Обява

Свий
Няма добавени обяви.

МОЛЯ КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: МОЛЯ КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО !!!

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
    Искам само да допълня, че на асфалта ако мотористите виждат колите, това съвсем не значи, че шофьорите на автомобили виждат мотористите...факт, който води до нелепи инциденти...
    +1 Точно за това се отказах от моторите...не,че АТВ-тата са безопасни,но мисля,че в гората нещата зависят много повече от ТЕБ самия и от устройството,което ти държи каската!!!
    Николай Миланов

"Fear. Fear attracts the fearful… the strong… the weak… the innocent… the corrupt. Fear. Fear is my ally."

Коментар

Всеки път преди да се кача на кроса или шосейката си казвам на ум: - Само да не се наиграя!... После слагам каската и влизам в играта- ръчкам си, карам си на свобода, летя, цепя и натискам. През цялото време мозъкът ми е зает да сканира, предугажда и изчислява вероятностти. Колкото повече съм в играта и оставя умът и мотора ми да си вършат работата без да им се бъркам- толкова всичко става по-естествено, плавно и бързо. Идва обаче голям скок, дълбока неравност или някоя кола кривва пред мен, събуждам се и изтръпвам....Изведнъж се връщам в реалността, някой път съм чувал вик в собствената ми каска. Започва борбата за последната секунда. Изведнъж с машината вече не сме едно цяло... Правя, каквото ми се е сторило правилно и се моля за чудо. Някой път се разминава, продължавам, усмихвам се сам на себе си, въздъхвам и чакам омекването на крайниците след няколко секунди.. Колкото и да е силен момента си вадя извода и продължавам, сякаш нищо не е станало...
      Някой път, нито има време за борба, нито се случва чудо или просто пред-пред-последното ми решение е било грешка и няма шанс...Най-гадното е, когато осъзнавам, че отдавна е трабвало да съм на спирачки, а аз още не съм пуснал газта. Почвам да търся алтернативи, но никъде няма изход... Звукът и гледката са толкова различни и ужасни, че се чудя как е възможно това да е реалност. Всичко става много бързо, но едновременно и детайлно. Виждам се като отстрани, мисля за мотора и само искам да се свърши възможно най бързо... После всичко затихва и започва преброяването на щетите...добре, че съм жив и си мърдам краката... адреналина и температурата на тялото замъгляват болката и ми се струва , че съм ок. Постепенно различни точки започват да мигат в червено. Пак скапания мотор...колкото си мисля за мойте поражения, толкова и за него... Почва истински да ме боли, откривам и страничните щети по екипа и мен и ме хваща все по-яд...за какво ми беше да се захващам с тия мотори...вместо да си седя при семейството, съм някъде на майната си разбит... едвам дишам от болка... добре, че има някой около мен... веднага се започва връзване, наместване, телефони, куцане и разбор на ситуацията... В болницата лекарите са загрижени, ама "пак моторист" . Изстрадвам си късмета или глупостта, колкото време трябва... Боли ме, разказвам клатейки глава, ама с лека усмивка...купувам части и се удя дали да не го продам...След известно време...пак ми се кара...този път ще внимавам повече. Тъпото е, че травмите си остават и , че всеки път може да е за последно... наистина, всеки път ме е страх .... то си е страшно!
      Последно редактирано от iassen; 08-04-09, 00:43.

