Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mountainbike...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mountainbike...

Отдавна се каня да пусна такава тема, чудех се къде и мисля, че тук при моторите е най-удачно, какво ви е мнението за планинското колоездене, според мен е изключително вълнуващо и мисля, че колелото (наточеното(над 700-900лв. , че и повече) е най-проходимата машина за планината, за нагоре и за надолу пак и с джипа до някъде и от където неможе с него, яхваш Bike, жалко че един от моите авери иска да изоставя колелото и да си взема кросарка или ATV, искам да му избия тази идея от главата, но той не чува, но както и да е, въпросът ми е за вашето мнение относно планинското колоездене плюсовете и минусите спрямо: мотор, джип или ATV, очаквам с нетърпение вашите мнения и отговори по темата.

До: Mountainbike...

Мисля, че не си улучил правилния форум
    2010 CRF 250 R

Коментар

аз пък мисля че е улучил форума, нали се казва offroad-bulgaria
      байка не е ли оффроуд
      въпроса е дали в ендуро да е темата, може би да защото е най-близо до маунтинбайка

ще ти дам по-късно моето мнение за маунтинбайка защото и аз карах преди 2-3 години доста, ама сега съм пленен изцяло от моторите, било за добро или лошо
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Да вътя педали ,да се потя по баира и некаква гадна ,малка седалчица да ми ръмби г....а, е те това никогиш нема да стане! Виж пеш походвам чат пат!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

хмм.. СЕГА ВЕЧЕ СА НАПРАВИЛИ И КРЪСТОСКА МЕЖДУ МАУНТИНБАЙК И МОТОЦИКЛЕТ-КАЗВАТ ИМ FX байкове -вижте из нета ще ги има предполагам-това е всъщтност маунтинбайк от най яките с двигателче 125 4 тактово-всички които са го карали казват че било невероятен кеф ..а и съотношението му тегло -мощтност идва -много сериозно ..в интерес на истината ..тъй че -може и наистина да е кафаджийско

Коментар

Първоначално публикуван от schwinn Преглед на мнение
            Отдавна се каня да пусна такава тема, чудех се къде и мисля, че тук при моторите е най-удачно, какво ви е мнението за планинското колоездене, според мен е изключително вълнуващо и мисля, че колелото (наточеното(над 700-900лв. , че и повече) е най-проходимата машина за планината, за нагоре и за надолу пак и с джипа до някъде и от където неможе с него, яхваш Bike, жалко че един от моите авери иска да изоставя колелото и да си взема кросарка или ATV, искам да му избия тази идея от главата, но той не чува, но както и да е, въпросът ми е за вашето мнение относно планинското колоездене плюсовете и минусите спрямо: мотор, джип или ATV, очаквам с нетърпение вашите мнения и отговори по темата.
            Чак най-проходимото ... Пък и какво е проходимост И аз съм карал дълги години колело и мога да кажа няколко неща. Основно колелата за гората биват два вида: HT и DH. Първите са без или само с преден амортисъор и са предвидени за каране както надолу, така и нагоре. Вторите са само колела за спускане, с преден и заден амортисъор и с който и най-мижавия байр не може да изкачиш. Този тип колела, обаче е невероятно бърз при скускане ( мога да твърдя, че е най-бързо спускащото се презозно средство в гората ). По състезания по DH, се развиват скорости на места по-големи от 80км/ч. Но пък и тези колела далеч не струват 700-900 лв., а най-малко с по една нула отгоре
            RB Patrol Team

Коментар

мога да твърдя че така наречения DH (downhill) е нещо уникално като преживяване, с мотора няма такъв кеф освен ако не си някой откачен фрийрайдер но аз определено несъм. много хора си мислят че с мотор надолу могат да бият колело за HD но съвсем не е така, разбира се такова колело наистина е много скъпо, поне 4000 лв а по-добре такова от 10-12 000

неможе да се каже твърдо кое е по-кеф, всеки си има свое мнение,
              аз лично много обичам да се спускам, повече отколкото да катеря, но факта че за 15-20 мин спускане трябва да катеря нагоре 2-3 часа просто ме отказа от този спорт. сега си имам едно HT (hardtail) колелце със много сносни части което е точно в този порядък 800-1000 лв и го ползвам основно за велотуризъм, става и за шосе и за гора даже и за лек фрийрайд. специално за ендурото е много полезно да се кара велосипед, най-вече за мускулите на краката. част от тренировките на провефионалистити са и с колела.
              мен лично много ми харесва и паралелно с мотора си карам и колело, ... но май все по радко
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

ммм да Mountainbike баика ще е голям кеф в гората ,за мен основното му преимущество е че е много лек(докато мотора може да те затистне на сякои странично склонче,недостатъка му е че на големите баири нз дали ще се справи,но знам ли докаде е отища технологията с колелетата,
                аз имам един бегач,махнал сам му всичко даже и предната спирачка,задната спирачка сам я направил само вятър да духне и да спира с цел-ПЕРГЕЛ обаче честичко зех да пукам задните гуми и вече даже не си играя да ги лепя постояно ,карам си ги спукани и трява да ви кажа че на завоя с голяма скорост с пукната гума самата задница се измества в гумата и се получава нещо дрифтинг за малко да се отрепя но усещането си заслужава (гаранто),
                според вас да за може да се направи колкото се може по голям пергел какво е нужно -напълно гладка (напомпена ) гума ,какъв ли ще е ефекта или нещо друго ?? на гладко и много запрашено място съм правил почти 360 градуса пергел това с мотор неможе посмъртно да стане.
                споделете мнението си...споделям това с опастност да ви прозвучи лапешка работа (спукани гуми ,дрифтинг)за да се оправдая :
                аз карам колело за спорта а това го правя за забава щом носи кеф невиждам каде му е лошото

Коментар

Ами аз от колело на мотор се качвам.И все още си пазя колелцето де (едно Рамче ХТ2 сглобявано част по част).Но просто си мисля, че трябва или да си много добър и с мотора и с колелото или човек да си избере само едното.Трудно ми е да ги съчетавам.1 месец без колелото и ... самото колело ми се струва неестествено малко.Може би ако ги редувам през ден нещата няма да са така (такъв ми беше замисъла в началото през ден да ги карам)
                  А на твоя приятел ... да взема мотор Ако не може да ги съчетае правилно ... ще си прецени после.

