Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снимки, фотоапарати, техника и "тактика" на снимане.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Снимки, фотоапарати, техника и "тактика" на снимане.

След доста четене стана ясно , че работата хич не е проста-и със снимането и с избора на фотоапарат.За да не се набутвам безсмислено стигнах до извода , че е по-добре първо да опитам с някой по-скромен (като възможности) фотоапарат и ако се получат нещата чак тогава да купя хубава и скъпа машинка.Точно като по поръчка сестра ми ми сервира , че мисли да си взима нов апарат и стария И става излишен.Набързо го спазарихме и сега предстоят разучаване и тестове.Мислех на последното каране да го взема(за Неделя става дума),но се успах и в бързането към срещата съм го забравил(кво да се прави-още нямам навик да мисля и за фото особено сънен).Иначе имаше няколко момента , които бяха интересни и щяха да се получат добри снимки(особена пороя в Плана при които пътя по който карахме се беше превърнал буквално в дъно на река , както и едно емоционално изкачване в Люлин на което чух да се споменават доста майки(и май най вече моята-аз ги заведох там)). За съжаление установих , че ще ми е трудно да изпреварвам или настигам групата(всички сме горе-долу с еднаква подготовка да не кажа ,че аз съм най-куц) и едно изоставане от 3-4 мин ще е трудно за наваксване(особено ако през това време изникнат и други интересни моменти за снимане),но ще видим-бъдещето ще покаже.Другия проблем който хващам е , че съм свикнал прекалено много да се концентрирам в карането и не се оглеждам достатъчно за интересни кадри,но това може би е въпрос на навик-явно ще трябва да се пренастроя.
    Иначе фотоапарата е Канон А450 с матрица 5мегапиксела,оптичен зуум 3,2х , цифров 4х и памет 16МВ.Мисля , че като за тестов ще свърши работа(още повече , че е старичък , очукан и няма да ми е жал да го вкарам в калта и прахта).
    Последно редактирано от ЕМО; 15-09-09, 20:27. Причина: допълване
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Ако си ми чел първото мнение в темата щеше да видиш, че ти си се обзавел с по хубава сапунерка от тази с която аз снимам..
      Сега да те светна един трик, никога не снимай на автомат, слагай кръгчето с менюто винаги на SCN.
      Има и още две три други настройки, ма аз за тях съм давал бира така, че ...

Айде успех и дано скоро да ни зарадваш със собствена тема в раздела за разходките.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
        Ако си ми чел първото мнение в темата щеше да видиш, че ти си се обзавел с по хубава сапунерка от тази с която аз снимам..
        Сега да те светна един трик, никога не снимай на автомат, слагай кръгчето с менюто винаги на SCN.
        Има и още две три други настройки, ма аз за тях съм давал бира така, че ...
        В интерес на истината точно сравнението с твоя апарат(проверих му данните в нета) ме накараха да взема това решение.

Айде успех и дано скоро да ни зарадваш със собствена тема в раздела за разходките.
        Стискай палци фрезиста да не се изложи и другата събота да е хубаво времето и мисля , че ще има какво да се види...
        ПП.Напипах един много интересен мотор и плана е следващия уикенд да му е бойното кръщение-за сега толкова!
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Честито
          Със здраве да го ползваш.

Един съвет - ако го ползваш във "враждебна" (прашна, влажна) среда и нямаш пари за някое от тези - избягвай да ползваш зума много-много. Има приятното свойство да засмуква всякакъв вид мърсотия по този начин.

Това разбира се ако апарата не е изрично защитен и ако zoom-ът е тип "помпа" (другият термин не е за форума. Ако получава ерекция демек ). Някои защитени сапунерки са с обективи в които цялото движение на елементите си остава вътре в апарата. Повечето не са.

Успех
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
            Честито

Един съвет - ако го ползваш във "враждебна" (прашна, влажна) среда и нямаш пари за някое от тези - избягвай да ползваш зума много-много. Има приятното свойство да засмуква всякакъв вид мърсотия по този начин.

Това разбира се ако апарата не е изрично защитен и ако zoom-ът е тип "помпа" (другият термин не е за форума. Ако получава ерекция демек ). Някои защитени сапунерки са с обективи в които цялото движение на елементите си остава вътре в апарата. Повечето не са.

Успех
            Точно за това иде реч. Когато реших след 4 години да сменя стария ОЛИМПУС, който хабеше батерии, като за световно и "мислише" между две снимки повече от компир задръстен с "троянци", окото ми грабна един ПЕНТАКС с точно такъв обектив/вътрешен като при камерите/.
            Случайно със 7 опт.зум, 8МГ пиксела, 1ГБ памет, и литиево-йонна батерия. Не мислих много-взех го. Но нали не чета упътването за употреба, докато разбера, че качествените снимки ги прави на ръчен режим, похабих много "ленти"
            Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
            0894328706

Коментар

Я кажете при дъжд снимате ли изобщо и как?В смисъл има ли му нещо на апарата в последствие и как пазите обектива от капките за да не се "размазва" снимката.

Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                Я кажете при дъжд снимате ли изобщо и как?В смисъл има ли му нещо на апарата в последствие и как пазите обектива от капките за да не се "размазва" снимката.
                Това вече е въпрос с повишена трудност и не е за ендуристи..
                По-добре го пази в непромокаем калъф и не го вади, и без това в такова време сапунерките не правят хубави снимки..
                Няма достатъчно светлина и ще се наложи да използваш светкавица а тя е ефективна само на много близо.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Честито

................
                  Успех
                  Моя, претърпя второ удавяне и сега е на ремонт! По какъв начин, мога да се сдобия с такъв калъф, за Панасоник TZ7, видях от линка, че предлагат!
                  Eвгени Филчев
                  Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
                    Моя, претърпя второ удавяне и сега е на ремонт! По какъв начин, мога да се сдобия с такъв калъф, за Панасоник TZ7, видях от линка, че предлагат!
                    И аз искам такъв калъф! Ако някой може да го достави да ми пише на лични!
                    КЕФА ЦЕНА НЯМА! Борис Кърчев

Коментар

Ей тук продават такива неща ...http://www.photopavilion.com/?page=c...g=44&start=310
                      Стефан Дянков

Коментар

И така,направих сефтето!
                        Тъй като темата е с учебна цел ще кача снимките тук , а не в разходките и ще помоля за коментар(вашето мнение,грешките които съм допуснал(кофти ъгли,светлина,положение на апарата спрямо слънцето и т.н.)).Предварително искам да поясня , че снимиките не са "пипани" и освен това дори не ми остана време да прочета инструкциите на апарата(т.е. всичко беше руска рулетка-единственото което направих е да послушам съвета на Чинела да не снимам на автоматична настройка).
                        Няколко думи за пътуването-първоначалната идея беше през почивните дни да направя тест на триалката,но не успях с ремонтите и теста пропадна.За сметка на това изскочи оферта за двудневен преход(Събота+Неделя) от София до едно монтанско село(където трябваше да ни чака останалата част от компанията) и обратно , като трака трябваше да започне от Банкя,по най-краткия път
                        (естествено офф)да стигне до Стара планина,през Искрец да се качим на билото,да минем през Ком и да се спуснем в Говежда.За съжаление през по-голямата част от първия ден беше много облачно и мъгливо и нямаше достатъчно светлина(особено ме е яд за един уникален кадър на билото) и за това снимките са малко(карането в Неделя се провали по други причини).За пръв път осъзнавам на мой гръб каква е разликата между снимки и преживяването на живо(според мен снимката дава мах 10% от истинската гледка и усещане)!
                        Ето ги и тях:

отсреща е Стара планина , в дъното се вижда с.Свидня , а някъде в ляво се пада Искрец

тук сме вече на билото(всъщност баира е много голям въпреки , че изглежда като ливада)

От там идваме(върха забулен в облаци)

а това е изглед на Север(всички тези облаци идваха към нас)

Огромната част от останалите снимки ги изтрих още веднага след заснемането защото нищо не ставаше от тях(беше наистина много облачно и мъгливо) и освен това установих и друг проблем-явно колегите не са родени за медийни звезди защото хич не им е кеф да ги снимам , но ще свикнат. За сега толкова. По нататък със сигурност ще има и още...
                        Последно редактирано от ЕМО; 23-09-09, 20:16. Причина: допълване

Джон Кенеди

Коментар

Що не обърнете внимание на противоударните и подводни олимпуси бре...
                          Кат чета - един удавен, друг прашасал....вие сте си само за такива "безсмъртни" сапунери
                          А са и дребнички, събират се по джобовете.

По-старичките са на доста поносима цена:
                          http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=5806

А с тоя, като гледам, може и мечка да утрепеш
                          http://magazin.photosynthesis.bg/off...104005014.html

Коментар

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение
                            Що не обърнете внимание на противоударните и подводни олимпуси бре...
                            Кат чета - един удавен, друг прашасал....вие сте си само за такива "безсмъртни" сапунери
                            А са и дребнички, събират се по джобовете.

По-старичките са на доста поносима цена:
                            http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=5806

А с тоя, като гледам, може и мечка да утрепеш
                            http://magazin.photosynthesis.bg/off...104005014.html
                            Пробвал съм с такъв и не стават за нас, купих го от щатите и го продадох след една седмица.
                            За нас трябва със силен зум и бърз процесор..абе ние сме ендуристи първо пък ако остане време фотографи.

Коментар

Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
                              Ей тук продават такива неща ...http://www.photopavilion.com/?page=c...g=44&start=310
                              Благодаря колега! Бирата и кифтетата са от мен!
                              КЕФА ЦЕНА НЯМА! Борис Кърчев

Коментар

До: Традиционен мотокрос гр.Бобошево на 01.11.09г.

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                                Не, няма да може защото само така мога да ги ползвам за качване в теми като тази.
                                Снимките се свалят много лесно с много програмки, кликваш върху една от тях и после Download ALL и си готов.
                                Избираш си която или които ти харесват и другите триеш.

ЕТО И СНИМКИТЕ ОТ САМОТО СЪСТЕЗАНИЕ В НЕДЕЛЯ.

П.П. Много ме е яд, че тук има хора които познават състезателите, но няма нито един коментар за самото състезание.
                                Пример: Гошо кара добре, ама Тошо още по-добре защото.....и т.н.
                                благодаря за инфото и бързия отговор
                                аз ги свалих 1 по 1 ...
                                ще си сложа един флаш гет , за да неее задавам тъпи върпоси
                                не знам с какъв апарат снимаш , нооо снимките са супер ...
                                а за състезанието ... много ми харесаха мъничките змейове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X