Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За правилна стойка на ЕНДУРО!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За правилна стойка на ЕНДУРО!

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
    ... Неудобно е да се седи върху бясно подскачащо седло от плътен дунапрен. Много боли кръста и задника после.
    Не само е неудобно, а и мотора става по-труден за управление. Като си прав, със залепени за резервоара колене, мотора остава "свързан" за тебе само през кормилото(шарнир), което позволява на мотора да поема неравностите и разните подмятания.
    За изнасянето на тежестта(напред-назад) е много тънка темата. Зависи от условията, в които се намираш, не е еднозначно.

Коментар

според мен мотора трябва да се стиска с колена само в определени моменти,например:когато не можеш да се задържиш и тялото ти започва да изостава от мотора,когато завиваш прав и навеждаш мотора с колена и др. При постоянно стискане и при преминаване на някаква неравност мотора може да те ритне по същия начин както и когато си седнал.При хлабави колена мотора подскача бес да те разбалансира и краката могат да амортизират.Рацете също трябва да амортизират.С две думи трябва да си отпуснат на мотора и до трупа да достигат възможно най малко удари и вибрации

Коментар

Според мен ако изоставаш от мотора при подаване на газ (примерно в баир) и в същото време има неравности, трябва да стискаш към резервоара за да не се обесваш на кормилото като вейка и същевременно да освободиш коленете и мотора да поема по-добре неравностите като запазва сцепление по-дълго време. На мен ми е доста трудно упражнението
        DCRT®

Коментар

Тук искам да похваля Ивка, че и тя вече може да дава акъл в тази тема спокойно !
          Благодарение на Шмида и митковците си е оправила много стойката на каране !
          Браво !

Все пак ще я проверим след време как ще е и в гората !
          Ендурото и сексът не са шега работа !
          -------------
          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
          http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
            Тук искам да похваля Ивка, че и тя вече може да дава акъл в тази тема спокойно !
            Благодарение на Шмида и митковците си е оправила много стойката на каране !
            Браво ! ...
            Така е, щото Ивчето е ентелегентна
            Разбра от 72-рия път , че когато кара трябва да си вижда предния номер
            Сега остава да се научи да пада правилно ... или изобщо да не го прави
            2010 CRF 250 R

Коментар

Предния, може! Обаче задния номер ако си го види човек, е кофти, пък и боли !
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Шшш алюю, много бързо си я фанах аз стойката То сложното след това иде обаче
                DCRT®

Коментар

От: За правилна стойка на ЕНДУРО!

Здравейте и от мен.
                  Темата е интересна и понеже закъснях с покупката на мотора имам само 7-8 карания тоя сезон.
                  Новак съм в ендурото, като преди 10 години карах мотор но главно по пътя.

Ще използвам темата да попитам за стойката, от къде ми идва проблема:
                  Когато карам прав, с приблизително ниска скорост (1 и 2 ра предавка), ми е доста трудно да не се олулявам при постояното подаване и връщане на газта. Ръцете доста бързо ми се изморяват (болка в китките), като при значително ускорение си е борба да държа кормилото.
                  С движение с постоянна скорост над 3-та нагоре не ми е проблем.

С всяко следващо каране китките ме болят все по малко, което ме навежда на липсата на практика, но все пак споделете как е при вас.

Благодаря

Коментар

Първоначално публикуван от hafte Преглед на мнение
                    ...Когато карам прав, с приблизително ниска скорост (1 и 2 ра предавка), ми е доста трудно да не се олулявам при постояното подаване и връщане на газта. Ръцете доста бързо ми се изморяват (болка в китките), като при значително ускорение си е борба да държа кормилото.
                    С движение с постоянна скорост над 3-та нагоре не ми е проблем.

С всяко следващо каране китките ме болят все по малко, което ме навежда на липсата на практика, но все пак споделете как е при вас.

Благодаря
                    Постепенно мозъка ти ще свикне да командва тялото да се накланя напред преди да си подал газ и назад преди да си върнал газта. При бавно каране дръж мотора освободен под теб.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

И аз така си помислих, че всичко е от главата ми

Коментар

Ето я правилната стойка.

Абе какви са тези стойки от вас в ендурото на всеки метър стойката е различна.
                        Прикачени файлове
                        МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Тъй като баланса е от решаващо значение за карането, позата на водача е изключително важна.Ендуро мотоциклети са относително леки, така че водачите трябва да използват телата си, за да се придвижват по неравности и скали . Теглото на водача трябва да бъде директно центрирано на седалката на мотоциклета. Това означава, че теглото трябва да се измести малко напред, когато се движи на горе, а при движение надолу теглото на водача, трябва да се прехвърли назад.З
                          За раличните участъци на пътя правилната стойка е различна.

Превод от:http://www.dirt-bike.us/off-roading.htmНа 4 колела се движи тялото ,на 2 духът.

Иво Томов
                          Последно редактирано от Иво Томов; 25-10-11, 23:09. Причина: Добавка
                          Honda CRF 250 X
                          Touareg 3.0 TDI

Коментар

Кратко видео, в което става въпрос за постоянната промяна на положението на тялото по време на каране.

http://www.youtube.com/user/TheOffro.../9/zAfTPBb9bVw
                            Последно редактирано от LightOfJah; 12-01-12, 16:14. Причина: поправка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X