Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бъбречна криза след каране на Ендуро мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бъбречна криза след каране на Ендуро мотор

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
    Хубаво сме подкарали медицинската тема.Т да ви питам:Вярно ли е че,лютото пази от хемороиди

Сериозно ли го задаваш този въпрос?
    Лютото не само че не пази от хемороиди, но ако ги има създава известни проблеми
    Както съм срещал и друг мит, че лютото калцирало стомаха-пълен смях.
    Като цяло човек трябва да е много предпазлив ако е решил да яде люто...трябва да е с много редовен стомах и да не прекалява с дозите, защото такива главоболия може да си навлече човек, че не си е работа.
    Per aspera ad astra.

Коментар

Предлагам ендуро терапия против бъбречни кризи и хемероиди.

Иначе съм чувал че в турция султаните ползвали манфите за превантивни мерки против хемероидите.

Aprilia Pegaso 650 - 1997.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        Там пак обираш с крака.
        Това, ако имаш седло... Без седло, нямаш упора под краката - няма обиране или, ако има то е в пъти по-малко...

Аз в казармата от набиване на крак получавах бъбречни кризи, а в стационара м-р Гущеров ме лекуваше с аналгин(щото други церове просто нямаше), така че криза може от всичко да се придизвика стига да имате предпоставката, т.е. вече убразувани камъни и песъчинки

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
          Хубаво сме подкарали медицинската тема.Т да ви питам:Вярно ли е че,лютото пази от хемороиди
          Това маи е наи невярното нещо дето съм чул напоследък аз ги имам и когато прекаля с люто верваи на другия ден ми се мре,ама пък дето казва един авер ''то че ще се мре ще се мре ама как ще се рита''тъи че нито ще спра да употребявам люто нито пък ще спра да си карам моторетката заради бъбречни кризи.Щото човек като вземе да си мисли че ще му се случи нещо гадно е неизбежно да не се случи.Закона на бате Мърфи си работи безотказно.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
            Това, ако имаш седло... Без седло, нямаш упора под краката - няма обиране или, ако има то е в пъти по-малко...

Аз в казармата от набиване на крак получавах бъбречни кризи, а в стационара м-р Гущеров ме лекуваше с аналгин(щото други церове просто нямаше), така че криза може от всичко да се придизвика стига да имате предпоставката, т.е. вече убразувани камъни и песъчинки

А то в казармата до кръста аналгин под кръста аспирин.Аз така там един месец бях с апендесит и накрая точно стана време да умирам те взеха че ме отърваха гадовете.Ама доктора си призна де каза:
            Още два часа наи много ти давах ако не беше дошъл на операция моито момче.
            Та сега втори живот живея да го еба.

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
              Това маи е наи невярното нещо дето съм чул напоследък аз ги имам и когато прекаля с люто верваи на другия ден ми се мре,ама пък дето казва един авер ''то че ще се мре ще се мре ама как ще се рита''тъи че нито ще спра да употребявам люто нито пък ще спра да си карам моторетката заради бъбречни кризи.Щото човек като вземе да си мисли че ще му се случи нещо гадно е неизбежно да не се случи.Закона на бате Мърфи си работи безотказно.
              Не че искам да те плаша...но...ако продължаваш с пикантните манджи имаш сериозен шанс да развиеш язва,перитонит и т.н....а ако се перфорира, което става от много неща като нерви т.н., но и основно от лютивини, шанса при операция е почти 50/50...а гледката на човек прекарал такава операция е доста стряскаща....за съжаление го казвам от опит.
              Но както и да е, много се отклонихме от темата, пък си имай едно на ум
              Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Tanuco Преглед на мнение
                Не че искам да те плаша...но...ако продължаваш с пикантните манджи имаш сериозен шанс да развиеш язва,перитонит и т.н....а ако се перфорира, което става от много неща като нерви т.н., но и основно от лютивини, шанса при операция е почти 50/50...а гледката на човек прекарал такава операция е доста стряскаща....за съжаление го казвам от опит.
                Но както и да е, много се отклонихме от темата, пък си имай едно на ум
                Сти га беДядо ми е на 75г и може да изкара цела седмица на само на люти чушки.Па няма ни язва нито там другите работи.
                Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Въпрос на късмет. Факт е, че лютото е сериозна предпоставка за развитие на такива заболявания. Аз самия съм с нередовен стомах и много внимавам с люто, но имам моя приятелка, която от пикантни KFC-та си направи перитонит. А и имам приятел гастроентреолог(или както се пише ) и съм проверявал дали наистина е така.
                  Per aspera ad astra.

