Когато  изкарам мотора през зимата всички ме гледат като на някакво извънземно!!! Няма спор обаче,че е голям кеф да караш в дълбок и пухкав сняг ама трудно се излиза от преспите(от опит го знам)

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Значи ли това,че когато падне снега забравяме за мотора???

Свий

X
- 

Малко нямам мотор и книжкаПървоначално публикуван от Петър МанолевАко си с мотор е още по-готино, пробвай! Струва сиПървоначално публикуван от Асен ВасилевС колело е много гот! Вдигал сам около 50км/ч на сняг дълбор около 30см.
 ! Беше много лудо 
  !!!
 Мани ги тез' колелета 

за друго освен за М ( която ми се полага защото имам В)! Но с удоволствие бих пробвал !!!

RB Patrol Team
Коментар
 - 

Как ще оставяме моторите през зимата?
Хората и скутерите не оставят ...
http://barba.atspace.com/winterПът без препятствия обикновено не води до никъде.
Коментар
 - 

ето моя отговор на въпроса
много хора ни мислят луди като караме зимата
но според мен да се кара офф роуд в снега всъщтност си е супер
иначе шосейка примерно не бих карал
но кросак по снега си е забавление а и не се движиш чак толкова бързо а влагаш толкова усилия че всъщност се потиш много яко
а и ски като караш например да не би по малко вятър да те духа
да не говорим за моторните шейни бих карал такова нещо с удоволствие но тук при нас снега и да завали се задържа не повече от 3 дни до една седмица тъй че не си заслужава инвестицията
ето тези снимки са от неделя а сега ако ви пусна снимка
  ще видите какъв пек е и всичко почти се е стопило макар че има още де
но му давам най много още един два дни
а и оня ден като валеше всъщност температурата бе над 2 градуса и нямаше лед а просто натрупал сняг щото много яко валеше аз за тва избързах да покарам
децата бяха направили пряспа та..реших да я сцепя

завоййй
евала яки машини тия ниви
м дааа джет ли карах вчера или мотор

всъщност в снега карането е подобно на каране в мек пясък
почти все едно караш джет газ газ и тва е

най ми е кеф да взимам с висока скорост със странично хлъзгане завоите
нещо което иначе става доста по трудно на по сухи терени
а така е супер мотора върви странично а отзад хвърчи сняг
от тези снимки точно най добрите моменти ги няма защото едвам намерих едни деца дето си играеха да ме снимат а и те малко аматьорската я направиха
иначе имаше моменти когато на 4 та 5 та го хлъзгах странично с яка газ а отзад става пелена от хвърчащи парчета сняг че и пръст на моменти
Коментар
 - 

Тук ситуацията е малко по-различна до колкото виждаме всичкиПървоначално публикуван от GichevТи си герой! Как го караш това 2т в тоя сняг направо не знам, мойто ДТ в снега не мога да го вкарам в правия път, е ако е меко отдолу става, ама ако е замръзнало е направо самоубииство.

[CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT="]®
[/FONT]________________________________________
[CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
[/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
[/CENTER]
[/CENTER]
Коментар
 - 

Нещо не разбирам последния пост

Междо другото имах преди години един симсон с51, доста преправен, на ендуро естественно с предница от мз251, капла от балканче...красота това ми беше първият мотор между другото и все още си го обичам
Та с него ми бяха първите премеждия, но понеже става въпрос за зимни изпълнения:
Толкова ми се беше докарало че почнах да мисля варианти какво да омотавам за да има повече тракшън, взех една гума от байка резнах я и реши да я слагам върху моята, речено сторено ама дадох газ и тя така се усука че почна да опира. Този вариянт отпадна
Реших да слагам верига, е да ама разсоянието между гумата и предпазителя на веригата е много малко и не става, намотах една тел, обаче понеже исках да свърша по-бързо я намотах едностранно, тоест все едно да намотаеш едно въже около кол. Изкарах мотораи газ...ама той почна да върви на една страна, не става за каране, айде пак в бокса и намотах но в противоположната страна, така че се получава буквата Х. Това беше печалившата идея, карах го цял ден, дори тръгнах да се качвам към драгалевкия манастир, там обикновенно реката прелива и почва да тече по пътя и се получава 30-40см лед върху него. Успях доста високо да се кача, но на един завой едно момче и момиче бяха спрели, направили огромна грешка да тръгнат да се пускат надолу по леда
 та ми се наложи да спря(хмм как ли трябва да се членува тази дума 
 ). В момента в който спрях и стъпих с на леда и се озовах легнал на земята...полувин час не мога да се изправя, такова хлъзгане, ставане падане не помня, но беше много весело, а и много поучително не можеш да се научиш да правиш нещо добре ако ти е лесно, за да се научиш и станеш добър трябва да ти е трудно!
Та намотан кабел на задното колело работи добре, но на симсон на голям мотор преполагам че е нужно едно превъртане на гумата за да се разхвърчи навсякъде....
Коментар
 - 

Исках да кажа, че както се вижда на снимките няма лед а само мек и пухкав снежец
А колкото до карането на 2Т на сняг.............. имам спомени само от една симсонка 62-ра година с 2 скорости..... мн забавно беше

[CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT="]®
[/FONT]________________________________________
[CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
[/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
[/CENTER]
[/CENTER]
Коментар
 - 

Хахаха ето какво са произвели тъкмо по темата изтеглете си филмчетата ако имате quicktime
http://www.snow-hawk.com/en/index.html[img]http://ftp.domainbg.com/stanislav_7140/cooltext88212992.jpg[/img]
Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар