Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ендурокрос - щатски шампионат 2009

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ендурокрос - щатски шампионат 2009

Много атрактивен кръг. За пореден пък се чудя за физиката и техниката която е необходима за преминаване на трасето. Наистина малко хора могат да го правят по този начин. Честито на Теди
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
      Единственият начин на американците да бият Теди е да го свалят на земята и контузят.
      Иначе няма как насред Америка да позволят един поляк да ги бие..
      Гледах го няколко пъти и ми се струва, че Теди сам се прецака. Жалко.
      Ако забелязвате големи номера си въртят участниците
      Страхотно състезание. На повечето не им останаха сили накрая.
      2010 CRF 250 R

Коментар

Да така е, Теди сам падна и после го довършиха, но е голяма игра на нерви. Освен че трябва да си следиш твоята линия, трябва да дебнеш и другия зад теб къде ще се навре. Голямо напрежение е, за няколко минути им се разкава играта отвсякъде.
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Аз днес цял следобяд си го повтарям този момент с падането.
          Факт е че падна, факт е че Рики точно в тоя момент се навря в него и мися, че удари с предната си гума крака на Теди... Доста си окуця, освен от удар с гумата не се сещам какво друго може да му придизвика тази болка.
          Но не може да се каже от този запис дали е паднал сам или с помоща на Рики. А и ако има "Помощ" то също не може да се каже дали го надена умишлено или просто нямаше време да спре и го блъсна...
          От друга камера, странично на завоя, може много по-добре да се види и да се констатира...
          Напрежението върху състезателите е огромно и нямаме право от два кадъра така лесно да ги съдим в неспортменство.

Но както и да е. Теди все още няма кой да го надвие. ДОМинира в истинския смисъл на думата.
          Просто съчетава в себе си страхотна техника, страхотна физика и страхотен хъс за победа - това за момента се оказва наистина достатъчно, за да разбие илюзиите на Хамериканците за победа.

Ще видим догодина живот и здраве кой на какво ниво ще е.

Коментар

И аз доста пъти повтарях ситуацията и според мен Теди пообърка нещата. Плъзна мотора повече от необходимото и почти спря, тогава Рики Дитрих връхлетя с предната гума и просто нямаше време да спре. Ако Дитрих не беше връхлетял, Теди щеше да оправи мотора без да падне дори, въпреки, че щеше да му коства 1-2 сек това, но за него те са нищо. В такава напрегната ситуация и то последен кръг, всеки се е надъхал на максимум да вземе победата и тези инфарктни моменти са неизбежни, а за жалост се случват дори и на най-добрите.

Коментар

..аз като четох интервюто с теди преди състезанието..споделяше че не бил чак толкоз надъхан и че тая година гледал да му е кеф и комфортно а не да кара през главата си както миналата

..за 50 те хиляди долара ..каза че..да хубаво било и можел с тях да си купи доста играчки /буквално/ ..но веднага след това каза.. че..той и сега си имал вече доста играчки ..и не му били спешни важното било че шампионата е вързал а и да е здрав да не се претрепва

Коментар

Някой замислял ли се е какви са настройките по моторите за това трасе.
                Окачването е 100% с друг ревалвинг, скоростите .... незнам, пиньоните може би също .....

Коментар

Аз като гледам състезанията всеки път това се замислям...
                  Най-вече следя окачването особено на дебелите еденични трупи...
                  Там особено някои с каква газ ги минават(Теди & co) и с какъв удар в задното колело, това ако го направя с моя мотор направо ще направя предно салто. Те и моторите са силни и като навие масура точно в момента на удара компенсира повдигането на задницата ама колкото и да е окачването им обира невероятно много на тези препядствия.
                  Макар че от време на време ги гледам, че и тях ги удря седалката по задника

Предавателните числа си ги настройват със зъбаците, но ми е интересно дали добавят някаква тежест на маховика.
                  Щото без тежест на препядствията с големите камъни може често да ги изпускат да им загасват, особено като се поуморят...

Коментар

..в дирт райдър списанието имаше статия..отскоро съм абониран
                    на рики мотора бил с..3 скорости ..и много други изменения
                    включително не е 250 а към 300 кубика

но применно Арон си е със стандартен мотор..освен 2 ното предаване..което май е само рекламно и всъщтност е изключено може би на теди мотора също си е що годе стандартен..като изключим обичайните подмени на окачването при всички мотори на ктм факчъри ендуро тима

..хускварната също си е почти стандартна с некви съвсем леки подобрения както и ам-про ямахата -вр250 -предпазители за радиатора и тава отдолу и тва е

повечето ползват мусове включително теди ..но кавазаки били с таер балс..а Арон пък си е с вътрешни гуми ..е..хеви дити разбира се от усилените

Коментар

Сис сигурност най-голямата игра е в окачването. 100% е с друг ревалвинг спрямо окачване за ендуро. Трябва да се разровим из американските форуми където сигурно са писали за това. Би било много полезно за нас българите които все се врем в най-засуканите места

Коментар

..окачването им е нагласено..по скоро като на триалки-демек плуш дето му викат меко и клатещо се..с такова окачване може да се размажеш по някакъв бърз черен път ..да не говорим по крос трасе
                        дори теди точеше миналата година маслото от предницата че му бяха дали стандартен 200 в щатите
                        тия нагласяния няма да са много подходящи да караш навсякъде..нали до преди да се завреш в тия места ..си караш по съвсем "нормални" черни пътища

Коментар

Изгледах го,беше яко и тежко състезание,без да си имам фен наистина пича с КТМ/поляка/кара с голяма лекота,жалко че се кунтузи.....определено им е меко окачването а даже забелязах номер 4 с белия КТМ е с вдойно задвижване на Кристини ,със сигурност му помага особенно на едрия каманак,абе тоя вид състезание дали ще дойде и у нас/защото е голямо шоу като мотокроса/

Коментар

Ето и една снимка от подготовката на трасето, за всеки случай.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                              повечето ползват мусове включително теди ..но кавазаки били с таер балс..а Арон пък си е с вътрешни гуми ..е..хеви дити разбира се от усилените
                              А Джарвис с мусове ли е, с безкамерни ли или с дебели вътрешни не знам, но за последния кръг минал от Мишелин на Голдън Тайър по собствено желание- без никакви допълнителни стимули... Много харесал GT216- викат италианците! Брях- викам аз!!!
                              К. Кулев

Коментар

Не ги знам тия как точно си настройват окачването, вестибулярния апарат и костно - мускулната система, ама ми мязат на извънземни Хвала !!!

Първоначално публикуван от Калин Кулев Преглед на мнение
                                А Джарвис с мусове ли е, с безкамерни ли или с дебели вътрешни не знам, но за последния кръг минал от Мишелин на Голдън Тайър по собствено желание- без никакви допълнителни стимули... Много харесал GT216- викат италианците! Брях- викам аз!!!
                                Абе и аз харесах някакви Голдън Тайър миналата събота, макар за сега само на външен вид, та ще трябва да задълбая в класификацията и спецификата на марката, че да мога да сторя информиран избор по - нататък

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X