Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снимки, фотоапарати, техника и "тактика" на снимане.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Снимки, фотоапарати, техника и "тактика" на снимане.

аз искам да попитам дали има желаещи за проби на едно ново фотоапаратче . скоро ще имам достъп до едно nikon d3s и искам да направя проба на неговото видео и това на canon 5d mrk 2 . за целта ми трябват желаещи които да бадат снимани (не е нужно да казвам само хора които могата да карат харабииската) .та ако има хора кажете ще се чуем на частно за да се доразберем

Коментар

Я каква интересна тема имало тука
      По-миналата година имах проблем като някои от вас. Исках да си купя фотоапаратче. Изръчках фотофорума открай до край и... се почуствах като начинаещ ендурист в офроуд форум
      Снимам доста отдавна любителски и имам още няколко фотоапарата, даже единия прави истински снимки - руски Зенит, но нямам никаква теоретична подготовка Затова си викам "я да звънна на Жоро Хаджиев да го питам с какво снима" и проблема ми се реши много бързо. Canon SX100 и пей сърце. Прави много добри клипове. Хубави снимки още не съм се научил да правя с него, защото май ме мързи и предпочитам да карам мотора вместо да го вадя и прибирам. Режима няколко кадъра едно след друго му е твърде бавен и за бавноразвиващ се човек свикнал да снима с апарат с лента е мъка да уцели точния момент.
      Гоблин е споменал да се внимава със зума в агресивна среда. Скоро апарата беше полят с кафе със захар и се появи проблем при разгъването на обектива и с някои копчета. Захарта му слепи ерекцията, а разправят че сладкото помагало. Сега вече работи нормално, но едно копче още лепне като го натискам.
      2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
        Я каква интересна тема имало тука
        По-миналата година имах проблем като някои от вас. Исках да си купя фотоапаратче. Изръчках фотофорума открай до край и... се почуствах като начинаещ ендурист в офроуд форум
        Снимам доста отдавна любителски и имам още няколко фотоапарата, даже единия прави истински снимки - руски Зенит, но нямам никаква теоретична подготовка Затова си викам "я да звънна на Жоро Хаджиев да го питам с какво снима" и проблема ми се реши много бързо. Canon SX100 и пей сърце. Прави много добри клипове. Хубави снимки още не съм се научил да правя с него, защото май ме мързи и предпочитам да карам мотора вместо да го вадя и прибирам. Режима няколко кадъра едно след друго му е твърде бавен и за бавноразвиващ се човек свикнал да снима с апарат с лента е мъка да уцели точния момент.
        Гоблин е споменал да се внимава със зума в агресивна среда. Скоро апарата беше полят с кафе със захар и се появи проблем при разгъването на обектива и с някои копчета. Захарта му слепи ерекцията, а разправят че сладкото помагало. Сега вече работи нормално, но едно копче още лепне като го натискам.
        Водоструйка !!!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
          Аз снимам с някакво обикновенно СОНИ.Да ви кажа чесно снимките стават много добри,по моя преценка.
          PENTAX OPTIO A 30 аз ползвам такъв и съм адски доволен от апаратчето

Коментар

ако на никон Д3с му казват апаратче...

http://www.dpreview.com/reviews/nikond3s/

ето тук има подробна информация за това "апаратче"

nikon d3s
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от Goblin; 25-02-10, 18:14.

Коментар

Много съм доволен от канон ixus 100 is. Много малък е, завира се на всякъде, но може да прави доста резки снимки. Недостатък (малък) 3х зум, но голямо предимнство е че прави и HD-клипчета с размера на картата например, купих го в промоция с две 8гб карти. На обем 8гб памет поема към 47-8мин клип при най-висока резолюция или при 12мпикс. хиляди снимки. Има и супер ISO 3200.
              За фото-хоби ползвам 50д с един "зум" 70-300 и един "светъл" 17-40.
              Последно редактирано от ПЛАМЕН ТЕНЕВ; 25-02-10, 10:32.
              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Здравейте колеги,

Моя PowerShot A550 правеше много добри снимки (като за този клас), обаче нещо му стана и сега има малък проблем с фокуса, особено на по-ярки обекти Аз веднъж като го включвах без да искам го хванах за обектива и той остана недоизваден. Изключих го и го включих и си го извади нормално, обаче си мисля, че оттогава нещо ...

Та вследствие на горното, я кажете за тоя убавец Canon PowerShot SX20 IS - виждам, че Пепимотос е имал такъв, Чинела и Димитър са имали/имат подобни ...
                Освен това, че поредицата от снимки е бавна, друго има ли, което да е кофти в него?
                Последователни снимки

Приблиз. 1,0 снимки/сек¹, AF: приблиз. 0,7 снимки/сек¹, LV: приблиз. 0,7 снимки/сек.¹ (до запълване на мемори картата)²
                Обичам да снимам по състезания (когато ходя) и горе-долу целя моментите, тъй че това няма да ми е проблем толкова ...

Тоя 20х оптичен зуум как е, заслужава ли си парите?
                И въобще други минуси има ли апарата?

Казвайте, че май в началото на другата седмица ще скачам в торбата
                Или нещо друго ако има в тоя ценови диапазон - 600-650 лв
                Но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО CANON, моля, не ми предлагайте други марки, защото за мен има само една марка фотоапарати и никой не може да ме убеди в противното

Разбира се, и аз си мечтая за един DSLR, обаче няма финанси толкова
                А предполагам за около малко над 600 лв няма такова животно, което да снима поредица от снимки толкова бързо, както някой DSLR?

