Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Физическа подготовка за ЕНДУРО?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Физическа подготовка за ЕНДУРО?

http://bb-team.org/ Е един невероятен сайт, от който аз си направих сам програма когато ходех на тренировки и качих 6,5 кг мускулна маса за месец и половина !
    Предмишниците могат и да се тренират само със гирички като се вземат в ръце в положение изправен стоеж и както са ви отпуснати ръцете ги сгъвате само от китката ! Тъй като аз нямах нужното "устройство" за навиване си тренирах по този начин но въпреки всичко най-добре е да се тренира в зала за всички мускулни групи на ръцете
    На откриването когато тръгнах със новия ми мотор само левия ми крак от цялото тяло не се схвана Дори полегнах на едно място поради тази причина защото предмишницата ми се бе схванала а там са жилите свързани със дланта и пръстите и неможах да дам газ на едно място понеже пръстите ми от самосебе си се изправиха и се изпуснах от кормилото, а цялата случка бе на едно завойче под наклон...и всичко това защото не бях карал мотор 4-5 месеца.. Според мен въпреки всичко ако се тренира но не се кара полза от цялата работа няма да има ! Вчера установих че за 2 стартови отсечки със съвсем леки завои и със дупки по пътя предмишницата ми щеше да се пръсне направо !
    [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
    [/FONT]________________________________________
    [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
    [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
    [/CENTER]
    [/CENTER]

Коментар

Прав си че трябва да се кара предимно,но ако ходиш организирано на фитнес ефект ще има гарантирам ти.
      Това което си писал че си качил 6.5 кг за месец и половина,силно се съмнявам да е мускулна маса,но ти си знаеш.
      Упражнението което съм оказал как се прави в подточка 2 е същото като твоето само че ти го правиш с гири.Прав си че трябва да се тренира в зала организирано,но трябва да се набляга на мускулите които ни вършат работа на нас ендуристите.
      Ако някой има някакви въпроси относно тренировки упражнения или нещо подобно съм на ваше разположение.
      MG RACING

Коментар

Миналата година аз бях напълно начинаещ.Никога не бях се качвал на мотор, дори си мислих ,че двете лосчета на кормилото са спирачки!!!
        Благодарение на добрата си физическа подготовка напреднах много бързо,разбирасе придружена и с практика де.Ето моята програма за добра форма и бърз напредък:
        - 2-пъти седмично крос на стадион за издръжливост(10 обиколки,следват 1000 подскока на въже,8 обиколки следват 800 -въже и като финал 5 обиколки за отпускане) даржа темпото над средното около 1,40 мин. на обиколка.
        - 3 пъти седмично фитнес (като трнирам пак за издражливост на мускулите ,между 24-10 повторения на серия-пирамида) на тренировка изкарвам по два часа в залата, като спазвам стриктна програма
        - каране на колело, колкото може повече.Когато е хубаво времето само него ползвам(живея в центъра и ми е много трудно да излизам с мотора до гората ,всеки път когато имам 2-3 часа свободно време.
        - тренировка с мотора един път седмично на трасе за мотокрос
        - всяка неделя каране с ендуро групата (Бамничките) както е известна
        - разбирасе спазване на хранителен режим, без който не може-никакъв алкохол и др.
        - о забравих: в служебната кола сам си сложил "щипка" за да си тренирам предмишницата и хвата докато си губя времето по задръстванията

забележка: искам поне още два пъти на седмица да се карам ,но няма с кой, а ме е страх да карам сам в гората!
        EXTREME

Коментар

Много хубава програма особено в часта и с кордио упражненията,те се много важни за всички защото укрепват сърдечно-съдовата система и притока на кръв до мускулите,отварят дробовете подобряват координацията,диетата също е важна но препоръчвам диетолог да я прави защото всеки човек е различен и си трябва индивидуална хранителна програма,карането на колело също е едно от упражненията с много добър ефект защото с него се изгарят предимно мазнини и по-малко мускулна маса,с тичането не е точно така.

