Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Физическа подготовка за ЕНДУРО?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Физическа подготовка за ЕНДУРО?

Гледам, че темата малко взе да се разводнява... А това има опасност да внесе погрешно впечатление у хората, които сега започват да се занимават с мотокрос и ендуро, особено второто и са без всякакъв опит.
    Трябва да знаете, че най-важната тренировка за един моторист е да КАРА, отделяйте колкото може повече време за каране на мотора. След него идва тренировката на ръцете в частност предмишниците - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНА, особено за мотокрос, но трябва да знаете, че когато карате също ги тренирате тези мускули, а и не само тях!!!
    До тук, ако се справяте отлично с изброените неща(каране и предмишница) и разбирасе имате подходяща машина сте готови за борбата за призове в нашия ендуро шампионат
    Ако говорим за състезания след тези неща нареждам психиката - изключително важен фактор за постигане на победа. Не го пренебрегвайте и ако сте със слаба психика, и напрежението ви скапва, колкото и добър/ра да сте с мотора, победа рядко ще видите!
    Така че, ако искате да се състезавате в тоя корав спорт трябва да имате и корава психика - тренирайте я и нея! Трябва да можете да се абстрахирате и да направите пълна игнорация на колегите на стартовата решетка(та каквато и където да е тя), и да се концентрирате на 100% върху машината и контрола и.
    До тук, ако сте се справили идеално, трябва да знаете, че ще имате един доста трениран и издръжлив организъм!
    От тук на сетне, ако сте решили да карате в световен шампионат, трябва да наблегнете на още тренировки, но за тях трябва да се произнесе наистина професионалист.
    С две приказки, най-общо казано от мен е това!
    На мераклийте успех!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
      Гледам, че темата малко взе да се разводнява... А това има опасност да внесе погрешно впечатление у хората, които сега започват да се занимават с мотокрос и ендуро, особено второто и са без всякакъв опит.
      Трябва да знаете, че най-важната тренировка за един моторист е да КАРА, отделяйте колкото може повече време за каране на мотора. След него идва тренировката на ръцете в частност предмишниците - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНА, особено за мотокрос, но трябва да знаете, че когато карате също ги тренирате тези мускули, а и не само тях!!!
      До тук, ако се справяте отлично с изброените неща(каране и предмишница) и разбирасе имате подходяща машина сте готови за борбата за призове в нашия ендуро шампионат
      Ако говорим за състезания след тези неща нареждам психиката - изключително важен фактор за постигане на победа. Не го пренебрегвайте и ако сте със слаба психика, и напрежението ви скапва, колкото и добър/ра да сте с мотора, победа рядко ще видите!
      Така че, ако искате да се състезавате в тоя корав спорт трябва да имате и корава психика - тренирайте я и нея! Трябва да можете да се абстрахирате и да направите пълна игнорация на колегите на стартовата решетка(та каквато и където да е тя), и да се концентрирате на 100% върху машината и контрола и.
      До тук, ако сте се справили идеално, трябва да знаете, че ще имате един доста трениран и издръжлив организъм!
      От тук на сетне, ако сте решили да карате в световен шампионат, трябва да наблегнете на още тренировки, но за тях трябва да се произнесе наистина професионалист.
      С две приказки, най-общо казано от мен е това!
      На мераклийте успех!

Жорка,Съгласен съм с теб и не съм съгласен.
      Прав си че преди всичко трябва да се кара,там се тренира истинският ендурист,но не трябва да забравяме и елита в мотокроса и ендурото,които прекарват доста време във фитнес залата в тежки и изтощителни тренировки.
      Не искам да спорим,прав си,но тренировките в зала единствено могат да ни бъдат в плюс.
      MG RACING

Коментар

Стани, абсолютно съм съгласен. За професионалистите двете неща(каране и ФП) вървят ръка за ръка. За перфектни резултати са нужни и двете, две мнения по въпроса няма. За любителите ако могат да ги съчетаят и двете неща пак е идеално, но карането е на първо място. Аз по-скоро се опитах да вметна, в полза на хората, които сега започват с този спорт да не си създадат погрешно впечатление кое е най-важното. И да не си помисли някой, че ако има мускули и хване един мотор ще се превърне в Евертс... за това ставаше въпрос...
        Е, има некои съвсем слаботелесни, това си е неприятно... тежи ти мотора, малко като се умориш неможеш да го вдигнеш от земята и въобще хич не е добре. То тогава човек повече се мъчи от колкото да си прави кеф...

