Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за Bell Helmet vs Airoh..????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнения за Bell Helmet vs Airoh..????

Добри каски ли са Bell, защото има модели и по 100 и по 399$!

За сега ползвам airoh, но се отпусна и ми хлопа /може и главата ми да е станала малка/.
    Сина ми, който сега е на 10 г. вече 3-та год. кара с Airoh Stelt Senior и не му е станала малка.

Моля изкажете мнения.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

До: мнения за Bell Helmet vs Airoh

Смалила ти се е главата
    Три Airoh-а съм строшил вече, никога не са се "разтягали". Може би ти се смалява мозъка... Спихва. Тва ще да е от седенето във форума. И аз се забелязвам тая седмица...
    Bell кви бяха?
    К. Кулев

Коментар

Белла е типично американска каска тежка и голяма. Докато Айроха е лека и с по-добър дизайн. Белла е първата каска за мотоциклет направена. Докато Айроха е от 97 година на пазара. Белла са в застой както технически така и графично и по цена. Докато Айроха е модерна каска. Като цяло и двете каски са супер, но според мен Айроха в момента е най-кадърната каска за мотокрос и офроуд. Единствената по хубава е Арай и Шоей, но са над 1000 лв. Докато Айроха е под 800 лв. Ниският клас на Айрох за под 300 лв. е супер и е номер 1 на пазара.

Твойта каска ти е станала по-голяма защото и е време да се сменят вътрешностите. Другият път пробвай с размер надолу може да ти е по-удобно.

Коментар

Bell бяха водещата фирма за каски през 60те и 70те. В интервю с основателя на Арай ли беше, на Shoei ли беше, човекът беше споделил че една от основните причини да се надъха и да направи продуктите си това което са, било че веднъж видял в града си моторист с каска на неговата фирма и грижливо залепена отгоре лепенка Bell, което не дало сън нашия човек и го амбицирало да направи каските си такива, че собствениците на бел да им слагат негова лепенка.

От тогава изтече много вода, Бел минаха през милион фалита. Никога не са затваряли производство, но бяха в пълен застой. Преди две три години отново се съживиха и сега пробват да се наложат пак на пазара. Каските им обаче са корейско производство, или китайско, не помня. Скъпите са си тяхно производство (в смисъл произведени за тях), но евтините предполагам са си някакви общаци с лепенка бел.

Твърдо бих останал с Airoh ако съм на твое място.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Колеги, много Ви благодаря за мненията!

Но да напиша какво ме накара да се спра на Бел като марка: Bell MX-1 Bones Full Face Helmet според продавачите е от композитно фибростъкло и е 150$ А Airoh Stelt Senior струва 700 лв.
          Първоначално публикуван от bobimx Преглед на мнение
          ....
          Твойта каска ти е станала по-голяма защото и е време да се сменят вътрешностите. Другият път пробвай с размер надолу може да ти е по-удобно.
          Поне 1 сезон след като си купих каската възглавничките ми натискаха бузите и доста пъти съм ги прехапвал поради тази причина. А сега като скоча и ми хлопа. Нося XL и не мога да си купя 1 № по-малка /Мога, но някой друг трябва да изкара 1 сезон с нея/.

А мой приятел има Бел и е много доволен от нея.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Няма лошо. Първата е корейска (май) и вероятно е някакъв модел на KBC (пак няма лошо), втората е италиянска. Никой не е казал че са лоши каски.

Коментар

Имал съм Bell Moto7R, която е по-висок клас от МХ-1, но в сравнение с HJC AC-X2 която имах по същото време, Бела беше малко по-неудобна (измаляваше ми врата) и се чуваше шума на въздуха като се движех бързо. Всъщност когато я купих само я пробвах и се убедих, че е хубава, но не е моята каска.
              Скоро разглеждах и мерих Airoh Dome, но и той отстъпва на АС-Х2, макар че са с еднакво тегло.
              Airoh Stelt вече е съвсем друго нещо. Определено си заслужава, ако може да си позволиш цената.
              2010 CRF 250 R