Коментар

Аз като по-малък (когато съм бил на 12-13 години) имах криза и като пиках - изкарвах пясък(разбити камъни може би). Тогава тъй като бях малък не карах мотор. Сега на 15 нямам никакви проблеми да чукна на дърво. От 14 годишен карам крос и съм си супер. Никакви проблеми
                    '05 Suzuki RM 250

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                      Значи аз най-после намерих отговор на въпроса защо нямам камъни в бъбреците, въпреки че цял живот пия варовита пиринска вода от чешмата (когато не пия бира де) и не жаля солта на яденето!
                      Ми много просто - на работата ме тръскат нагоре надолу с Дефендера, от там се прибирам и през почивките продължавам да се тръскам с мотора! Ми то кога да се образува камък? Още като новородена съвсем мъничка, микроскопична песъчинка се стръсква и излиза!
                      Всъщност, мисля че има логика. По принцип съм чувал, че към бъбречни кризи са предразположени по-залежали хора, и вероятно това е една от причините.
                      Аз досега съм имал мисля 3 бъбречни кризи, и все на един и същ бъбрек. Просто той явно има склонност към натрупване на камъни. И трите пъти кризата е настъпвала, след като поради една или друга причина съм изкарвал (почти) без вода цял ден.
                      Горе един колега каза, че получил криза след системно ходене на фитнес - може би има връзка, защото първата ми криза получих след 3г и половина тренировки по самбо. Треньора не ни даваше да пием вода по време на тренировка (не било полезно за сърцето), а тренировките ни бяха по над 3 часа понякога... Сами се сещате лятото какво става, особено преди състезание, когато за седмица се понякога се е налагало да свалям по 8кг (това ми е рекорда, без майтап!), за да си вляза в категорията.

Сега по въпроса - дядо ми цял живот се е придвижвал на ИЖ. Имаше собствен, а по-късно и служебен ИЖ планета. По негово време за екипировки не е ставало и дума. До последно (бог да го прости), нямаше проблеми нито с бъбреците, нито с артрит. Проблемите му бяха причинени от друг, много по-опасен навик - цигарите.

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
                        Сега по въпроса - дядо ми цял живот се е придвижвал на ИЖ. Имаше собствен, а по-късно и служебен ИЖ планета. По негово време за екипировки не е ставало и дума. До последно (бог да го прости), нямаше проблеми нито с бъбреците, нито с артрит. Проблемите му бяха причинени от друг, много по-опасен навик - цигарите.
                        Мда, познавах един такъв дядо! Страхотен човек! За първи път се качих на мотор на неговото ИЖ-е. На 70 и кусур години не можеше да си уцели цигарата с огънчето с треперещите си ръце, ама от време на време се появяваше със светнали насълзени очи и възторжено обявяваше: "Днеска пак успях да вдигна 100 на главния път!" за най-голям ужас на сина му.
                        Отиде си дядото, коша беше свален и ижето се превърна в ярко боядисан чопър, после и ижето си отиде.
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

За бъбречните кризи са виновни единствено камъните(пясъка) а те могат да се получат от много причини свързани с бъбреците аз например всяка година като дойде пролета си правя кризи значи и аз както колегата който писа че е получил криза в казармата като е марширувал аз така получих 1-вата си криза в казармата и се почнаха едни 20 "яко скатаване от редовна служба" но в ВМА си станах редовен клиент и се почнаха едни изследвания, цветни снимки абе яко лекуване и накрая ми лепнаха епикриза хроничен пилонефрит който до колкото знам не е пряко свързана с камъните ми в бъбрека.И така причините са:застоял живот без движения,малък прием на течности(червеното вино в голями количества също много пречи),няколко вида храни също(яйца,сирена,маслини,месо, подправки и други храни.) това се установява като ти изследват камъка. Наднормено тегло също.За тези с камъните мога да кажа да подържат някаква диета и правилно хранене повече течности поне 2 литра дневно.А аз най лесно изкарвам камъните като пия преварена бира с лимон поне 3 дни сутрин на гладно.

Така че карайте си моторите за да нямат време камъните да се образуват в бъбреците!

Коментар

Да ви кажа, откакто карам ендуро, а това не са малко години, нищо нямам ! Сигурно и мозък не ми е останал вече от друсането, но съм направо бетон !
                            Вещи лекари ме предупредиха, че ще имам проблеми с простатата от мотоциклетизма и от там ... сещате се. Може и да съм частен случай, но и там нямам никакви проблеми, дори нямам признаци за такива, така че, всичко явно е строго индивидуално и въпрос на организъм !
                            Въпреки всичко, ако на някой, който се занимава с крос или еднуро му се появят някакви проблеми в тези области, които сме споменали, не е лошо да се обърне към специалист и да каже за това си занимание.
                            Ендурото и сексът не са шега работа !
                            -------------
                            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                            http://crazy-job.com

Коментар

Колеги, който не е прекарвал бъбречна криза - палете свещ да не ви идва на главата. От там нататък - всичко е до организъм и до късмет.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                Колеги, който не е прекарвал бъбречна криза - палете свещ да не ви идва на главата. От там нататък - всичко е до организъм и до късмет.
                                Да така е от личен опит го знам и не го пожелавам на никой

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X