Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква трябва да е екипировката за ендуро състезание?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

тоя шпрей май досега не съм го виждал да свърши работа .
    един път горе долу свърши но трябваше и помпата да поиграе
    за изваждане на гумата гледам че се продават патрони с газ като тези за сода , които май са удобни носиш си го в джоба и като врътнеш я изпъва отсякъде.Май не са и много скъпи

Коментар

Като разглеждах и другите теми кото например за дърветата и ми дойде на ум нещо много интересно което сигурно на мнозина им е ясно но все пак е добре да се каже.
      Преди всичко друго което ще занесеш на състезанието ,най вече трябва да се знае че ще си "занесеш" и тялото там, така че е много
      важно да се постараеш да го подготвиш максимално за тая работа .
      Самия аз въпреки че го знам взех да обръщам по сериозно внимание на тая подробност от около една година.ОФФ-роад карането и особенно пък мотокроса е много сериозно изпитание за физическите и психически сили на участника , поразпитайте и ще видите че всички по сериозни състезатели в тези десциплини отделят повече време за различни физически упражнения отколкото да тренират с мотоциклета
      Колкото и брилянтна техника да имаш като "изплезиш езика" и ръцете и краката спрат да те слушат нищо свястно няма да може да направиш.

Коментар

Знам за много "сакатлъци" които са ставали именно поради умора и различните нейни проявления.
        Веднъж си говорихме с бащата на Мартин Тодоров и човека направо си ми каза че физически неподготвен направо си е мнооого опасно да се участва на мотокрос.Ендурото е малко по спокойно според мен но понякога може да бъде даже и по уморително от мотокроса.
        На мен самия на няколко пъти ми се е случвало да позагубя "образ и картина" по време на каране славаБогу не се е случило нещо по сериозно но умората е голям проблем и е по добре човек като види че почва много да се уморява да спре да се съвземе отколкото нещо друго да го спре,и да не се знае дали ще се съвземе.
        Признаците поне според мен са сл.Главозамайване,неравномерно,или свръхучестено дишане "притъмняване"или стесняване на "картината"
        отказ на мускули или пък блокиране на някои от тях т.нар "крампи"
        а един от първите симптоми е повдигането и дезориентацията

Коментар

Митков е много прав. И според мен това е най-важното нещо което трябва да знае всеки участник в такива състезания. Защото за един рейд от 80 - 100 км ендуро си трябва добра физическа издържливост и всеки трябва сам да си прецени силите и така да ги разчете за да му стигнат до края. Не да се юркат първите 20-30 км и после да се чудиш как да стигнеш до края и това е най-доброто което може да се случи. Мисля че на всеки му се е случвало от умора и изтощение да му се изплъзва мотора из под краката :x и да се чуди с какви думи да го успокоява

Коментар

От трасето в Стара Загора май ще клъцнем 10-15 км. Вчера го карах цялото и реших да почерпя лично този, който го изкара на един дъх! Мисля,че не е по силите на никой. Аз лично го карах в средно темпо и 3-4 пъти почивах.Е, вярно че съм 95 кила и много си пазих контузения крак, но е уморително, тъй като е твърде пресечено. На всичкото отгоре се осрах на едно качване още в началото дето преди съм го минавал поне 10 пъти без проблем, но беше валяло и такова бутане падна, че останах без дъх.Това после ми даде отражение на цялото каране.Чувствах се каталясал.
            На състезанието не карайте с жълти или сини слюди на очилата, тъй като маркировката е жълта и през жълтите очила няма да се вижда, а през сините изглежда зелена.

Коментар

Браво бе значи крака ти се е оправил
              ти преценяш кое да се махне ,какво ще черпиш този който го мине без да почине не каза
              колко километра ще стане последно
              да си носим ли резачка ако някое дърво много ни пречи

Коментар

Ей на мен ще ми е първо състезание ( да не говорим че тази година ми е за първи път да се возия в гората).
                Жоро в този ред на мисли дали ще е проблем трасето за новобранци.

Коментар

Здрасти yotsi,

Какъв мотор караш? И аз ако идвам ще ми е първото състезание. В неделя карах и навъртях 70 км. от които 50 офроуд и бях доста изморен....така че и аз питам колко км горе-долу ще е трасето, въпреки че това не е от такова значение, така като е по-важна трудността, иначе ако е по-лесно и сто да е пак ще се извозиш.
                  No bike - no fun!

Коментар

Не се притеснявайте. Има две стръмни изкачвания и слизания, но спокойно ги минавам и с мотора и с джипа, така че няма страшно! Бях предвидил повече екстрийм, но последно се съобразих с това, че ще има ATV-та и някои места отпаднаха. Днес приключих окончателно трасето. Излязоха 70 км след съкращенията. Смятам, че така е посилно за всеки и мисля, че целта не е да уплашим хората, а всеки максимално да се накефи на карането и терена.Ако пък е прекалено лесно, догодина ще го затрудним повече. Нека първо да видим резултата от този кръг.
                    Така че спокойно вземете участие. Няма страшни места.
                    Ако искате да се запознаете с маркировката, вижте в основната тема: Национален ендуро шампионат.

Коментар

Жоро вече ме нави да се пусна

Dido_DR имам ВР426 и никаф опит

Коментар

Първоначално публикуван от yotsi

Стига бе , чак пък никакъв
                        offroad фен
                        1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                        TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от yotsi

ВР426 и никаф опит не ми се връзват въобще като понятия
                          Представям си на състезанието половината ще са с ВР - направо ще са като "the invincible armada"
                          No bike - no fun!

Коментар

WR 426 е чудесен мотор! Да му бяха сложили и стартер.
                            Е, не е як като 450, но за драйвъри до 80 кг е перфектен.Самото качване на този мотор не е за боси хора в ендурото!
                            Yotsi, добре дошъл в отбора

Коментар

Щом успяваш да го запалиш и го караш начи не си хич бос

Коментар

момчета като става въпрос за екипировка да знаете че в момента карам с два различни ботуша австрииците ми подариха един чифт алпинестарс т6 обаче нещо не ми беше удобен десния не мога да си чуствам добре спирачката с него затова си карам отдясно с стария SINISALO който ми е много удобен а левия ползвам ALPINESTARS-а щото е по здрав и не е износен като на синисало левия
                                Така че да не вземете да ми се смеете на състезанието ЕЙ
                                В Харманли няма АУНЕР поне засега

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X