Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mountainbike...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Mountainbike...

Според мен спускането е по-скоро състезателна дисциплина, а не за отпускан на духа и тялото, колелата, са много тежки и не практични, моите приятели са й много зарибени, но аз лично обичам по-олемите натоварвания на тялото и духа не някой баир - 15%, нали знаете луд умора няма, само се поти.

Коментар

Мдааа познато За това става въпрос! Само дето е адски сезонно, аз лично се надявах поне еднурото да не е така... Май като гледам и с моторите е така.

Коментар

аз карам колело целогодишно и може дасе каже че без колело немога но ако имам пари без дасе замислям бих си взел едно ендуро според мен най добре е да имаш и колело и мотор и двете си имат предимства и недостатъци иначе мойто колело е спринт аполон на което с времето само рамката е останала на спринт и курбелите всичко друго е сменено с по добри части карам го 80% в града и 20 на витоша че от нея по високо нема

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
          Мдааа познато За това става въпрос! Само дето е адски сезонно, аз лично се надявах поне еднурото да не е така... Май като гледам и с моторите е така.
          Нема такова нещо. Карал съм колело и в порой, в градушка по околовръсното, на -10 градуса, по Витоша съм се пускал по пистите. Проблем става, когато снега мине 30 см. Иначе си караш и ти не дреме. А и спускането си е отпускане на духа отвякъде. Толкова си се съсредоточил, да не наджасаш някое дърво, че забравяш за всичко друго, а и когато слезнеш долу, ти се иска отново да се качиш и да изпиташ тръпката отново. А не мисля, че каквото и да било каране на колело, може да се говори за отпускане на тялото
          RB Patrol Team

Коментар

да и при мене единствения проблем е дълбокиа сняг

Коментар

Ами ако тази година не взема мотор... ще си търся нещо такова: XCountryIII Иххаааа - погледнах цената!!! Малее - ще си взема мотор!

Коментар

според мен по добрия варянт е RAM AM обаче цените са доста близки до мотор 2ра ръка

Коментар

Е не, щом ще дам ~1200 лв. за сток байк, ще дам 1500-600 лева за мотор! Просто няма голям смисъл... Вярно поддръжката на байка е почти без пари в сравнение с мотора, но пак си има разходи...

Коментар

Мммм... не е точно така. Примерно DH-арите след едно състезание сменят накладките на 2-те спирачки ( на по простите модели накладките за една спирачка са по 30-тина лв., а те не карат с прости модели ), сменят масла, семеринги и тн. на вилките, сменят и гумите, защото по състезанията карат с доста мек дурометър на гумите и бързо ги сдухват, а нови гуми ( две ) са 110лв. Хубавото е че не наливат бензин, които за жалост хич не е евтин
                    [URL="http://sbcycles.net"][FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][B][U]Fly with trials inspiration![/U][/B][/COLOR][/FONT]
                    [/URL]

Коментар

Да де, но за мотор ти трябва гараж, даже два напрактика - ако ще си ходиш до работа с него... Трябват ти и консумативите към него - също се харчат а са и по-скъпи! При падане разликата в цената е голяма - лечението за теб и за мотора си е ...

ПС Ако е ендуро, ти трябват два чифта гуми ако ще караш и на градско...
                      абе пари си е това /а и всяко/ удоволствие!

Коментар

GHOS7 защо си мислиш че няма каде да се кара около Варна? малко ли гори има около варната, в аксаково писта има, в девня също, тука из селата имаше пак някви насипи и тк нт има каде да се кара стига да си надъхан

Коментар

Е, то че ще се намери каране, ще се намери, но няма да е както в Сопот да кажем или някъде другаде където има планина
                          [URL="http://sbcycles.net"][FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][B][U]Fly with trials inspiration![/U][/B][/COLOR][/FONT]
                          [/URL]

Коментар

Ааа недейте така.Каране около Варна си има.Не е толкова хард ориентирано, но си е доволно каране което при достатъчно упоритост също може да те измори доста.А и ей каде е Стара Планина на 80-тина км.Таман докато идеш до там и си загрял.С Еконт е 30лв да ти закарат мотора до Шумен, а там доколкото съм забелязал каране си има, а и от форума имам наблюдения, че Шуменския кръг не е бил лесен (от което си вадя заключение, че и там си има хард места).Въобще не сме на толкова убито място.По-скоро за траялки нямаме толкова подходящи терени.

А за Сопот ... е...х тоз Сопот много ми хареса там.
                            Иван Маринов
                            Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                            ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                              хмм.. СЕГА ВЕЧЕ СА НАПРАВИЛИ И КРЪСТОСКА МЕЖДУ МАУНТИНБАЙК И МОТОЦИКЛЕТ-КАЗВАТ ИМ FX байкове -вижте из нета ще ги има предполагам-това е всъщтност маунтинбайк от най яките с двигателче 125 4 тактово-всички които са го карали казват че било невероятен кеф ..а и съотношението му тегло -мощтност идва -много сериозно ..в интерес на истината ..тъй че -може и наистина да е кафаджийско
                              Ето ги тези кръстоски между колело и мотор на http://www.sikkmoto.com

Предлагат ги едни американци дето им е писнало да карат малки pitbike дето колената ти облягат в братада и решили да направят това творение.
                              Sikk Trail Bike е с 4Т, 125см3 двигател, 4скорости, с 21" и 19" гуми и тежи само 70Кг.
                              Последно редактирано от 678; 27-01-08, 11:27.
                              born to be wild
                              Кольо Ковачев

Коментар

Така като гледам цените на FX биковете ми се струва доста по-добра инвестиция от наточен DH дзвер. Кеф ти да те катери, кеф ти да те мята надолу. Пък и колко бензин ще му се сипва на 125 4т на 140-150 кг с тиквата върху него. Не знам струва ли ми се само или тези машинки ще навлязат малко по-сериозно в идните години, ако не и по-скоро.
                                Преди с VaHk0 покарвахме от време на време, а летата почти всеки ден. Мен лично дестинацията ↓ ми беше любимата, но тогава йок пари за такова колелце, та си карах hardtail, който го чупех изключително често точно щото не го използвах по предназначение. То горкото трябваше да върви точно в обратната посока. Сега бачкане има - пари има, но не ми се въртят педали . Предпочитам бенз да наливам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X