Коментар

Леле мале,забравил съм да каже едно от най-важните неща при ФП а именно загряването и разтеганито на мускулите по време на натоварване,както са ми казвали всички треньори които съм имал загрявката е половин тренировка.
          За загрявка препоръчвам упражнения от сорта на обща раздвижване като клякяния,въртене на глезените,на коленете,на хълбоците,на кръста,раменете,врата,лактите и предмишниците.Целта е да се раздвижат мускулите правят се под формата на леки тонизиращи сериики.
          За разтягането на мускулите и по-точно предмишницата като най-натоварвана мускулна група,препоръчвам следният вариант.
          Като тръгнете да карате,предварително загряли както съм писал по-горе,вероятно след няколко минути вашата предмишница ще се "вдърви",тогава ви препоръчвам да спрете за няколко секунди и да я опънете като го правя по следният начин

Правя го обикновенно на дръжките на мотора и така няколко пъти спирам да разтягам и после съм тип-топ,опитайте върши работа.
          Успех
          MG RACING

Коментар

На мен ми се случи да ми се вдърви цялото тяло на откриването само левия крак и ушите
            Пръстите на ръцете все едно не бяха мои схващаха се и болеше чак здраво Но тогава не бях карал сигурно 7-8 месеца мотор ! Именно по начина който е показал Станислав ръцете доста бързо се облекчават от "набилата" се кръв в предмишницата, а именно тя много лошо един вид кара мускулите от прекаленото налягане да немогат да се движат както трябва и именно заради това понякога да не кажа доста често се пада от това, че неможем да удържаме моторите си след продължително каране
            [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
            [/FONT]________________________________________
            [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
            [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
            [/CENTER]
            [/CENTER]

Коментар

На младини тренирах Джудо, там 30 минути правехме комплексна загрявка на всички групи мускули с цел намаляване на травмите при хвърлянето. В момента преди да се кача на мотора правя също загрявка. Помага при падане а това, както знаете е неизбежно, а и повишава тонуса и кондицията при офроуд разходки.
              Последно редактирано от iva_kx; 30-11-07, 21:38. Причина: Писане с главни букви!

Коментар

Re: Физическа подготовка за ЕНДУРО?

Чудесна "джаджа" за трениране на предмишницата е PowerBall (www.powerballs.com) в България ги има в онлайн магазин BezPanika.com.

Представлява сфера с жироскоп, след първоначално стартиране с движението на ръката може да се увеличават оборотите на жироскопа и съпротивлението, което оказва той. Освен, че е чудесна тренировка е и много зарибяващо. Преди да си се усетил и вече ти падат ръцете. Хубаво е да си вземете модела с оборотомер за допълнителна мотивация.

Коментар

За предмишници, а и не само, добра работа върши и боксова круша.Ама требва яко блъскане, до отказ.А и ако нещо ви е яд, бързо ви минава
                  0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                  Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                  Суперскан България www.decbg.com
                  Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

+1

Коментар

Подготовката си е самото ендуро! Примерно цяла зима не си карал и си изгубил форма... как да се подготвиш, отиваш правиш 50 км в гората - яко каране, връщаш се капнал от умора, на другия ден адската мускулна треска и така като продължиш всяка седмица по два пъти яко каране и формата се връща. ето това за мене е подготовка... за фитнеса, аз постоянно си ходя когато има време, затова и много рядко получавам мускулна треска от каране... с МОЯ 170килограмов катър обикновенно най-много се уморявам в кално време

П.П. А, иначе всеки път преди да тръгна да карам имам 5-10 минутова физическа подготовка, ПАЛЕНЕ, докато го запаля и съм готов, потен, задъхан и т.н.
                      KTM Fen

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X