Обява

Свий
Няма добавени обяви.

МОЛЯ КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: МОЛЯ КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО !!!

Тъжно, наистина. Подкрепям Джартата с тази тема. Истина е, че когато излезем да покараме, обикновено не мислим какво може да стане. Ако всички спазваме обаче следните правила, неприятните случаи ще бъдат сведени до минимум:
    - Никога да не надценяваме възможностите си. Оставяйте 20% в резерв. Така в екстремни и непредвидени ситуации имате шанс за реакция.
    - Оглеждайте се, особено когато карате по, или пресичате асфалтов път.
    - Мислете като карате - сканирайте пътя постоянно - за кални петна, ситен или едър чакъл, коловози, клони, възвишения, зад които не знаете какво има..
    - Екипировка - има ли смисъл изобщо да се споменава? Много е говорено по този въпрос.

Ами - умната, късмет и радост на всички!

Коментар

Пичове аз със мотора съм падал неколко пъти без екипировка без нищо по мене още ме боли рамото,а мина година вече.Обаче и да и да имах екипировка пак си е за страх работата.Както и да е с мотор трябва да се ИМА ВИНАГИ ЕДНО НАУМ.

Удрял съм се със 100- и кусур в дърво с колата на мен наистина нищо ми не стана бех като некакъв господ вътре даже после като отидох на болница и ми премериха кръвното беше 120 на 70.Ама човека които пострада около мен направо се беше изпотрошил ръце,тазове още ми е пред очите......3 месеца не стана от легло една година ръката неможа да зарасне и т.н.Тези неща ви ги казвам ей така чисто приятелски пък ако е рекъл господ някои може да ги запомни и да помисли следващия път......

Та и аз да кажа:МОЛЯ КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО !!! .........ПЪК АКО ЩЕ И НА ДЯДО ВИ С КАРУЦАТА ДА СТЕ.Последтствията са отвратителни и аз втори път не искам да ги преживявам......Опичаите си акъла без значение какво сте се качили да карате....

Коментар

Ето още една трагична новина която прочетох оня ден във в.Струма

11-годишен моторист загина под опела на кюстендилски полицай, следвайки баща си на пътя

При тежък пътен инцидент на входа на град Радомир в неделя загина 11-годишният Давид от брезнишкото село Ноевци. Детето е закарано в отделението за реанимация на пернишката болница “Рахила Ангелова” в кома, с тежка черепно-мозъчна травма. Оперирано е по спешност, но въпреки усилията на медиците е починало.
        Трагедията се е разиграла около 15,35 часа до бензиностанцията в началото на града от посока Перник. Детето е управлявало кросов мотор, марка КТМ, без регистрационни номера. Давид идвал от центъра на Радомир. Направил опит за ляв завой към бензиностанцията и отнел предимството на движещия се направо лек автомобил “Опел Корса”, управляван от 26-годишния кюстендилски полицай Илиян Славчев. Пристигналите на мястото на кървавия инцидент служители на реда установили, че преди Давид са се движели други два мотоциклета, единия от които е управлявал бащата. Той и рокерът след него също са направили ляв завой и по време на жестокия сблъсък между малкия неправоспособен рокер и колата вече били на бензиностанцията. Кросовият мотор на Давид е нисък, водачът на опела не е могъл да го види, когато е излетял внезапно от храстите. Жестокият удар е бил страничен и при сблъсъка предната част на мотора на Давид се откършила. Каската на малкия мотоциклетист излетяла и попаднала под друга преминаваща след кюстендилската кола, отнасяйки картера й. Шофьори, минали в неделя край мястото на инцидента, споделиха, че картината била жестока.
        Загиналото 11-годишно момче е единствено дете в семейството, съселяни на почернените родители споделиха, че майката е в напреднала бременност и очаквала втора рожба. Според жителите на Ноевци бащата Димо, добър човек, но безумен любител на високите скорости, и преди години забил семейния автомобил, в който пътувал и малкият му син, в стената на къща.
        Сега близките на почерненото семейство се притесняват майката на Давид - Гери, да не загуби и втората си рожба. Младата жена е бременна в шестия месец, вчера тя е оставена за наблюдение в пернишката болница.
        ЛЮБОМИРА ПЕЛОВА
        Пряк път към тази статия:
        http://www.struma.com/cgi-bin/archiv...ge=news&articl
        [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Истински ужас.
          [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
          ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Колеги какво става? Егати черната серия!

Коментар

Не знам какво става но си мисля,че максимата за това че само пистаркажиите са със единия крак в гроба е решила да се опровергае и то не във наша полза.
              Това го четох няколко пъти и немога да го проумея,дано на никой не се налага да го изпита на собствен гръб.Е...хти ужаса.
              [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Всеки може да дава газ,но не всеки знае кога да спре.
                Севдат падна може би с 10-20 км/ч,но бе фатално.
                В крайна сметка затова караме оффроуд.Нали "не е толкова опасно" колкото пистарките,но уви.
                [COLOR=darkorange][SIGPIC][/SIGPIC][/COLOR]

Коментар

Искаше ми се и аз да кажа нещо но просто не намирам думи.......
                  Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Вчера ходих до КАТ и там пускаха на видео стена записи от софийските камери и не само след това пътувах в маршрутката и слушах две момчета как си говореха за изцепките им с коли техни и на техни приятели положението е трагично, а културата на пътя нулева. В малкото случай когато съм се придвижвал по асвалта и за малкото време което карам съм ставал свидетел как не ни зачитат шофьорите въобще та те не зачитат другите шофьори. Нито е да караш в банкета нито да караш на средата на платното.....
                    [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Четах я тази статия във в.Струма и само за миг дори, се поставих на мястото на бщата... о ужас!!!

Нека бъдем по-внимателни!

Коментар

Колеги , нямам думи само мога да ви пожелая безаварийно откриване и закриване и на този мото сезон

Коментар

Колеги темата е с много дълбок размисъл,нека всички да имаме едно наум и да не мислим,че всичко е по нашите въжможности Бъдете внимателни и безавариино каране.Дано лошите моменти на ендуро маниаците сваршат вече!
                          Успех на всички!
                          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Дано всеки от нас,когато се качва да управлява каквото и да е превозно средство да си спомня за тази тема. Защото ЖИВОТА е твърде кратък.

Коментар

Първоначално публикуван от NGK Преглед на мнение
                              Дано всеки от нас,когато се качва да управлява каквото и да е превозно средство да си спомня за тази тема. Защото ЖИВОТА е твърде кратък.
                              Колега ние сега така си говориме .. да сме си спомняли и така нататака . Но замислял ли се че като се качиме на МПС ти не си този човек който си бил преди това не си разумния . Се едно тази каска ти е новата глава .

П.п И аз подкрепям разумного шофиране но малко от нас го прилагат
                              Силвестър Георгиев
                              МК "Безделниците" Своге
                              Suzuki DR250S

Коментар

Мислех да пусна специална тема,но видях че АТВистите са ме изпреварили:
                                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=56474
                                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                                Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X