Коментар

Много е просто ,и Аиро еВтините не са като скъпите ама хората ги купуват.Ти сравни модели сходни и тогава се захващай да сравняваш еВтино с скъпо.Ако вземеш истинска каска Белл с нищо не отстъпва на Аирох ,но това е въпрос на вкус.Погледни колко от американците карат с Аирох,ползват само тЕхни продукти.Нормално е тук в Европа да се ползва повече Аирото ,все пак са италИАнски.Аз има една каска Белл отпреди16 години и си я пазЯ за спомен, тя ми беше и първата истинска каска кросова така че си я пазя и до днес.Но като гледам по добре си купи от тези Аиро дето в БГ са по 250 лева че най много ги харчат и не са толкова лоши колкото приказват.За Аиро Стелт тук сда по 270 евро в Андорра иначе в Мадрид са около 400,което е скъпичко за нещо дето в условията на каране в Бг да те бят клоните по главата и да я съсипеш за един сезон не си заслужава според мен.
                Последно редактирано от Тануцо; 28-10-09, 22:09.
                Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Airoh май нямат присъствие в Щатите. Което е озадачаващо, но не съм ги виждал тук.

Коментар

Най-лесно да е да сравняваш цените. Но ще ме извинявате, че една каска която струва 150$ неможе да е равна по качество, комфорт и издръжливост със каска която струва 350 Евро. Просто няма как. И както Гоблин каза да я карат от Изтока до Америка да плащат мито и след това да струва 150$. На мене нещата не ми се връзват съвсем. Освен ако не е супер преоценена и не е модел на 2-3 години. Както и да е. Ако е така защо както казахте HJC не са сходни цени. HJC са хубави каски на добри цени. Но са от ценовият клас на Айроха. Незнам аз винаги съм бил скептично настроен към ниските цени на каски и ботуши и винаги съм виждал, че скъпото е в пъти по-добро. Щом колега твоят син кара вече три години Айрох и той е от скъпият, ти мислиш ли, че с каска за 150$ със същите характеристики ще може след 3 години да е същата като комфорт и здравина? KBC, които са най-големият производител на каски в света, произвеждат за Thor, Oneal, No Fear и т.н., също претендират за високо-технологични каски. Да вярно две години ги продавам и нямам нито един проблем с тях, но сравнявайки ги с Айроха са далеч зад тях. Единствено се приближават до комфорта им. Както и Айроха са на светлинни години от Арай и Шой. Просто всеки си хванал определена пазарна и ценова нисша и си се развива там. Айрох искат да огреят навсякъде и имат проблеми. Примерно при пистовите каски, изкараха модели, които са хубави но много скъпи и не се харчат въобще.

Коментар

Само да допълня, че горе спомената каска Bell, не е въобще със същите характеристики като Stelt Seniora на Айрох. Доколкото мога да си преведа терминологията Bella е фиберстъкло, докато Айроха е трикомпозитна структура фиберсъкло, карбон и кевлар, което допълнително и дава предимство. А и на картинката като и гледам вътрешно не ми се струва да е по-комфортна от на Айроха. Пак казвам от всичките фирми каски, които продавам само Арай правят техническо обучение и затова малко говоря на изуст и сега Ноември като отидем в Милано специално ще ги питам да ми дадат отговор защо така и така.

От догодина Айрох, ще имат модел еднакъв като Стелт Сениора от 700 лв. който ще е около с 20% по-добра цена и ще е само фибестъкло. По този начин те искат именно да влезят в нова ценова граница до 250-270 Евро. Но си мисля, че всеки който продава Айрох в България винаги е правил намаление на скъпите модели на каски. Така, че смея да кажа, че цената на каските в Българи е сравнително добра спрямо големите пазари в Европа. Сега за Андора всички сме слушали за цените там За наша радост и догодина цените на водещите продукти в България каски, ботуши и т.н. остават същите, което е добре.

