Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за Bell Helmet vs Airoh..????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: мнения за Bell Helmet vs Airoh

Значи ако ще даваш пари за каска си купи Арай или Шой. Ако не ти се дават пари вземай което е изгодно. Горе долу така стоят нещата. Стар модел на Арай или Шой е тогава когато графиката е стара и е намалена и така каската е по евтина. Имай напредвид едно, че Арай сваля един размер на долу защото е с уникална анатомична структура. Тоест при тебе може и "М" да ти стане, но може и "L". Трябва да се мери. Ако си решил така. Имам в магазина ела мери да си знаеш размера и като си готов да пазаруваш такава каска ще си подготвен. За Шой мисля, че нещата са подобни спрямо Арай.

Относно очилата. Мисля, че едни очила при сериозна употреба и 1 година е прекалено много да издържат. Особенно детските при положение, че те са най-обикновенните направени. Относно слюдата ако се е нацепила веднага е трябвало да ми звъннеш и за рекламация нема проблем даваме на момента нова. На година имаме около 20 слюди рекламации, което за около 700 продадени е под 3%. Съвсем нормално. За друг път да знаеш Относно цените на ботушите си абсолютно прав, че за да ги закараш до САЩ цената е скъпа. Но има и нещо друго. Здравият ботуш, които може да се кара по 3 години, да не говорим и 4 (зависи от карането) си държи цената. Докато например Алпинестарса е супер ботушм, но е рехъв спрямо Гаернето и на половината от времето е готов за смяна. Мисля, че това е основният фактор. Примерно Гаерне в Италия може да се купи по-евтино от България с 10% защото те се правят там и дават супер цени на дилърите си.

Според мен както и да го сучим и въртим всяка стока на едни места е евтина а на друга скъпа. И е съвсем нормално

Коментар

Първоначално публикуван от bobimx Преглед на мнение
      Значи ако ще даваш пари за каска си купи Арай или Шой. Ако не ти се дават пари вземай което е изгодно. Горе долу така стоят нещата. Стар модел на Арай или Шой е тогава когато графиката е стара и е намалена и така каската е по евтина. Имай напредвид едно, че Арай сваля един размер на долу защото е с уникална анатомична структура. Тоест при тебе може и "М" да ти стане, но може и "L". Трябва да се мери. Ако си решил така. Имам в магазина ела мери да си знаеш размера и като си готов да пазаруваш такава каска ще си подготвен. За Шой мисля, че нещата са подобни спрямо Арай.

Относно очилата. Мисля, че едни очила при сериозна употреба и 1 година е прекалено много да издържат. Особенно детските при положение, че те са най-обикновенните направени. Относно слюдата ако се е нацепила веднага е трябвало да ми звъннеш и за рекламация нема проблем даваме на момента нова. На година имаме около 20 слюди рекламации, което за около 700 продадени е под 3%. Съвсем нормално. За друг път да знаеш Относно цените на ботушите си абсолютно прав, че за да ги закараш до САЩ цената е скъпа. Но има и нещо друго. Здравият ботуш, които може да се кара по 3 години, да не говорим и 4 (зависи от карането) си държи цената. Докато например Алпинестарса е супер ботушм, но е рехъв спрямо Гаернето и на половината от времето е готов за смяна. Мисля, че това е основният фактор. Примерно Гаерне в Италия може да се купи по-евтино от България с 10% защото те се правят там и дават супер цени на дилърите си.

Според мен както и да го сучим и въртим всяка стока на едни места е евтина а на друга скъпа. И е съвсем нормално
      За каските основния ми въпрос е сигурност и качество, а цената е единствения ориентир.
      А примера с ботушите го дадох, за да покажа, че разстояния, мита и такси са решаващ фактор в ценообразуването.
      А искам да си съставя мнения за качество и сигурност на каските според цената и Вашите отзиви.
      За очилата-не ги мисля, те са си консуматив, но каската си е голямо перо, а пък с нея компромис не трябва да се прави.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

До: Мнения за Bell Helmet vs Airoh..????

