Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ендурокрос - щатски шампионат 2009

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ендурокрос - щатски шампионат 2009

Темата е малко позабравена но тук сме си говорили за ендурокроса във Вегас. Та ето и нещо много интересно от там

http://shotmakerproductions.com/?p=663&preview=true
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

До: Ерик Брандауер печели Х-кроса във Виена !

Това от Вегас е смазващо!
    Уникален ендурокрос!

Коментар

Някой да е виждал нещо като обръщането на Теди до сега ? "popped the wheelie and planted his foot",когато мотора му се качва върху кавазакито,за първи път виждам подобно нещо,я покажете сега някой да го може?

Коментар

Впечатлен съм от трасето, съвсем умерени като трудност елементи но комбинирани в много добра последователност, водеща до адска атрактивно преминаване през тях и голямо шоу за публиката.
        Американците нещо са се прехласнали по 4Т моторите но нашето момче Теди им показа за пореден път предимствата на лекия мотор.
        Изкефих се много, въпреки че го гледах на екрана.
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Някой да е виждал нещо като обръщането на Теди до сега ? "popped the wheelie and planted his foot",
          ..това специално не е толкова трудно..може би звучи нескромно но..и аз мога да го направя а и други хора у нас

както е казал краси трасето не е "невъзможно" трудно а е направено средно по трудност и да се кара и да има атракция а не само да падат и да се въргалят

Коментар

И на мен ми харесват точно такива трасета.
            Технично-агресивно.
            А не да се спъне тотално с траял елементи и да изчезне агресията в състезателите.
            Трябва да има хъс, да има скорост, да има адреналин и спортна агресия и злоба иначе се губи чара на състезанията.
            А Теди е доста агресивен и злобен карач, добре си личи това. Мисля точно това е едно от предимствата му пред другите.
            Но това не се гради нито се тренира. Това е генетически заложено.

А завъртането, което направи не е нещо особено.
            Особена е агресията с която го направи. И силите с които разполага да го направи след тези обиколки.
            Това е адреналин, злоба, енергия.
            По това можем да видим тея момчета колко усилия и желание влагат в едно такова състезание. Пък и да се замислим дали е реална и естествена?!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
              И на мен ми харесват точно такива трасета.
              Технично-агресивно.
              А не да се спъне тотално с траял елементи и да изчезне агресията в състезателите.
              .....................
              Жоро ще ми позволиш да не се съглася с теб. Това ако не е спънато трасе то здраве му кажи.
              Причината да ти изглежда така е начина и скоростта с която го минаваха състезателите.
              Гледал съм Тадеуш на живо на Х-трак и мога да ти кажа, че там /щатите/ бяха събрани световният елит от около 20-30 състезатели и най-много да има още толкова които да могат да хвърчат така.
              Всеки друг състезател ще се бори с тея препятствия като прасе с тиква. Трасето е трудно да се мине дори пеша, виж гумите и втората пирамида камъни, гледах клипа досега 4 пъти и мога да ти кажа, че освен тези ИЗВЪНЗЕМНИ състезатели друг няма да може да ги прелита а ще ги преминава с пот.
              Виж скока във водата, там имаше заложен един дънер който изигра лоша шега дори и на Теди.

Сорри това са моите разбирания, виждал съм Теди как прескача препятствията а всеки следващ ги преминава на ход дори и великият Брандауер.

Коментар

Остави го Брандауер той си е траялкаджия и нищо повече.
                Тея препядствия за да ги караш така сърцато трябва да си И кросаджия.
                Трябва да ти стиска да му намааш газта(както казва един наш колега), да полудееш, да ги прелиташ. Трябва си агресия и хъс. Чистите траял карачи, които не карат крос са лишени от това.
                Трябва и физика да издържиш на натоварването. Брандауер(само пример, не че нещо против момчето имам, дори го уважавам като майстор на спорта) на това темпо ще устиска точно 1 обиколка и ако не върне газта ще се пребие като куче.
                А такава физика имат само кросаджийте и евентуално малка част от ендуро карачите.
                Така го виждам аз през мойте очи...

Коментар

И аз като Чинела - поразен съм от лекотата, с която Теди и Ко. преминават през тия трудни елементи - те сякаш танцуват с моторите си.

Всъщност, видеото не е ли от 2007-ма, когато Блазусиак ВСЕ ОЩЕ кара 2-Т ?

Коментар

Наистина трасето е съобразено със класата на състезателите, спор няма. Но защо не се помисли и нашите състезания да бъдат удоволствие а не масови пребивания пред публиката. На Стара Загора в неделя клас експрерт масово се бореха с препядствията, нужно ли е такава трудност щом масовите състезатели едва минават. Според мен нивото трябва да се вдига постепенно. Неможе състезател по лека атлетика от раз да бяга на 110см препядствия, иска си постепенно развитие и тогава нещата се получават много по качествено.

