Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сушене на ботуши

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сушене на ботуши

Днес ми се наложи да бутам през река и се намокри цялата екипировка.
    Всичко, освен ботушите е изуствено и се мята в пералнята.
    Но ботушите са от естествена кожа и не е много добре за нея да се мокри. А сушенето е по-различно от сушенето на маратонки.
    Аз ги измих отвън и отвътре(и без това са мокри, поне да са измити), напълних ги с вестници и ги обърнах на балкона да съхнат на слънце.
    Знам, че не е добре на слънце, но не звучи добре да ги суша 1 седмица.
    Разрових се в нета, в САЩ се продават сушилки за ботуши с топъл въздух. Има и "направи си сам": сешоар и малко ПВЦ тръби.
    Кажете как си сушите ботушите, така че да не се разваля кожата.
    Последно редактирано от Ivan_J; 04-08-07, 17:16.

До: Сушене на ботуши

Хватката с вестниците е много хитра. Като ми казаха за нея не вярвах че ще е толкова ефективна, но в крайна сметка май се оказа най- ефективния метод за сушне. Както са ми казвали "дъртите" ендуристи - измиваш ботушите, оставяш ги наопаки за да се отече водата, тъпчеш с вестници и на следващия ден имаш сухи ботуши. Аз лично не бих ги оставила на директно слънце, също така не бих ги сушила с горещ въздух. Кожата не е добре да изсъхва напълно. Добре е след като позасъхнат да се намажат с вакса за кожа, вазелин или нощен крем за лице ако щете
    DCRT®

Коментар

Недей на слънце. На проветриво място задължително на сянка. Няма да съхнат 1 седмица а 2 дена най много. А за вестниците - много добре. И правилно си ги измил, от водата няма да се скапят, но от неправилно сушене може.
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Нямат време за вакси, кремове и сянка. Утре пак са в гьола
        Като гледам тръгнали са да си ходят към кофата, ама другия сезон.
        Като се скъсат, Ива ще ми донесе нови, нали Иве
        Много малко издържаха - на няколко месеца са. И един път са мазани с боя.
        Дали има ботуши с метална пластина в подметката или по друг начин да е мног твърда. Тези бяха много твърди в началото, но омекнаха. Под манивелата на XL-а и крака ми омеква, камо ли ботушите.
        П.С. O'neal element 2006 са.

Коментар

Ако ги мажеш, няма да пускат вода, а и конците няма да ти изгният. Никога на слънце. Весници за един ден на проветливо и са готови.

Що се отнася до марки, сиди е марката. Алпината също са добри. Останалите са ... останалите.

Коментар

Интересното е, че са от естествена кожа, с нанесено изкуствено покритие - и да се мажат до кожата нищо не стига.
            Няма как да не пускат вода като газя в реки до коляното
            За мотор за 2000 лв, не вървят ботуши за 700, нали.

Коментар

Какво е общото между мотора и ботушите?!? Ботушите се слагат заради крака е не заради мотора. Сигурен съм, че на мотора не му пука с каква протекция са ботушите
              Иво Георгиев
              Gworkshop

Коментар

Общото са финансовите възможности

Коментар

След 2 дена с вестници на проветриво(на балкона) и една смяна на влажните вестници, ботушите все още са мокри. Оставям ги без вестници да видя за колко време ще изсъхнат.
                  Карането вчера отпадна по други причини

Коментар

На мен пък точно за една нощ ми изсъхват с вестници...
                    Нали не са били влажни тези, които си слагал? Хубаво ли ги натъпка?
                    DCRT®

Коментар

Ти сега бъзикаш ли ме? Как ще сложа влажни вестници
                      Хубаво ги натъпках и ги сменях веднъж със сухи.
                      Вече и вестници трудно се намират - кой да купува като има Интернет

Коментар

Не бе, питам само
                        Таман мислех да те питам дали случайно не си слагал гланцирана хартия от списания, ама айде няма

Иначе с вестниците и аз бера голям зор Такова чудо си купих за последен път когато трябваше да пътувам с автобус.
                        DCRT®

Коментар

С малко мерак и творчество не може да не може да се пресъздаде това :

Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Който е бил мотострелковак в казармата, ще Ви каже ,че най-страшния проблем са мокрите крака в мокрите ботуши.

Завиваш краката със сухи вестници. После слагаш 3/4 чорапи да не пада вестника. И даяниш през локвите. След 2 -3 часа сменяш вестника. Той разбира се вече е на прах. Но крака е сух и топъл.От мокрото чипика е гъвкав и много удобен. Така се нагажда по крака.
                            При голям студ и от мързел няма смисъл да сваляш обувките. Те сами си изсъхват за 5 - 6 часа на краката.

Ваксата, четката и лъжицата са в левия джоб на куртката. Използват се при всеки сгоден случай по подразбиране.

Иначе , гореща едра сол в чорап. Слагаш в обувката.

Коментар

@Гоблин
                              Точно тези уреди обсъждахме по-горе и колегите ги анатемосаха
                              @Жечко Русчев
                              Това със солта не бях се сетил. Мислех по-модерно - чудих се откъде да намеря доволно количество силикагел. Навремето бях свил от казармата няколко шепи, точно за сушене на кубинките, но къде останаха...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X