Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бъбречна криза след каране на Ендуро мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бъбречна криза след каране на Ендуро мотор

Общо взето споделям така оформеното мнение за предпоставките за бъбречна криза
    (налична, тиха бъбречно-каменна болест + обезводняване и пр.) съчетани с провокиращ момент (вибрации). Това което би могло да се получи САМО от вибрациите е т. нар. ,,маршова протеинурия" или повишаване на нивото на белтъка в отделената урина. Доколкото ми е известно не се брои за болестно състояние, но... в никой случай не е нормално ако състоянието стане хронично
    По отношение на бъбречната птоза (спадане на органа под нормалното му равнище)... звучи логично и само по себе си крие потенциални рискове.
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
      И докарва подагра. Още по-научно доказано.
      Ти подаграта остави на мен.
      От как се помня пия бира,и бъбрек не ме е заболял.Ендуро не карам ама карам НИВА.То в НИВАта по друса от мотори има повече вибраций.Криза не съм имал и дано нямам.
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Аз на такива хора им се съгласявам моментално и дори потвърждавам твърденията им!
        През всичките тия години откакто мотора ми е почти основно превозно средство целогодишно, съм се наслушал на какви ли не черни прокоби и от опит съм се убедил че най-добре е, вместо да споря и разубеждавам, моментално да се съгласявам и да потвърждавам! Например много често се случва докато си човъркам нещо пред гаража, да мине някой чичка, дето си няма друга работа. Дежурната програма си е една и съща. Първо оглеждане на мотора (задължително надзъртане в километража), следват няколко хвалебствени реплики (за да ме спечели за слушател) от сорта на "колко е голям" "колко е лъскав". Следват задължителните въпроси: "Колко харчи?", "Каква скорост вдига?", "Скъпи ли са частите?". Съответно пък мене опита ме е научил че на чичовците от сорта, им се ще да получат отговори на тия въпроси съответно: "Колкото лека кола!", "Пълни километража!", " Огин са, не се барат!" като към последния отговор за доказателство показвам опаковка от накладки, на която пише 50лв. и обяснявам че ги изяжда за 3-4 хиляди км. показвам и няколкото износени гуми в гаража! Следва възмутено цъкане с език от страна на чичката и си идваме на думата със следващото изречение на чичката: " Абе мани ги тия мотори бе момче, хем скъпо, хем са жива болест! Аз навремето съм карал балканчета, ижета, и уж все с ватенка ги карах....." - следва описание на всички болежки дето ги има чичката! Аз пък веднага му обявявам че и аз (нищо че съм по-млад) вече ги имам всичките негови болежки и даже добавям още няколко. Чичката щастлив и доволен че всичките му мрачни прогнози за вредата от моторите вече са се збъднали спрямо мене, изтърсва едно " Ааа, видели сега!?" и си тръгва победоносно оставяйки ме да си продължа работата.
        По тая схема на разговор, ми се разминава с около 10-15мин. загуба на време, а ако взема да споря и разубеждавам може да загубя от половин до един час! Е, има и по-бърз начин да се оттърва от словоохотливи досадници, ама рядко съм в подходящо настроение, пък и ще ми излезе приказка че съм грубиян (все пак градъ е малък).
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
          От как се помня пия бира,и бъбрек не ме е заболял.
          Е, аз пък откакто се помня не пия бира и не знам кое къде ми е - черният дроб вляво ли беше, бъбреците отпред ли са или отзад и т.н...

Коментар

Образуването на камъни от даден човешки организъм няма нищо общо със това дали кара.., какво кара..и как го кара.
            Проблем има само когато има камъни в бъбреците.Просто има риск..
            Темата е доста по - сложна и е свързана със количеството на пикочната киселина в урината...утаяване и кристализация, ..промяна в метаболизма, други вътрешни проблеми в организма..
            Бирата ..единствено те кара да ходиш по-често до тоалетна.Това може и да е полезно донякъде, но уврежда сърцето и други органи..
            Има камъни, които не се разтварят почти с нищо...
            СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Хи-хи, пък ако пиехте само ракия и водка от зори до мрак, въобще нямаше да ви пука за камъни и друсане ..... .....
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Е-е-еее стана ми ясно, че от падането по-голямо зло трудно може да ти се случи при карането на ендуро моторетка.
                Важното, е че си направих извод и той е :
                "Не вервам на ора, който ми разправят, че ще патим мнооо с едноцилиндровото ендуро и да си взимам пистарка за да немам проблеми с бабреците."
                Aprilia Pegaso 650 - 1997.