Коментар

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
                      И аз като Чинела - поразен съм от лекотата, с която Теди и Ко. преминават през тия трудни елементи - те сякаш танцуват с моторите си.

Всъщност, видеото не е ли от 2007-ма, когато Блазусиак ВСЕ ОЩЕ кара 2-Т ?
                      Видеото е от изминалия уйкенд, чисто ново 2007-ма нямаше такива мотори

Коментар

Остави го Брандауер той си е траялкаджия и нищо повече...
                        Всъщност Блазусяк също е траялкаджия
                        Човека си има дарба.
                        2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                          Наистина трасето е съобразено със класата на състезателите, спор няма. Но защо не се помисли и нашите състезания да бъдат удоволствие а не масови пребивания пред публиката. На Стара Загора в неделя клас експрерт масово се бореха с препядствията, нужно ли е такава трудност щом масовите състезатели едва минават. Според мен нивото трябва да се вдига постепенно. Неможе състезател по лека атлетика от раз да бяга на 110см препядствия, иска си постепенно развитие и тогава нещата се получават много по качествено.
                          Аз мисля че за категория ''Експерт''трасето беше отлично.За ''Хобито беше определено тежко.

Коментар

Остави го Брандауер той си е траялкаджия и нищо повече.
                            Тея препядствия за да ги караш така сърцато трябва да си И кросаджия.
                            .......
                            Тадеуш също, миналата година /повтарям се/ ги гледахме на живо на подобно трасе и трябва да ти кажа не са и "чували" за мотокрос.
                            Второ, една от изненадите тази година беше куфражиста от Англия Анди Грипс и той също прескачаше препятствията и затова собственика на Ерзберг го пусна сам да кара ендуро кроса за шоу на публиката.
                            Когато Милко /Miki64/ го поразпита се оказа, че е карал само траял.
                            За мен разковничето да имаш сърце да скочиш камъни и дърве на които ако паднеш си потрошен е само траял и траял.

Много добре знаеш, че не съм никакъв капацитет по моторите. Просто изказвам мнение породено от моите наблюдения.

П.П. Не бях чел мненията на колегите след твоя пост и мнението ми се припокрива с това на Димитър.

Коментар

Теди е траялкаджия, това го знаем всички.
                              Но той просто си е талант. Карач си е. Състезател е.
                              Ендурокросът няма нищо общо с траяла.
                              Това трасе във Вегас спокойно ще го мина и аз и то с ХРа, за време и брой обиколки няма да говорим .
                              Обаче на истински траял ще се предам още на първото препядствие.
                              Но както и да е.

Идеята ми беше, че ендурокрос не се прави със супер сложни препядствия, а с такива, които са по способностите на съответните състезатели за n на брой обиколки при определено темпо. Това е нова и доста атрактивна дисциплина, която изисква доста комплексни умения в съчетание от траял, ендуро и мотокрос взети заедно.
                              За да може да стане атрактивно, агресивно и скоростно(за стандарта на ендурокроса) състезание, а не на всяко второ препядствие да ми се въргалят мотори и мотористи на земята. Това последното може да е сеир, но не и състезание.
                              Няма как да пуснем аматьорите от родния шампионат на такова трасе и да очакваме същата атрактивна надпревара.
                              И аз карам мотокрос, но няма начин да се впиша в щатските състезания по суперкрос(та дори и мотокрос).
                              Самата думичка крос е задължаваща. Не се ли спазят нейните изисквания се изражда идеята за такова състезание въобще.

Иначе и аз не съм специалист. Тук си говорим на, едно такова... фенско ниво да го наречем...
                              Малко сме в обществото и тук е мястото и възможността да споделяме такива приказки и мнения
                              А това, че Куфражистът и Тедито не са карали мотокрос няма как да се съглася с вас, независимо какво сте чули
                              Само те си знаят колко са се отскачали по трасетата.
                              Това че един състезател има една основна дисциплина не означава, че не тренира другите, напротив, ако иска да е наистина добър и да печели, например ендурокросове , трябва доста да се потруди на всякакви терени и те го правят... Сигурен съм.
                              Вижте на последната обиколка точно преди финала Рики Дитрич как мина през оная мрежа от тънки дървета и само за някакви хилядни не измести Теди от успеха. Всичко стана в стил "намаай му газта" и Кавата почти нямаше време да докосне дърветата. За какъв траял си говорим?!
                              Последно редактирано от Жоро Донечки; 29-07-09, 22:36. Причина: допълнение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X