Коментар

всеки си зима поука след като стане белята но вече е късно

Коментар

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
          Всеки път преди да се кача на кроса или шосейката си казвам на ум: - Само да не се наиграя!... После слагам каската и влизам в играта- ръчкам си, карам си на свобода, летя, цепя и натискам. През цялото време мозъкът ми е зает да сканира, предугажда и изчислява вероятностти. Колкото повече съм в играта и оставя умът и мотора ми да си вършат работата без да им се бъркам- толкова всичко става по-естествено, плавно и бързо. Идва обаче голям скок, дълбока неравност или някоя кола кривва пред мен, събуждам се и изтръпвам....Изведнъж се връщам в реалността, някой път съм чувал вик в собствената ми каска. Започва борбата за последната секунда. Изведнъж с машината вече не сме едно цяло... Правя, каквото ми се е сторило правилно и се моля за чудо. Някой път се разминава, продължавам, усмихвам се сам на себе си, въздъхвам и чакам омекването на крайниците след няколко секунди.. Колкото и да е силен момента си вадя извода и продължавам, сякаш нищо не е станало...
          Някой път, нито има време за борба, нито се случва чудо или просто пред-пред-последното ми решение е било грешка и няма шанс...Най-гадното е, когато осъзнавам, че отдавна е трабвало да съм на спирачки, а аз още не съм пуснал газта. Почвам да търся алтернативи, но никъде няма изход... Звукът и гледката са толкова различни и ужасни, че се чудя как е възможно това да е реалност. Всичко става много бързо, но едновременно и детайлно. Виждам се като отстрани, мисля за мотора и само искам да се свърши възможно най бързо... После всичко затихва и започва преброяването на щетите...добре, че съм жив и си мърдам краката... адреналина и температурата на тялото замъгляват болката и ми се струва , че съм ок. Постепенно различни точки започват да мигат в червено. Пак скапания мотор...колкото си мисля за мойте поражения, толкова и за него... Почва истински да ме боли, откривам и страничните щети по екипа и мен и ме хваща все по-яд...за какво ми беше да се захващам с тия мотори...вместо да си седя при семейството, съм някъде на майната си разбит... едвам дишам от болка... добре, че има някой около мен... веднага се започва връзване, наместване, телефони, куцане и разбор на ситуацията... В болницата лекарите са загрижени, ама "пак моторист" . Изстрадвам си късмета или глупостта, колкото време трябва... Боли ме, разказвам клатейки глава, ама с лека усмивка...купувам части и се удя дали да не го продам...След известно време...пак ми се кара...този път ще внимавам повече. Тъпото е, че травмите си остават и , че всеки път може да е за последно... наистина, всеки път ме е страх .... то си е страшно!
          Е това са най-ТЕЖКИТЕ думи който съм чувал до сега и всичките са идентични за всеки един моторист!Поне аз с такова впечетление съм устанал.

Евала за написаното!
          Aprilia RX 125=>KTM EXC 200=>VW Golf Mk3 TDI...
          Gas Gas EC 200

Коментар

Колеги за съжаление вчера и ние изгубихме едно момче от групата при катастрофа. Момчето беше само на 17г. Почивай в мир Ради
            http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=346034
            Не е важно колко години си живял, важно е колко живот си имал през годините !!!

Коментар

Бог да го прости! Много е жалко толкова млад да си отидеш от този свят.
              [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Дано там горе да има още по-големи върхове за покоряване .Ето и едно клипче от vbox в памет на нашия скъп приятел :http://www.vbox7.com/play:6fbd6ebc
                Не е важно колко години си живял, важно е колко живот си имал през годините !!!

Коментар

ако годината продължи със същите темпове "черна статистика" почвам да се чудя колко от нас ще останат в края...
                  ... факт е обаче че трудно може да правят трезви преценки когато си върху мотора - еуфорията и адреналина често са причина да губиш чувство за реалност. Дори и травмите понякога не са достатъчна спирка за даването на газ ... в нормалния си живот съм дори прекалено уравновесен, но когато съм на 2 колела, просто не мога сам себе си да позная ... когато направя някоя простотия, все се опитвам да си набия в главата че това е неправилно, но това не ме предпазва от следващата глупост ... много е важно човек да не се надценява и трезво да определя възможностите си спрямо дадена ситуация, но това в повечето случаи се оказва адски трудно ... адреналина и насладата от изживяването те опияняват, което променя възприятията ти ...
                  Success is like being pregnant! - Everybody congratulates you, but nobody knows how many times you were fu..ed ....

Коментар

А нензма какво да кажа! Преди 1 седмица и малко повече ми се случи случка, която ще я помня цял живот. И сега пиша това с зачервени очи, защото ми се плаче от мъка като се сетя, как всеки ден умират така хора по пътищата, и за хората който страдат. И колко би страдала майка ми и всички други, ако бях аз един от тези загинали!

