Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Носач за мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

ГО и ТП трябва да има мотора....
    XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

От: Носач за мотор

А от чисто любопитство само да попитам, ако мотора е кросов мотор , какво правим ?!?! Той не подлежи на регистрация ,съответно ГО и ТП няма..., това означава ли ,че няма да може да се тегли такъв мотор с подобно приспособление ?!?!
      Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
        А от чисто любопитство само да попитам, ако мотора е кросов мотор , какво правим ?!?! Той не подлежи на регистрация ,съответно ГО и ТП няма..., това означава ли ,че няма да може да се тегли такъв мотор с подобно приспособление ?!?!
        Според мен ако е без регистрация няма право да търкаля ( ) гумата по асфалта.
        Yamaha WR 200

Коментар

Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
          Според мен ако е без регистрация няма право да търкаля ( ) гумата по асфалта.
          И така се и оказва !!
          Преди не е било така !! Преди е могло да се тегли с твърда връзка без ГО и ГТП , НО сега е влязъл нов закон, според който трябва да имаш задължително ГО, за ГТП - не ми споменаха нищо, но задължително ГО !!

Благодаря на всички отзовали се ! Като направя чудесията , ще пиша ! Колкото до другото , правя си една ГО за цялата година /66лева/ и си свиркам
          Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

В предишния си пост визирах мотора (гражданска и преглед), а не приспособлението (не съм конкретизирал -не съм се изразил правилно). Тази промяна е поне от 4 години.

Коментар

И аз имах подобна идея за атв-то, преди няколко години, но в кайна сметка ме спря липсата на регистация и ГО, също се оказа че колесарите вече били незаконни.
              Ето темата,може да намерите нещо полезно.
              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=87516

Коментар

Да, да видях я темата . Идеята е г-д същата ! Мотора ми има регистрация , ще си подновя ГО и ГТП и няма да има проблем да си возя мотора , след като го светлоотразя разби се !

Колкото до самото изделие , което ще носи предната гума на мотора - пак казвам, консултирах се и няма проблем от тая гледна точка, стига мотора да си е изряден !

Като цяло ми трябва да мога да пренеса мотора от Петрич до Благоевград, от там нататък вече , ще се комбинираме с други колеги с бусове и ремъркета и ще се превозваме , хем ще е по-евтино.

То не , че ми е проблем да ида от единия край на България до другия /сега тука ще ме нападнете сигурно/ , ноо ще видим...
                Правя си ГО и ГТП и си решавам въпроса, тея дни ще монтираме теглича и след това ще изработя и самия ''носач'' за мотора и ще постна мнение и впечатления , че даже и видео и снимки, ако има заинтересовани....

Поздрави на всички и благодаря на отзовалите се !!

Коментар

Здравейте!
                  Ако мога с малко закъснение да добавя нещо и аз. За всеки теглич има дадено вертикално натоварване, т.е. какъво натоварване би поел самия теглич при натоварване директно върху топката. Аз имам Паджеро 3.2 ДИД, дълга база и сваляем теглич, който се крепи на два болта и две успоредни планки. Гредата (напречната) на теглича е захваната отдолу за полушасито на джипа. Та моята идея беше да сложа един носач на мястото на теглича, със съответен накрайник, разбира се. Но за да намаля/разпределя вертикалното натоварване, в краищата на носача смятам да поставя още две планки от винкел, които посредством болтове да се закрепят за напречната греда и полушасито. За целта закупих 2 м. П - профил 140 мм (понеже гумата на мотора ми е 120 мм), плюс 5 метра винкел 40/40 и един квадратен профил плътно желязо, разпробит с дупки за захващане на мястото на теглича.По - долу прикачвам снимки на частите, скоро ще добавя и снимки на носача в сглобено състояние.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00005-20130411-1847.jpg
Прегледи:1
Размер:109.7 КБ
ID:5470041Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00006-20130411-1847.jpg
Размер:137.1 КБ
ID:5470042Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00007-20130411-1847.jpg
Размер:126.9 КБ
ID:5470043Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00008-20130411-1848.jpg
Размер:133.8 КБ
ID:5470044Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00009-20130411-1848.jpg
Размер:130.0 КБ
ID:5470045Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00010-20130411-1848.jpg
Размер:127.5 КБ
ID:5470046Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00011-20130411-1848.jpg
Размер:124.3 КБ
ID:5470047Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00012-20130411-1850.jpg
Размер:123.4 КБ
ID:5470048Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00013-20130411-1851.jpg
Размер:113.3 КБ
ID:5470049Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00014-20130411-1853.jpg
Размер:110.6 КБ
ID:5470050Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00015-20130411-1853.jpg
Размер:124.6 КБ
ID:5470051Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00016-20130411-1855.jpg
Размер:114.7 КБ
ID:5470052Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00022-20130411-1940.jpg
Размер:121.3 КБ
ID:5470053Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG00004-20130411-1847.jpg
Размер:131.6 КБ
ID:5470054
                  Mitsubishi Pajero 3.2 DID --> VW Golf IV 1.9TDi

Коментар

На снимките се вижда гредата, която ще се монтира на мястото на теглича, самият теглич и модела му, лалто и разкройката на детайлите. Следва заваряване, разпробиване и монтаж на джипа. Да е жив и здрав баща ми - човекът от снимките, че все още ми се връзва и ми помага във всичко. Успех на всички желаещи, по мое мнение няма нищо сложно!

Коментар

Колега , постни 2-3 снимки на готовата конструкция заедно с мотора , ако не ти представлява проблем ! Както и да споделиш впечатление отностно здравината , както и колко килца ти е моторчето, возил ли си така мотора и куките закачат ли се

Благодаря предварително

Коментар

Ето ги снимките на носача и мотора. Тежестта е около 110 кг.
                        Прикачени файлове

Коментар

Супер е станал , колега !

Благодаря ти за снимките .... Ще видя и аз какво ще измисля ,че временно съм без мотор - моя сдаде багажа...

Коментар

Успех !

Коментар

Аз имам питане, имал ли си проблем с КАТ относно закриването на регистрационната табела?
                              Hyundai Galloper 3.0 V6

0885 44 60 16

Коментар

Първоначално публикуван от rusanov Преглед на мнение
                                Аз имам питане, имал ли си проблем с КАТ относно закриването на регистрационната табела?

По принцип не може да ти е закрит номера , нито стоповете и мигачите!

Ако са закрити , трябва да изнесеш допълнителни светлини, както и да изнесеш номера , иначе си носиш последствията предвидени от закона !

С две - ще имаш ядове!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на 30-01-26.

Зареждам...
                                X