Коментар

Първоначално публикуван от vladaeca Преглед на мнение
                  Е-е-еее стана ми ясно, че от падането по-голямо зло трудно може да ти се случи при карането на ендуро моторетка.
                  Важното, е че си направих извод и той е :
                  "Не вервам на ора, който ми разправят, че ще патим мнооо с едноцилиндровото ендуро и да си взимам пистарка за да немам проблеми с бабреците."
                  Това на Горубляне ли ти го казаха или в Дупница
                  Карай каквото ти е кеф,па да става каквото ще

Коментар

Джипът е много по-опасен от мотора-ендуро в това отношение, защото няма как да станеш прав и да обираш вибрациите и друсанията !
                    Друсането не оказва влияние само на бъбреците, а повече на слезката ! Особено шибано е за тези, които имат нисък хемоглобин.
                    Могат да се получат трайни кризи с болки в коремната област.

Да внимават с off road-a хората с различни генетични заболявания на кръвта
                    Ендурото и сексът не са шега работа !
                    -------------
                    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                    http://crazy-job.com

Коментар

Ами друсане при яздене на кон ? Горките прабългари ! Ами друсане при тресенЬе ? ))
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                        Ами друсане при яздене на кон ? Горките прабългари ! Ами друсане при тресенЬе ? ))
                        Там пак обираш с крака.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Значи аз най-после намерих отговор на въпроса защо нямам камъни в бъбреците, въпреки че цял живот пия варовита пиринска вода от чешмата (когато не пия бира де) и не жаля солта на яденето!
                          Ми много просто - на работата ме тръскат нагоре надолу с Дефендера, от там се прибирам и през почивките продължавам да се тръскам с мотора! Ми то кога да се образува камък? Още като новородена съвсем мъничка, микроскопична песъчинка се стръсква и излиза!
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                            Значи аз най-после намерих отговор на въпроса защо нямам камъни в бъбреците, въпреки че цял живот пия варовита пиринска вода от чешмата (когато не пия бира де) и не жаля солта на яденето!
                            Ми много просто - на работата ме тръскат нагоре надолу с Дефендера, от там се прибирам и през почивките продължавам да се тръскам с мотора! Ми то кога да се образува камък? Още като новородена съвсем мъничка, микроскопична песъчинка се стръсква и излиза!
                            Има логика, и аз така си обяснявам нещата.
                            Не мисля че каманите в бъбреците се образуват от по варовита вода или от поглъщането на някакви песачинки и т.н. До колкото съм запознат самите бъбреци отделят някакви неща които в последствие стават на камани и така се овеличават.

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                              Това на Горубляне ли ти го казаха или в Дупница
                              Карай каквото ти е кеф,па да става каквото ще
                              На маса бяхме и тогава ми натресоха тази недомислица. Та взех, че се замислих и затова реших да се допитам до хора, който не са новобранци като мен в този вид равлечение.

Относно карането то е ясно, от ендурката по унивесален вседеход няма. Днес се размазах от каране преминах от Ярлово до Горна Диканя по какви ли не пътеки и горски пътчета в невероятно красиви месности на Витоша и Верила. След това се върнах в София по магистралата със 120 и навсякъде бях на 6.
                              Но с бъбреците проблеми нямах дано и да нямам за напред.
                              Aprilia Pegaso 650 - 1997.

Коментар

Хубаво сме подкарали медицинската тема.Т да ви питам:Вярно ли е че,лютото пази от хемороиди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X