До: Бъбречна криза след каране на Ендуро мотор
На мен ми се е случвало на няколко пъти да ме заболят бъбреците по време на каране, но само когато карам по доста каменисти пътища и то дълго врема
На мен ми се е случвало на няколко пъти да ме заболят бъбреците по време на каране, но само когато карам по доста каменисти пътища и то дълго врема

. Ако бъбреците ви са чисти няма как да имате криза, това просто е невъзможно, няма какво да я причини. Сега друго е там възпаления, травми. Това също боли, разбира се, но това е детска игра, в сравнение с бъбречната криза. Така. Как да се предпазим? Ето как - пийте течности до пощуряване, минимум 2-3 литра на ден. Бира, компоти, натурални сокове, чайове, но с по-малко захар, избягвайте много солено. И най-важното, ЗАПОМНЕТЕ - ако прекалявате с млякото и сиренето, кризата ви е сигурна. Млечните продукти изобилстват от калций, и ако пиеш много мляко без да пиеш вода, или сокове, започва да се отлага калций в бъбреците и рано, или късно кризата идва и те удря. Пазете се от простуда. За съжаление ние мъжете сме по-често изложени на простуди и травми и затова по-често страдаме от бъбречни заболявания и кошмари. По-нагоре в темата един колега споменава, че негов приятел го ударила бъбречната криза докато докарвал кола от чужбина, а колата тръскала повече и затова. Братче, не е от това. Просто твоят приятел ВЕЧЕ е имал камъни в бъбреците и вибрациите от шофирането само са спомогнали те да се раздвижат, поради което е получил бъбречна криза, а не от самите вибрации. Няма камъни - няма криза. Пазете си здравето, обичайте се и на добър път!
. В интерес на истината чух, че на един приятел в София са му я вкарвали без абсолютно никаква упойка 
Коментар