Коментар

Най-лесно да е да сравняваш цените. Но ще ме извинявате, че една каска която струва 150$ неможе да е равна по качество, комфорт и издръжливост със каска която струва 350 Евро. Просто няма как. И както Гоблин каза да я карат от Изтока до Америка да плащат мито и след това да струва 150$. На мене нещата не ми се връзват съвсем. Освен ако не е супер преоценена и не е модел на 2-3 години. ...
                        Както и Айроха са на светлинни години от Арай и Шой. Просто всеки си хванал определена пазарна и ценова нисша и си се развива там. Айрох искат да огреят навсякъде и имат проблеми. Примерно при пистовите каски, изкараха модели, които са хубави но много скъпи и не се харчат въобще.
                        Забелязвам че скъпите модел на Айрох са като цени на средните на Арай и Шой. Примерно 300 евро за Стелта срещу 350$ за Shoei VFX-W и 450$ за Arai VX-Pro 3 Wing Flame Сравнявам не колко ще ми излезе на мен, а колко струва отвъд океана Арай и Шой и колко струва в европа Айрох и долу-горе цените са еднакви. Но след като има светлинни години разлика между Айроха и от друга страна Арай и Шой, сигурно е в полза на първите.

И още 1 въпрос за размера: Моята каска на Айро S4 мат e XL т.е. 61 см. Меря "кратуната" си и е р-р L-58см. Пробвал съм на 1 сезон L AIROH RUNER JOKE и е моят размер, но вече носена поулегнала.

Сетих се също и за една друга марка: На съпругата си поръчах от USA Rockhard Destroyer само по размера на нейната S4. Пристигна каската и е точно по мярка. Оказа се, че става на сина ми, който има Stelt Senior и той много харесва Rockhard-а. Само не мога да преценя дали е детска превземка или наистина му е по-удобен. От Айроха се оплаква, че очилата му опират в каската и затова му купих по-малки Скот. А при Rockhard-а нямал тозе проблем.

Коментар

Значи Арай имат само един модел каски. Те нямат нисък клас. 450$ е нормално за тази каска, която е с дезайн от 2008 година. Освен това ако доларът е 2 лв, както беше едно време цената щеше да е еднаква както с европейската. Така, че според мен разлика в цените няма. Дори и да я вземеш на сегашният долар, цената пак ти отива на 900 лв. защото e made in Japan, което автоматично е 11% мито и 20% ДДС + доставката Е освен ако не направиш шмекер
                          Относно каската, която си взел според мен е детска прищявка заради дизайна. Поне като я гледах невиждам да има нещо общо с качествата на Айроха. Бих казал даже, че е на нивота на FOX. Но все пак е типичната америнска каска с уникален дизайн Относно размера си твърдо за "L", защото каската ще ти легне по главата за нула време. Поне така си мисля Само с пробване става

Коментар

А да за очилата Проблема е при Айроха този път, защото отвора е по малък и по-големи очила трудно влизат. Вашите старите какви са, марка, детски или мъжки?

Коментар

А да за очилата Проблема е при Айроха този път, защото отвора е по малък и по-големи очила трудно влизат. Вашите старите какви са, марка, детски или мъжки?
                              Прогрип, Вие ги дадохте за детски, червени с прозрачна плака за 55 лв. Но те бързо дадоха фира. Разлепи им се дунапрена който контактува с лицето. Лепих го, но не за дълго. И в сравнение със скота от 12$ се надраска плаката бързо и първата и особенно втората опушена се спука по средата. Хубавото е, че имат закачалки за протектори /слюди/ за разлика от скота.

Разбрах, че ще си взема L-ка, а ако не ми влиза кратуната някой друг ще я сефтоса и подноси.

А за Араи и Шое не искам да сравнявам цената, ако я взема отвъд океана и я докарам до тук. Просто искам да се ориентирам принципно.
                              А ако италиянските продукти ги замъкнем до Щатите, те естествено поскъпват здраво. Примерно ботушите гаерне с които карам сега са 3- ста и нещо лв. А в Щатите са 300$. Та за каските искам да събера мнения и се ориентирам, защото са най-важното за сигурността.
                              Да си призная честно за марка каски не съм раздвоен, а направо разчекнат. Изчетох сумата и мнения за стандартите за сигурност, пулих си и се зверих в сравнителна таблица между 4 стандарта за сигурност, както и много мнения за и против съответните дот, снел и европейския.
                              И пак да обобщя: макар и със скъпи модели Бел е кофти сравнен с Айро, но Шои и Араи са над Айро?
                              Правилно ли съм разбрал урока?

П.П. И ако си купя по-стар модел на 2-3 години нали не е проблем за сигурността.
                              Последно редактирано от s_s1; 29-10-09, 22:45. Причина: П. П.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X