Съветвам който има възможност да отиде и да гледа някое от оставащите състезания по Даунхил през годината ... заслужава си.

П.П.За пергели никога не съм ги можел или харесвал, но карането на задна гума с колелото ... е това беше неизменна част от живота ми ... дано и да си остане такава.
                  Иван Маринов
                  Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                  ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Все още нямам мотор... все нещо ми се налага да купя преди него... , но маунтин байк за крос кънтри си карам всеки път който ми се отвори възможност. Напоследък не е много често, но все пак карам! Е аз съм съгласен с колегата... определено маунтин байка с подходяща тренировка ще те закара на места на който мисля мотора едва ли ще изкачи... за съвет - ами това което наистина ме спира да си купя ендуро е че това е общо взето доста шумна и мръсна машина... да я закараш на чисто в гората... не знам... надявам се от форума да не се обидят много но в моунтин байка няма бензин, масло и шум... почти нищо не нарушава покоя в гората - освен ако ти не решиш друго.

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
                      Все още нямам мотор... все нещо ми се налага да купя преди него... , но маунтин байк за крос кънтри си карам всеки път който ми се отвори възможност. Напоследък не е много често, но все пак карам! Е аз съм съгласен с колегата... определено маунтин байка с подходяща тренировка ще те закара на места на който мисля мотора едва ли ще изкачи... за съвет - ами това което наистина ме спира да си купя ендуро е че това е общо взето доста шумна и мръсна машина... да я закараш на чисто в гората... не знам... надявам се от форума да не се обидят много но в моунтин байка няма бензин, масло и шум... почти нищо не нарушава покоя в гората - освен ако ти не решиш друго.
                      Незнам къде ще ви закарат вашите байкове ,може много бързо да се спускате с тях но със сигурност ако стане дума за изкачване предпочитам да съм на мотор или пеш.Само не и на колело защото да въртиш педалите нагоре неще да е голям кеф.Нали ги гледам в Сопот,изкачват се с лифта и после надолу.Голям кеф било.Ами където няма лифт

Коментар

правилно и още една малка и много важна подробност можеш да даваш ряс от време на време,абре хубаво е и двете да си ги имаш едното за случаи надолу ,другото за случаи нагоре ,колелото за спорта,мотора за спорта и кефа

а по въпроса с пергела някои има ли отношение

Коментар

За МТБ-то - май не се разбрахме... не съм по даунхила - предпочитам да се изкачвам - изсква много физическа сила и добро колело... добре е да си без заден амортисьор, защото само ти тежи когато се качваш... обикновенно нямам фото апарат в себе си, а и би било безмислено защото едва 20-тина пъти съм карал с компания. Не мога да се снимам сам... но мога да ти покажа какво качвам с вече доста потрошения си байк... Усилията си заслужават. Само дето нещо не вярвам да намеря много хора които да дойдат на подобно пътешествие с мен...

Коментар

mr_n00n3 Ако си от Варна или околностите (съмнявам се много обаче) може да направим една врътка с колелцата някой път.
                            Иначе с колело и на мен ми е по приятно да катеря (то и с мотора е така де).
                            Има доста професионалисти и в двата спорта който доста умело съчетават и двете неща.Относно траяла бях чел, че някой се състезавали с мотор, но тренировките им включвали и каране на колело (пак за траял разбира се).Предполагам има хора които правят и обратното.
                            Иван Маринов
                            Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                            ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Мда, виждам, че и тука има много запалени, за 500-400лв. имах предвит, че това е МИНИМУМА за сравнително добър планински велосипед, аз лично съм дал около 1200лв. за колелото и смятам, че е добра инвестиция, защото колелото е физическо развитие, здраве и отмора, не шуми не му наливаш бензин, по-малак е шанса да те погребе жив, ако падне върху теб, при евентуално падане през кормило (не тежи колкото мотора), а за баирите някой от вас са прави, че с пдходящ велосипед и добра физическа подготовка и на Боте може да те заведе, даже едни мои приятели бяха ходили преди две-три седмици на Ботев, за спускането нищо против него нямам, но не ми е присърце, защото колелата са много тежки и не са функционални, половината ми приятели карат единственно спускане, другата половина само нагоре и фрирайд, като мен, наистина спускнето е вълнуващо, но като ги виждам как се връщат винаги с по нещо счупено по колелото и кални до ушите, не ми допада особенно, аз лично карам Ram HT 2 '06, естествено сглабяно, защото готовите Ram-ове, не ми допаднаха особено много, моето е с монтаж:Alivio - Deore - Deore LX, за мен колелото е по доброто решение за из планината, пак и като толкова много им се вървипеш на някой, и нямат достатъчно физическа подготовка за колело, то все пак има и бутане, и следователно след бтането каране, но това е лично мое мнение, на отговорилите по темата благодаря, очаквам още много нови интересни отговори, поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X