Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бъбречна криза след каране на Ендуро мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бъбречна криза след каране на Ендуро мотор

Здравйте приятели.

След разговора ми с един случаен човек, много сериозно се замислих за евентулните вреди, които може да причини карането на ендуро мотор4ета. Това, което той ми обясни е че след известно каране на по-голям едноцилиндров мотор задължително човека, който го е карал ще има проблеми със бъбреците. Това се дължало на вибрациите, които буталото предава на коляновия вал и съответно към вътрешните органи на моториста. Най-засегнати били бъбреците и след около 3, 4 5 или повече години каране бъбречните кризи със сигурност щели да се появят.

Знете ли нещо по въпроса.

Нека да разискаме, все пак всеки, който кара трябва да знае за евентуалните вредни последици.
    Aprilia Pegaso 650 - 1997.

До: Бъбречна криза след каране на Ендуро мотор

И мозъчна недостатъчност да причинява,не мисля че на някой му пка за това.
    То не само от буталото,а и от постоянното друсане може да се получи бъбречна криза.Но с малко медикаменти и си готов да караш отново
    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Не съм уверен че толкова просто стоят нещата... стръскваме някой и той получава бъбречна криза... Ако има камъни в бъбреците при механични въздействия предполагам може да слязат и запушат нещо и като следствие да се получи криза... Но тогава имаме само катализиране на процес който е имал предпоставки... А просто от тръскането да се получават кризи нещо не ми се вижда толкова праволинейна връзката... Факт е че при дългогодишна работа с вибриращи инструменти може да се получи т.н. вибрационна болест ама на мен не ми е известно някой ендурист да кара мотора си по 8 часа 15 години подред... Нека и докторите се изкажат все пак...
      VPetrov.photography

Коментар

Не мисля ,че би могло да се получи.Ако сериозно се захванеш с ендуро ,проблемите ти ще са от съвсем друго естество.Най-вече счупвания и скъсани връзки.Но какво да се прави-кефа с нещо трябва да се плати!
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

Едно време в България имаше две мотоциклетни легенди:

- От мотокроса заминават бъбреците ("изпадат надолу") + кризи.
          - Караш ли редовно мотор, както и да се опаковаш - ще хванеш ревматизъм

Друсането може да задейства бъбречна криза, казвам го от опит. Но само по себе си не може да я причини. Трябва да си имаш предпоставката, демек кризата да дреме в теб. Ако си носиш камъните, не пиеш достатъчно вода, блъскаш сирене като луд, стискаш се цял ден да не ходиш до кенефа, и на всичкото отгоре излезеш да караш ендуро един ден нон стоп - вечерта кризата ти е по-вероятна отколкото другите дни когато си пил вода като смок. За това често кризите се появяват след дълъг път. Пил си каквото си пил, часове или дни си се друсал на седалката...
          Един познат направи монументална бъбречна криза вечерта след като докара Лада Нива от Европа за продан. И нещо и имаше, друсаше повече от другите.

Но да е от буталото - ниц. Не са чак толкова слаби бъбреците.

Накратко - ако си направиш предпоставките за криза, нищо няма да те спаси. Аз съм правил криза 97ма година и от тогава винаги внимавам да пия достатъчно вода (бях изкарал 2 месеца на мелнишко вино и френско сирене, после си дадох сметка че през тия два месеца друго освен вино и газирани боклуци не съм пил. Никаква вода. И после ела ми гледай сеира).
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

много се заиграхте.
            не е ли по лесно да кажа че това са глупости. имал съм кризи няколко пъти, и нито една откакто карам мотор. преди се отпусках с алкохола и мръвките и трябва да кажа че след по сериозно турне умирах.
            откак небарам ми станах нов човек, да чукна няма кризи няма нищо.
            ма сега пък съм много дебел . но от седмица работя по въпроса.

поздрави
            crf450 supermoto

Коментар

Лично не смятам да съм се заигравал, съвсем по темата твърдя че когато има вероятност да получиш бъбречна криза (по причини несвързани с карането на мотор), друсането може да я (включително друсането от карането на мотор) може да я "задейства".
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                Лично не смятам да съм се заигравал, съвсем по темата твърдя че когато има вероятност да получиш бъбречна криза (по причини несвързани с карането на мотор), друсането може да я (включително друсането от карането на мотор) може да я "задейства".
                така е, но ако не е карането ще е нещо друго нали. поне аз така си мисля.
                crf450 supermoto

Коментар

Абе пиенето на БИРА ежедневно,предпазва от бъбречна криза.Научно доказано

Коментар

Аз мисля че след като на някой му пречи сам може да си прецени.И на мен като се напия после ме цепи канчето ама като ми мине забравям и пак на ново.

Коментар

Карайте си спокойно. Бъбречно-каменна болест не може да се развие от каране на мотор.

Коментар

Aз пък познавам един човек които имаше постоянно кризи! От 5г. кара ендуро и от тогава няма и помен за криза, и тои се чуди как може след като друса толкова, лекарите му казват че нищо му няма и се учудват как е имал проблем! При ендурото се пие много вода на едно излизане не ти мърдат 2-5л., може и това да е помогнало. Може пък и от друсането да не успяват камъните да се задържат. А и ендурото не друса, да видите едно ATV какво е... леле!

Коментар

Камъните в бъбреците не са шега работа.Който не е правил сериозни кризи, с последващи адски болки и оток на бъбрека не знае нищо.
                          Камъните биват различни - и като хим.състав и като форма и размири.
                          Те сами по себе си не са проблем, когато си стоят на "мястото" си в бъбрека.Това е само до момента в който Конкрамент тръгне по уретрата..
                          Камъчето може да е с размери , достатъчни да ви запушат ..и да спрете да уринирате, да почнете да оттичате и без лекарска намеса по спешност няма спасение.Дори и това не е достатъчно понякога - ако не можете да изхвърлите камъчето от самосебе си ви чака операция или липотриптер - разбиване на камъка на дребно.Това е причината за Кризата!!! Кризата води до отравяне на организма, до инфекция във пикочните пътища и в бъдещи усложнения..
                          Камъните се откриват на ехография...При съмнение , прегледайте се и ако имате - следете размерите им..
                          Важно е и мястото където се намират...в бъбрека...най- лошо и трудно е в чашките...от там течностите най- малко циркулират..

Така , че от личен опит Ви казвам, че преди 2 години направих сериозна криза от ...системно ходене на фитнес!!!
                          Камъчето беше тръгнало и , докато го изпикая ..лежах в болница, без резултатно, после правих ежеседмични мини кризи и за около 6 месеца мъки, образоване по-въпроса и късмет изхвърлих 6мм камъче..

Така, че имате ли камъни в бъбреците...внимавайте с моторите и ендурото. От друга страна ..ако сте мазохисти - това е хубав метод да стимулирате изхвърлянето на камъчетата от организма си.
                          СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение
                            Aз пък познавам един човек които имаше постоянно кризи! От 5г. кара ендуро и от тогава няма и помен за криза, и тои се чуди как може след като друса толкова, лекарите му казват че нищо му няма и се учудват как е имал проблем! При ендурото се пие много вода на едно излизане не ти мърдат 2-5л., може и това да е помогнало. Може пък и от друсането да не успяват камъните да се задържат. А и ендурото не друса, да видите едно ATV какво е... леле!
                            Друсането му е потрошило камуните.За това няма кризи.Нали Трошът камъни в бъбреците с лазер.Това е по готин начин за премахване

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                              Абе пиенето на БИРА ежедневно,предпазва от бъбречна криза.Научно доказано
                              И докарва подагра. Още по-научно доказано.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X