Днес ми се наложи да бутам през река и се намокри цялата екипировка.
Всичко, освен ботушите е изуствено и се мята в пералнята.
Но ботушите са от естествена кожа и не е много добре за нея да се мокри. А сушенето е по-различно от сушенето на маратонки.
Аз ги измих отвън и отвътре(и без това са мокри, поне да са измити), напълних ги с вестници и ги обърнах на балкона да съхнат на слънце.
Знам, че не е добре на слънце, но не звучи добре да ги суша 1 седмица.
Разрових се в нета, в САЩ се продават сушилки за ботуши с топъл въздух. Има и "направи си сам": сешоар и малко ПВЦ тръби.
Кажете как си сушите ботушите, така че да не се разваля кожата.
Всичко, освен ботушите е изуствено и се мята в пералнята.
Но ботушите са от естествена кожа и не е много добре за нея да се мокри. А сушенето е по-различно от сушенето на маратонки.
Аз ги измих отвън и отвътре(и без това са мокри, поне да са измити), напълних ги с вестници и ги обърнах на балкона да съхнат на слънце.
Знам, че не е добре на слънце, но не звучи добре да ги суша 1 седмица.
Разрових се в нета, в САЩ се продават сушилки за ботуши с топъл въздух. Има и "направи си сам": сешоар и малко ПВЦ тръби.
Кажете как си сушите ботушите, така че да не се разваля кожата.
- измиваш ботушите, оставяш ги наопаки за да се отече водата, тъпчеш с вестници и на следващия ден имаш сухи ботуши. Аз лично не бих ги оставила на директно слънце, също така не бих ги сушила с горещ въздух. Кожата не е добре да изсъхва напълно. Добре е след като позасъхнат да се намажат с вакса за кожа, вазелин или нощен крем за лице ако щете 

Коментар