форум. Според мен идва от това, че 1/2 от хората казват ВЗЕМИ ТОВА, другата половина не е съгласна и става мазало... Аз съм млад, и да искам няма как да имам 20 годишен опит с моторите както вас, но това не означава, че един по-млад и по-неопитен не може да знае нещо ново и различно. От перспективна гледна точка(моята гледна точка) един 23 годишен "младеж" според вас колко често би карал мотора си? Дали 1 път седмично или всеки божи ден? Каква разлика в теглото е предимството на един и същи модел мотор с 125сс и 250сс? Да, аз минах през скутер 50сс, после 2тактово ендуро 125сс после до 400сс и сега съм пак на 250сс (сега съм на 22). Разбира се, че един 125сс ще му е повече от перфектен, ще се научи и ще се кефи. Но това ще стане прекалено бързо, защото е голям човек, не е дете... После какво - "продавам/ бартер за по-мощен". После пак ремонт и прочие на новия мотор. Какво един ТТР250 или др250 или клх или хр250 ще направят на него, което един 125сс няма да направи? И двата би ги изпуснал поради абсолютно едни и същи обстоятелства. Супер масови мотори, голям избор на цена, марка и състояние. С един 250сс няма да има проблем дори да реши и да прави сериозно ендуро, така и ще има мощност да кара по пътя без да накара буталото му излезе през седалката... Това е моето мнение по въпроса. Отделно, че има 237821887 теми, които са идентични, което също кара хората да се "закачат" помежду си... Всичко по-горе написано се отнася, когато парите са фактор. Иначе взима се един 50сс мотор, после 125сс, после 250сс, после друг модел и така докато се накефи, ама не винаги е толкова лесно. Стар мотор, ремонт и прочие... Поздрави!
                          Последно редактирано от nk_dimitrov; 13-05-12, 18:13.
                          09 YZ290F Athena BB

Коментар

Първоначално публикуван от endur0 Преглед на мнение
                            и защо да не може да кара 250 кубика за първи мотор ?
                            Какъв беше мотора на който се качи за първи път след колелото.

Коментар

пише ли пиша мнения, но така и не се появяват, вече 2 ден, ще пробвам още веднъж да пиша, пък да видим дали ще се появи ....
                              какво ще кажете за това
                              вярно, вече скачам в друга категория, но главно ще го карам по асфалт това ми хареса повече, защото е син и има някакви спойлери и по- нова година
                              какво е вашето мнение ? на ръба съм на грабна телефона и да ....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X