Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ендурокрос - щатски шампионат 2009

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ерик Брандауер печели Х-кроса във Виена !

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
    Теди е траялкаджия, това го знаем всички.
    Но той просто си е талант. Карач си е. Състезател е.
    Ендурокросът няма нищо общо с траяла.
    Това трасе във Вегас спокойно ще го мина и аз и то с ХРа, ...
    Това трасе само изглежда лесно, заради лекотата с която го минават тия най-добрите. Три пъти едно след друго гледах филмчето. Наистина уникално състезание. За това трасе ще ми трябва доста време да го мина със 125-ката, ако изобщо мога да го мина де.
    2010 CRF 250 R

Коментар

Ето и самото трасе под малко по-различен ъгъл, тук се виджат доста подробности. И според мен трасето не е уникално трудно, но както се вижда последните обиколки дори и лидерите са изцедени до дупка и оттам грешките станаха масово явление, разбира се и голяма интрига до финалните метри.
      По отношение на мотокроса и за мен това е много голяма школа за всякакъв вид ендуро състезания, без него неможе, без траял също. Ето Майк Браун завърши трети а той си е мотокрос състезател, дори беше на световното в Севлиево преди 2 години в един от тимовете на хонда заедно с Кен деДайкър. За Рики Дитрих несъм се интересувал какво е карал преди, но определено си е топ състезател на щатите, гледах го миналата година на ISDE в Серес и класата му определено си личи. Просто който си го може си го може

http://www.youtube.com/watch?v=I2nWLH7KhHc
      Последно редактирано от Краси; 30-07-09, 00:08.
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Клипчетата са страхотни!!! Благодаря

Коментар

Трасето определено не е "Ерцберг" не е просто но не е и невъзможно, но какво виждам масовия проблем тук е загубата на управление на мотора от преумора, тогава ръцете и краката стават локумени а мотора продължава да си има същата мощност както и в началото, и в много от случаите иска да си ходи без теб
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

До: Ендурокрос Лас Вегас 2009

теди от как стана фирмен състезател на ктм тренира мотокрос,и разни други по скоростни негови разновидности -като луд
            а анди грипс може и на аматьорско ниво да е но кара и друго ..не само триал и всъщтност не е толкова безизвестен от много време
            в англия между другото имат много интересни състезания..които нито са триал нито крос..може би по скоро -крос кънтри ..което пак си е обширно понятие де

иначе че препятствията се правят сравнително лесни на ендуро кроса си е така-я вижте шампионата в европа примерно от миналата година /следях го миналата година по моторс тв/-трасетата специално които аз съм гледал надпревари са с не тежки за преминаване и от средно подготвен аматьор у нас дори и препятствия отдалеч изглеждащи супер сложни всъщтност имат подложено малко отпред я камъче я дръвце или насипано но и с малка промяна разликата при преминаване става огромна..което вече го прави много по лесно..и преодоляемо и на скорост тоест става не трудно -изобщо за преминаване, а трудно за преминаване 10 пъти примерно без да направиш грешка, при умората което е голяма разлика !
            наистина гонят -да се кара и да има надпревара а не въргаляне и триал
            ..триала..вече си е друга дисциплина и си е отделни състезания които принципно не се провеждат с ендуро мотори ..както знаете
            така че жоро правилно е отбелязал че самата дума крос в словосъчетанието ендуро-крос е показателна ..инак щяха да го кръстят -триал за ендуро мотоциклети или ендуро-триал . ..една дисциплина която едва ли би била прекалено
            интересна и за публика и за спонсорите !
            Последно редактирано от mitkov; 04-08-09, 14:02.

Коментар

Много готина тема/чак сега я видях/ филмчето в началото кърти а и качените от chinela клипчета също....бая нещо сте изписали в спор за трасето и състезателите

В началото на филма веднага се ококорих като видях оня лудия с КТМа как мина през водата,направо си я прелетя,и цялото състезание една яка ръчка през трасето.Не съм рабирач на хард или траял трасета но мисля че са го направили в средно положение...хем да има доста препядствия и трудности/от всички възможни/ хем да се преминава с една по голяма скорост и всичко това да е затворено на малко пространство,така има щоу за публиката и зрителите,как се преминават набъчкани едно до друго препядствията с голяма скорост...а не всичко това да е разтегнато/както сме свикнали да са тук,правааа завои и хоп гуми...завой прави и хоп трупи...и тн/ и най-интерсеното ми е че карат с мотори за мотокрос,не ендуро...