но каската си е голямо перо, а пък с нея компромис не трябва да се прави.
        .. тогава си купи арай или айде-шоей както ти е препоръчал боби мх
        но..арай си е мерцедеса ..отделно другото ще я носиш 100 години и няма да мръдне

инак в по "ниския" ценови клас-HJC и сега и по евтиния модел на айрох ! но специално аз в този по нисък клас бих предпочел HJC /да ме извини боби просто лично мнение/ имал съм до сега 2 няма такава каска за такива пари има ги и от щатите на разпродажби което е изключено за айроха ..все пак обаче дизайна си е типично като за щатския пазар и не типично европейски..макар че лично на мен и този щатски по семпъл стил по-ми харесва
        а БЕЛЛ са голяма марка..за тях или хубаво или нищо
        Последно редактирано от Димитър; 30-10-09, 18:52.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
          .. тогава си купи арай или айде-шоей както ти е препоръчал боби мх
          но..арай си е мерцедеса ..отделно другото ще я носиш 100 години и няма да мръдне

...
          а БЕЛЛ са голяма марка..за тях или хубаво или нищо
          Благодаря за пожеланията за стоте години!

Това означава, че или правнуците ми ако имат същия размар глави ще я носят, или трябва да взема каската на прадядо ми, който е участвал в първата световна.

За сега си изясних, че не трябва да е BELL, а каква точно да е продължавам да мисля.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
            ...За сега ползвам airoh, но се отпусна и ми хлопа /може и главата ми да е станала малка/...
            Подплатата вътре се смачква с времето и затова каската започва да хлопа. На моята HJC й купих нова и сега все едно каската е нова. Приляга съвсем плътно, а беше взела да ми хлопа леко.
            2010 CRF 250 R

Коментар

Благодаря за пожеланията за стоте години!

Това означава, че или правнуците ми ако имат същия размар глави ще я носят, или трябва да взема каската на прадядо ми, който е участвал в първата световна.

За сега си изясних, че не трябва да е BELL, а каква точно да е продължавам да мисля.
              аз пък от отговора ти разбирам..че не четеш внимателно и правилно мненията на хората които питаш за съвет нито пък ги цениш не цениш и труда на хората че са решили да отговорят и да ти помогнат въз основа на опита си..от моя пък до сегашен опит с подобни хора стигам до извода че няма смисъл да се отговаря на въпросите им..
              освен това изпадаш в някакви разсъждения и подробности в които не виждам никакъв смисъл..от кое мнение разбра че не тр да е белл..обясниха ти хората че не тр евентуално да е евтиният белл..въобще..верно взимай каската на дядо си и да се свършава с тая работа
              ..извини ме ако съм малко рязък.. нищо лично..но такива въпроси и такива отговори...

..генерално погледнато-най важното за една каска са -на какви стандарти за качество отговаря-дот снелл и прочее и другото което е важно-теглото и материала на вътрешността и ергономичността на дизайна..марката е просто едно име..а реално погледнато каски правят няколко фирми другите просто ги поръчват другаде и си лепят после имената по тях

още по генерално погледнато и с най здравата каска може да се убиеш доста лесно..зависи от много други неща..да не говорим че най често се натоварва врата при удар и тогава и най здравата каска не върши никаква работа..щото каква полза от здрава глава ако няма здрав врат да я държи...но..това вече е друга тема..
              Последно редактирано от mitkov; 30-10-09, 23:23.

Коментар

Провери при Еди на околовръстното за Airoh,в момента правят големи промоции
                some places are not meant to be visit,
                natural rules are there only study!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                  аз пък от отговора ти разбирам..че не четеш внимателно и правилно мненията на хората които питаш за съвет нито пък ги цениш не цениш и труда на хората че са решили да отговорят и да ти помогнат въз основа на опита си..от моя пък до сегашен опит с подобни хора стигам до извода че няма смисъл да се отговаря на въпросите им..

..извини ме ако съм малко рязък.. нищо лично..но такива въпроси и такива отговори...

..генерално погледнато-най важното за една каска са -на какви стандарти за качество отговаря-дот снелл и прочее и другото което е важно-теглото и материала на вътрешността и ергономичността на дизайна..марката е просто едно име..а реално погледнато каски правят няколко фирми другите просто ги поръчват другаде и си лепят после имената по тях

...
                  Не, не сте ме засегнал.