Ако искаш се обаждай да покарваме от време на време,ние караме и през седмицата след работа към 4-5 часа.
          MG RACING

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav_7140 Преглед на мнение
            Ако искаш се обаждай да покарваме от време на време,ние караме и през седмицата след работа към 4-5 часа.
            Мерси за поканата, но аз си продадох преди една седмица мотора.Zаминаван за Англия след 8 дена и се налагаше да се разделя с него.Сега наблягам само на тренировки и каране на Wakeboard!
            EXTREME

Коментар

Миналата година аз бях напълно начинаещ.Никога не бях се качвал на мотор, дори си мислих ,че двете лосчета на кормилото са спирачки!!!
              Благодарение на добрата си физическа подготовка напреднах много бързо,разбирасе придружена и с практика де.Ето моята програма за добра форма и бърз напредък:
              - 2-пъти седмично крос на стадион за издръжливост(10 обиколки,следват 1000 подскока на въже,8 обиколки следват 800 -въже и като финал 5 обиколки за отпускане) даржа темпото над средното около 1,40 мин. на обиколка.
              - 3 пъти седмично фитнес (като трнирам пак за издражливост на мускулите ,между 24-10 повторения на серия-пирамида) на тренировка изкарвам по два часа в залата, като спазвам стриктна програма
              - каране на колело, колкото може повече.Когато е хубаво времето само него ползвам(живея в центъра и ми е много трудно да излизам с мотора до гората ,всеки път когато имам 2-3 часа свободно време.
              - тренировка с мотора един път седмично на трасе за мотокрос
              - всяка неделя каране с ендуро групата (Бамничките) както е известна
              - разбирасе спазване на хранителен режим, без който не може-никакъв алкохол и др.
              - о забравих: в служебната кола сам си сложил "щипка" за да си тренирам предмишницата и хвата докато си губя времето по задръстванията

забележка: искам поне още два пъти на седмица да се карам ,но няма с кой, а ме е страх да карам сам в гората!
              -лелее йози -ти профи програма си измислил..то много е хубава ..но ..изисква и много свободно време-което за съжаление ..нещо трудно се намира от всички напоследък..освен това ми се струва че като за хора над 30 /като мен /..ще е малко натоварваща за ставите тая програма ..преди 20 сетина години и аз правех подобни..но вече ми е малко трудно-ставите ми се подбиват след повечко тичане и подскоци ..на практика кардиологично и дихателно издържам повече от колкото могат да понесат наведнъж ставите ..за това -гледам с по леки натоварвания но повече време и по често..но напоследък нещо хич няма време и за това

Коментар

iozi ти направо си добро ниво бегач
                с тия 1,40 на обиколка идва 4,10 километъра което си е доста сериозно бягане за всеки. разбира се ако говориш за обиколка 400м която е на стадион
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

.. мани йози направо ни закопа..вече ме е срам да казвам че ходя и аз да бягам на стадиона..

Коментар

ми да бе

аз хем съм тренирал лека атлетика и мога да кажа че сега ако тръгна ще ми трябват поне 2-3 седмици тренировки за да стигна такова време на няколко километра

ама както и да е де
                    може пък ние да сме куците
                    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

В "Луда работа" има почти професионалист по темата. Ще го издам - Мирослав, който е син на международен съдия по културизъм, брат на балкански шампион, а и сам тренира във фитнес залата редовно. Не знам защо не взема думата...Янчо и Нуньо също знаят за какво става въпрос и имат "стаж".
                      И аз мога да се изкажа, но се притеснявам, че няма да ме вземете насериозно... А колегата Йози като го чета, ми се струва, че основното му занимание е спорта. ..
                      Никому угода, на никого напук.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                        с тия 1,40 на обиколка идва 4,10 километъра което си е доста сериозно бягане за всеки. разбира се ако говориш за обиколка 400м която е на стадион
                        Пробвай да бягаш пред стадо разярени добермани да видиш ко стаа
                        Hristo Draganov
                        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                          Пробвай да бягаш пред стадо разярени добермани да видиш ко стаа

ами давай го тва стадо де
                          па ще гледаме

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение

Това е средна стойност, при 8 обиколки по 400 м. Първата винаги я правя по-бавно (1,49) ,като постепенно увеличавам темпото 2-3та по (1,45)......като 7-та обикновенно ми е (1,30) и 8-ма (1,18 )!!!
                            EXTREME

Коментар

абе ти направо се пускаш при експерт мотори,ама без мотор и им чупиш зъбите
                              jrc member

Коментар

До: Физическа подготовка за ЕНДУРО?

Колеги, темата е адски интересна! За съжеление нямам времето за толкова продължителна програма. До скоро тренирах много бадминтон - спорта е убиец! Ако случайно преживееш тренировките - остават мачовете срещу другите. Лошия момент е, че вече нямам 3-4 часа на ден за това... пък и вечер след работа съм адски скапан... Ако някой има по-кратка програма - нека сподели... За леката атлетика съм съгласен, че е необходима, но си има и черна страна... Става адски зле, когато ти се наложи да прекъснеш - тонуса ти пада почти веднага и то от прекъсвания от порядъка на 3-4 дена - така, че внимавайте!
                                Последно редактирано от господин никой; 05-06-07, 20:04. Причина: syntax error

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X