...Тия са наистина големи карачи,все пак това е Вегас,всичко за шоуто се прави там,най-грандиозните и зрелищи състезания абе всичко най най няма да изброявам на всички ви е ясно

Коментар

Първоначално публикуван от Shifta Преглед на мнение
                най-интерсеното ми е че карат с мотори за мотокрос,не ендуро...
                Карат с кросарки, защото са им по-подходящи - по-леки и по-резки и пъргави.
                За един подготвен карач от тяхното ниво не е проблем да преминава такива препядствия с кросов мотор, подготвен с подходящите предавателни числа. Дори са им по-удобни.
                При такива на гъсто поставени препядствия изискващи голяма скорост на подход за следващо препядсвие е важно мотора да е силен и рязък, за да може да се ускори максимално и да се премине следващото препядствия по най-лесния и бърз начин.
                Всичко това обаче изисква и сериозни физически сили при n на брой обиколки при толкова високо темпо.
                Именно затова към края взеха да грешат и да падат - всичко става от преумора.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                  Карат с кросарки, защото са им по-подходящи - по-леки и по-резки и пъргави.
                  За един подготвен карач от тяхното ниво не е проблем да преминава такива препядствия с кросов мотор, подготвен с подходящите предавателни числа. Дори са им по-удобни.
                  При такива на гъсто поставени препядствия изискващи голяма скорост на подход за следващо препядсвие е важно мотора да е силен и рязък, за да може да се ускори максимално и да се премине следващото препядствия по най-лесния и бърз начин.
                  Всичко това обаче изисква и сериозни физически сили при n на брой обиколки при толкова високо темпо.
                  Именно затова към края взеха да грешат и да падат - всичко става от преумора.
                  Съгласен съм с теб ,но момчетата си карат здраво незнам колко обиколки правят ,но шапка свалям на каранета им.

Коментар

Много интересна дисциплина. Ендуро елементи събрани в мащаба на суперкрос трасе. Готино е, защото си остава елемента от кроса- спринта на ръчка, но се комбинира с насечения тайминг на ендуро и триялните елементи и Теди като ги уцели лъха една нвъзможна лекота : ))
                    Сигурно е смазващо за човека обаче - това дърпане постоянно, може би е по-уморително и от суперкрос..., а за мотора да не говорим, какво блъскане пада...

Коментар

..тия мотори..нито са крос нито са ендуро
                      ..само те си знаят какви са
                      най вече са такива/или поне така изглеждат/ каквито искат спонсорите да се рекламират а те вече си ги дооправят

а понякога и какъвто им дадат на момента такъв карат, особенно за тези състезатели идващи от европа пристигнали там почти в последният момент..миналата година например теди там караше напълно сериен 200 кубиков двутактов ендуро мотоциклет даже и амортисьорите не бяха сменени само доколкото разбрах му поизточил малко от маслото в предницата..навярно да стане по "плуш" като на триалките

Коментар

Нашето момче отново е на върха във втория кръг на щатския ендурокрос.

http://shotmakerproductions.com/2009...und-2-webshow/

Коментар

Уникални са!

Коментар

Ей, пичове, много изхвърляния гледам тук нещо и много разбирачи !
                            Напълно съм съгласен с Чинела (по изключение ) и с Димитър. В Щатите в момента са луднали по ендуро-кроса и нито препятствията са лесни, нито карачите са само траяладжии, ендуристи или кросаджии, а тренират КОМПЛЕКСНО ВСИЧКО ! Да не говорим, че Блазусияк тази година спечели типичен рали-рейд на пролога в Ерзберг !!! Ето, това е най-трудното и затова така се уважава тази дисциплина, а събира и толкова много публика
                            Препятстевията изглеждат леки, защото ония много карат бе, това е истината ! В Стара Загора ендуро-кроса беше една детска играчка в сравнение с този в Лас Вегас или с останалите. Ерик Брандауер направи 10 обиколки, а в Лас Вегас съм сигурен, че ще окапе рано-рано, защото кара от дъжд на вятър.
                            Много сме назад и там пичове ! Надеждата ми е в младите като Мартин и Ади, макар и те вече да са дъртички за подвизи на световно ниво.
                            ПП: Избързвам да покрия апострофа, който Митков ще направи след малко, а той е: "Да не говорим, че нямаме нито школа, нито традиции в траяла !" (Митак, няма крушки повече, а и ЕС ги забранява !)
                            Ендурото и сексът не са шега работа !
                            -------------
                            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                            http://crazy-job.com

Коментар

ПП: Избързвам да покрия апострофа, който Митков ще направи след малко, а той е: "Да не говорим, че нямаме нито школа, нито традиции в траяла !" (Митак, няма крушки повече, а и ЕС ги забранява !)
                              ..ам Жоре..нямаме ще ../макар че нямаше нищо да казвам ,,че ..честно казано ..ноо слабо ми дреме ..айде да завия последната за еу крушка /

..по скоро бих казал..Жоре немаме техните спонсори..инак и ние ще я научим ..която и ще да е техника.. /тази крушка я внесох нелегално от турция в EU /

ПП и между другото като спомена теди и пролога...колко пъти мислиш за 1 година го е тренирал тоз пролог бате Теди..като знаеш колко е важно за ктм победата там и...като знаем и кой дава кинтите ../и тук ще завия крушка ама чакам братчедите да ми вкарат още един кашон от турция /

иначе верно много карат ама
                              ..като за толкова пари ..даже не е и чак толкова много ..кви са тия припадания..отказвания..аааа
                              Последно редактирано от mitkov; 02-09-09, 13:58.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X