Ето какво стана:

Връщаме се от дискотека, 4 човека сме, в Мерцедес 190 нещо си, всички подпиинали но шофьора малко повече от нас, на 19 години, без книжка. И какво става, караме след едни приятели пред нас, момчето гаси фаровете, влизаме в страни от пътя, колата почва да подскача, момчето прави рязко ляв и се обръщаме с 110км. в един канал. Мерцедеса е дизел и продължава да работи, но за щастие нищо не става! Аз замаян, се осещам, че колата е по таван и по някаква случайност намирам ръчката където се отваря вратата. Излизам, след мен излиза шофьора с разбит нос, целия натъртен, излиза и момчето което седи на предна дясна седалка и гледам моят приятел лифи върху тавана. Аз му викам "... айде бе човек, излизайййййййй", а той "след малко, само да си почина". Излизам на шосето, с телефона си спирам една кола, качваме се, откарват ни до града... Моят приятел е с супер надута глава, разместено чене, изпопрехапал се е отвътре, и сега още се оправя. Аз съм с разбит нос, два рани на главата, натъртени ребра, гръбнака ме боли и разрез на крака. Шофьора е с разбит нос и много натъртвания, а другото момче с няколко разрези по пръстите на ръката. Аз, оплашен, че ако се прибера унас и ако ме видят наще в 6 сутринта с тази кръв по мен, баща ми ще ме потроши от бой, се обаждам на най-добрия ми пряител. Отивам утях и той ме настанява да спя. На другият ден, се прибирам когато баща ми го няма, и казвам на майка ми, че някакъв пияница се е бил нарязал и ми е паднал в краката в дискотеката на път към тоалетната.
                    Повярвайте ми, много ми беше трудно да кажа на майка ми, какво се е случило. Когато и казах, само че не получи удар... Аз немислех и да и казвам, но така реших за редно.

За това, ВНИМАВАЙТЕ! Шофирайте внимателно, не карайте когато сте пили и не се качвайте при пиян шофьор!
                    Пази душата си, не гумите!

Коментар

Първоначално публикуван от apokaleksis Преглед на мнение
                      Колеги за съжаление вчера и ние изгубихме едно момче от групата при катастрофа. Момчето беше само на 17г. Почивай в мир Ради
                      http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=346034
                      Още не мога да повярвам.!!!!!
                      Миналата седмица се засякохме с вашата група в гората!
                      Стоеше пред мен жив и здрав!
                      Не е истина!
                      Нека да почива в мир!
                      Lesidren.com

Коментар

Бог да прости Ради. Беше свестно момче карали сме няколко пъти заедно винаги усмихнат . Където и да ме видеше от далече ще ме поздрави . Такива хора са рядкост. Почивай в мир приятелю . Жалко че беше едва на 17 години .

п.п Тъй като ми е набор момчето сериозно се замилсям дали да продължавам да карам.. Почвам силно да се наплашвам..

ПОЧИВАЙ В МИР Ради !!!
                        [FONT=Impact][SIZE=4] :lol: [COLOR=Red]Тетевен4x4 Offroad Club :D[/COLOR]
                        [/SIZE][/FONT]

Коментар

Ето още един нещастен инцидент със наш колега.Не съм сигурен само дали пише във форума,но това не е от значение

25-годишен мотоциклетист от Бело поле се заби с кросов мотор в скала, има опасност за живота му

25-годишният мотоциклетист от благоевградското село Бело поле Александър Юручки е с опасност за живота,...
                          БОЖИДАР СТОИЛОВ
                          целият текст в пълното издание...
                          [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Колеги трябва да внимаваме.Въпреки че безинцидентното каране е по скоро въпрос на късмет,все пак колкото повече се внимава толкова по добре.
                            MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                            (А1+)
                            О877ООО98О

Коментар

От скоро време наблюдавам,че с всяка изминала година,се налага един вид по-агресивно каране (ако може така да се нарече).В същото време,все повече колеги карат доста мощни и бързи машини,без да имат особено много опит, а се стараят да карат с темпото на по-опитните.Според мен това са едни от основните предпоставки за инцидентите...и не само те. Четох в една друга тема,че трябва да освоим и правиелна техника на падане,което е от голямо значение според мен.То е ясно,че в този спорт неможе без падания и травми,но нека се постараем да ги намалим до колкото зависи от нас.
                              Поздрави!

Коментар

Много правилно колега.Напълно съм съгласен с теб.Техниките на падане са много важни,макар че ситуациите винаги са различни.По добре да се кара внимателно и разумно за да се намалят травмите до минимум и да можем да се радваме на този прекрасен спорт по дълго време.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X