Преди да подхвана тази тема прочетох колкото инфо намерих за дот, снел евро и още 1 стандарт не само от форумите, а и от други статии в нета. Примами ме 1 каска Бел за под 150$ за която пишеха, че е от карбон-кевлар и отговаря на дот и снел 2005. И понеже ползваме айро, а моята ми хлопа вече /нали мозъка ми е спихнал/ се замислих дали Бел-а не е добро решение с приемливо качество на приемлива цена. Но Вашите отговори ме разубедиха от Бел. За Бел до сега съм чувал, че е една от световно най-добрите каски, наред с Араи и Шои.
                  И все пак не искам каска за 100 год, нито пък си мисля, като падне първия път от седалката и да си купувам нова. Просто търся разумния компромис, и не ме тресе гъзарията и не ми пречи да карам със стар модел каска стига да е качествен.

А сега по-ясно ли обясних какво съм разбал?

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                    ...Примами ме 1 каска Бел за под 150$ за която пишеха, че е от карбон-кевлар и отговаря на дот и снел 2005...
                    Карбон-кевлар за $150 няма как. Модела МХ-1 пише, че е фибростъкло и тегло 1500 грама. Мото-8 модела може и да е, но цената е друга. Иначе смятам, че МХ-1 си е сравнително добър избор. Дори била тествана от Джеймс Стюарт на Анахайм и станал първи
                    Бях чел преди време една статия за каските. Автора казваше, че предпочита по-ниския клас каски, защото му били по-удобни на главата, а комфорта бил почти същия. Аз ще добавя, че ако не се ползва за състезания или безумни каскади, каската не е необходимо да е от най-здравите. Средния клас около $150 са направени достатъчно здрави. Въпроса е да си намериш модела с твоята форма на главата
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Абе аз съм виждал от тия евтините как пада от кормилото на мотора и се чупи за каква сигурност ми говорите с 100 150 лв? Ако си оценяваш тиквата за толко нема проблем . Дори без екстремно каране се случват бели. Купи си Арай !
                      "Целувам я. По фара, разбира се - никой не почва да си целува мотора директно от резервоара - това е признак за ниска култура!

Коментар

Мисля, че точно определение за каска 100-150 лв. няма. Аз продавам каска на Ацербис за 175 лв. и ти гарантирам че да падне няма да се счупи Според ме въпроса е не колко струва каска а на кой производител е

Коментар

Първоначално публикуван от bobimx Преглед на мнение
                          Твойта каска ти е станала по-голяма защото и е време да се сменят вътрешностите.
                          Карам с S4 от два сезона и вече ми хлопа. Кое точно е необходимо да се смени (предполагам само тапицерията,но все пак...? ) и колко би струвало?
                          ПП.Съжалявам за спам-а , но може би информацията ще е полезна и на други колеги.
                          Благодаря.
                          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                          Джон Кенеди

Коментар

А сега по-ясно ли обясних какво съм разбал?
                            да сега вече ми е по ясно..тъкмо те бях причислил към ..групата хора с които ..не ми се общува../черния списък/ сега като гледам не е било така ..връщаш се в позитивния

..между другото има една статия в дирт райдър-"всичко което тр да знаете за каските " освен пда я издиря и да ти дам линкче ще бъде полезна предполагам

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                              Карам с S4 от два сезона и вече ми хлопа. Кое точно е необходимо да се смени (предполагам само тапицерията,но все пак...? ) и колко би струвало?
                              ПП.Съжалявам за спам-а , но може би информацията ще е полезна и на други колеги.
                              Благодаря.
                              Да тапицерията трябва да се смени. Ако не се лъжа 80-100 лв. но става със заявка да се прави. Става но по сложно

Коментар

Разгледайте тук Sharp test results - има тествани най-различни марки и модели каски. Прави ми впечатление едно - тествани са няколко модели каски Bell с цени в диапазона 150-500 паунда, и всички са с максимален резултат от 5 звезди! Различни модели, различни цени, но...
                                Резултатите на Airoh и Arai сами можете да си ги видите. А на Acerbis изобщо няма тествани модели.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X