Ето няколко линка, ако на някой му се чете, защото аз доста от написаните неща въобще не ги разбирам

http://www.orderbg.com/index.php?mai...oducts_id=8335

http://www.canon.bg/For_Home/Product...rShot_SX20_IS/

http://www.canon.bg/for_home/product...x.aspx?specs=1

http://www.pocket-lint.com/news-gall...0-is-gallery/2

Благодаря ви предварително!
                Hristo Draganov
                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Поради сполетяло ме преоборудване (ще споделя по-нататък в отделна тема) - скоро ще си продам олимпуса. Е-520, на 4400 "изстрела". Без обектив, с две батерии и бързо зарядно от Е-1/Е-3. Ако те интересува пиши лично. Капаните обаче са:

- Не ми се дава обективчето (китовото, чисто ново е). Освен ако китова оптика за 4/3 не се окаже невъзможна за намиране в Бг което не ми се вярва, предпочитам да го задържа понеже имам пъклени планове за него.

- Трябва да намерим начин да ти го пратя от Щатско.

- Взимайки си такова нещо, поставяш пръст между две зъбчатки, които се въртят на бесни обороти. Понеже ще почнеш да му пазаруваш други неща

PS Сори, бях пропуснал че че искаш Канон. Отбой
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Апарата е много добър , но не е апарат рефлекс.Аз със скоромния си опит в правенето на снимки не мога да дам много съвети ,но според мен е прекалено много пари за такъв апарат.Като ще взимаш нещо по добре да е рефлекс ,та дори и най лекия клас.аз сега съм с Никон Д 3000 и съм супер доволен ,а и не ми трябва повече.Там е работата и да знаеш да снимаш не само до техниката.
                    Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                    0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Ицо, нямам време да пиша сега, но съвета ми е да не го купуваш.
                      В базара на фотофорума за тия пари има почти чисто нови рефлексни.
                      Довечера ако се сетя мога да съм по-подробен.

Коментар

С 20х оптичен зум без статив не можеш да изкараш остра снимка.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                          Всъщност може,но със скорост мин.1/500с.,което предполага снимки в ярък ден.За интериорни - само с блескавичката
                          Общо взето зависи къде и за како се ползва техниката.
                          Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                            - Взимайки си такова нещо, поставяш пръст между две зъбчатки, които се въртят на бесни обороти. Понеже ще почнеш да му пазаруваш други неща
                            Абе аз и точно заради това не искам към момента DSLR

Логично е да си прав. Но и това не ми е чак такъв проблем, все пак няма да снимам само на 20х зуум я. Зуум-а е по-скоро ако някога някъде се наложи. На Горна Росица от поляната да мога да снимам награждаването, и да стават сравнително добри снимки, примерно

ЗА КАКВО ЩЕ СЕ ПОЛЗВА АПАРАТА - ми нямам конкретна цел, в смисъл за каквото дойде, според възможностите му. Например приятелката ми да си снима цветята в градината на макро , и т.н.
                            Но общо взето ще се ползва повече на открито, и много рядко на закрито, в къщи какво толкова да снимам

Сега за DSLR-ите ....
                            Знам аз какво да си взема (напимер Canon 40D или 450D ), ОБАЧЕ, то хубаво ще го взема, ами после обективи? Щото китовия честно казано не става много много, т.е. става, ама докато се понаучиш да снимаш, после ще искаш по-голям и по-добър и започва безкрайното надцакване
                            Един приятел преди година си взе 450Д, с китовия стават снимки, обаче много бързо взе да има нужда от по-голям обектив, и така като започна, то ранички, то обективи, то филтри, не знам колко хиляди е нарил досега, пък е само любител
                            Ако имах тези пари щях да си купя мотор, а не фотоапарат
                            Затова не искам към момента DSLR, защото не мога да го "поддържам", искам нещо, на което да не може да му се сменя обектива и толкова

Ванка (Чинел), засега нямах време да погледна из фотофорума, но ще го направя тия дни (в понеделник най-рано, че на село нямам интернет), аз засега само съм го запазил апарата, все още не съм решил твърдо да го купувам, ще поизчакам още няколко дни, може пък друго да ми дойде на ума ...
                            Последно редактирано от HD; 16-04-10, 09:10.
                            Hristo Draganov

Коментар

SX 200 IS разгледай го това нещо в някой магазин. Ползвах такъв няколко дена. Очарован съм. Резки снимки, много настройки(допълнително по избор), вади много добри HD-клипове. Дължината им зависи само от размера на картата с 8гб-48мин.

Коментар

SX 200 IS разгледай го това нещо в някой магазин. Ползвах такъв няколко дена. Очарован съм. Резки снимки, много настройки(допълнително по избор), вади много добри HD-клипове. Дължината им зависи само от размера на картата с 8гб-48мин.
                                Сега го погледнах, малко по-евтин е, ама да ти кажа SX20 ми се вижда с много по-добри параметри, и по пътя на логиката би трябвало да снима поне колкото SX200, че и по-добре ....
                                За около тия пари (малко над 600 лв) това май е най-доброто ...

Не знам, абе ще мисля до понеделник-вторник и ще видим, ама засега везните клонят към олекване на джоба точно с SX20 ...
                                Ако 2-ма 3-ма тук ми напишат да го взимам, смятайте, че го поръчвам веднага Много малко ми трябва

Пропуснах да спомена, че аз не разбирам много от фотоапарати, и снимам винаги на автоматичен режим. Пробвал съм няколко пъти на ръчен режим, там настройвам това-онова, ама снимките стават доста по-лоши, затова на автомат
                                Сигурно и с SX20 (ако го взема) ще се снима предимно на ауто, ама ми се иска да навлезна и в тайните на ръчните настройки.
                                Последно редактирано от HD; 16-04-10, 11:03.
                                Hristo Draganov

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X