Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mountainbike...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Mountainbike...

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
    аз пък мисля че е улучил форума, нали се казва offroad-bulgaria
    байка не е ли оффроуд
    въпроса е дали в ендуро да е темата, може би да защото е най-близо до маунтинбайка

Абе никой ли не чете внимателно въпроса на schwinn ??
    Доколкото схванах той иска да откаже някого да си вземе мотор

А като стана въпрос за колела - моя байк го бях купил 1990 ... и някоя си година, когато още по магазините в БГ нямаше маунтинбайкове и местните вносители на коли от западна европа носеха насам по някой и друг в багажника. Взех го втора употреба на цена като за нов. Много здраво колело излезе макар да няма никакви амортисьори. Карал съм го по всякакви терени и по всяко време на годината, дори в 20см сняг по баира , а веднъж успях така да се метна, че си паднах вертикално на главата но се разминах само с охлузване на скалпа. Още си го карам.

А по въпроса дали с колело или с мотор може да се минават по-трудни места - зависи от задкормилното и дали може да се носи мотора
    2010 CRF 250 R

Коментар

Голям кеф било.Ами където няма лифт
      ами където няма лифт с течение на времето ти писва и се отказваш, ако става въпрос за спускане де, или път товариш колата и заминаваш на сопот

иначе спора кое е по-добре по-чисти и по екологично и т.н. знаете че отговор няма да има, всеки си го разбира по негов начин, вярно е това за екологията, да не се замърсява природата и да не се шуми, писахме веднъж на дълго и широко в една тема за веригите колко е вредно маслото което се отделя от доста места по мотора. относно шума ми се струва че дивеча така е всикнал със шума (или поне на някой места) че като чуе шум от двигател хич не му пука, ако тръгнете пеша и започнат да пукат съчки под краката ви със сигурност по ще го изплашите

на запад е доста модерен велотуризма, има си маршрути за колела из планините, има и изкачвания и спускания, така че е разнообразно, определено не е скучно и досадно както някой си мислят. лично аз мисля че е добре да се комбинират и колелото и мотора. Ако не ме лъже паметта дори имаше и такива състезания offroad chalenge с ендуро и байкове и там се състезават едни от най известните пилоти.
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

на гладко и много запрашено място съм правил почти 360 градуса пергел това с мотор неможе посмъртно да стане.
        ......хммм я помисли пак ...аз пък твърдя че МОЖЕ.. и още как

-между другото и аз имам колело..даже не едно
        като малък също много карах колела..счупил съм...не знам си колко ама са БАЯ

-сега пак по едно време се бях позапалил дори и в чужбина бях ходил на скоро на разходка с колело...
        а в австрия преди време за 1 седмица врътнах няколко стотин километра с колело и то доста от тях из горите-то там за друго ендуро не може и да се говори освен с колело в гората с друго..няма кой да те пусне..за това и всички карат колела там и то не само и за спорт но и из града придвижването до магазини и тн..както и да е де да не се отплесвам-има си кеф и едното и другото и е хубаво човек да има време и за двете

Коментар

Нпълно съм съгласен с повечето от вас, че е хубаво и двете ами, като съм на 14 години, само колелото и си ми харесва, карам си го и си свиркам из горите.

Коментар

Първоначално публикуван от schwinn Преглед на мнение
            Нпълно съм съгласен с повечето от вас, че е хубаво и двете ами, като съм на 14 години, само колелото и си ми харесва, карам си го и си свиркам из горите.

е имаш време ако бензина ти е в кръвта рано или късно ще се качин и на мотор
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Я вижте тука тоя пич с чаршафа какъв луд дрифтинг прави с "байка"

http://youtube.com/watch?v=Ko93zFsqm-k

В България има ли колелета Trek? Аз скоро си купих такова и много съм доволен. На последък все повече се паля по траял с колело. Тука гледам разни изроди как се катерят като скакалци, но такова колело (дори и втора ръка) е над $1500
              No bike - no fun!

Коментар

Трек в БГ има, но цените им са по скъпи отколкото в чужбина.А колелата за траял са далеч на по достъпни цени отколкото в чужбина (поне така съм чувал от познати занимаващи се по сериозно с траял, аз само вземам някое колело да поскачам от време на време).В първия момент е доста стряскащо да се качиш на такова колело, но после се свиква, а подскоците с него са доста по приятни отколкото с нормално (но това си е напълно нормално).Тук за около 1000лв може да се спретне нещо ставащо (може и по евтино, но няма да е чак толкова ... ставащо)
                Иван Маринов
                Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Тоя с чаршафа е луд направо
                  Hristo Draganov
                  http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

това същото го правех едно време с Балкана(не мотор, а колелото Балкан) само че зимата на сняг... А арабина незнам на каква повърхност го върти...Нещо омазнено вероятно...При тях сняг няма

Коментар

Тия глупости дето ги гледате, не са свързани по никакъв начин с планинското колоездене, забравих да сшпомена, че по-заинтересованите, могат да посетят: www.mtb-bg.com и да се запознанят с материята.

Коментар

Първоначално публикуван от schwinn Преглед на мнение
                        ... забравих да сшпомена, че по-заинтересованите, могат да посетят: www.mtb-bg.com и да се запознанят с материята.
                        Мда, това е сайта - преди да си купя маунтинбайк го изчетох почти целия.
                        Hristo Draganov
                        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

мтб-бг действителнно е хубав форум но винаги трябва да се има едно наум когато се чете.Там хората са доста крайни в оценките си и много често изьтискват максимума от компонентите.Подлагат ги на изпитания които са много над предписаните от прозиводителя и после разбира се им се търсят кусури.Там примерно преден амортисиор под 800-1000 лева се счита за нещо нискобюджетно и компромисно.
                          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

.. ами..те всички форуми така взеха да стават

Коментар

Турър VS МТБ

В България има Trek разбира се... даже се бях залюбил с един трек в магазина до ВМА /София/, обаче като сметнах предната вилка и други леки тунинги се оказа, че ми идва по-ефтино да си взема мотор... Trek-а е 750 лева - това е най-ефтината XXL рамка БЕЗ заден амортисьор. Обче предната вилка е 500 лева и две малко по-особенни капли 160 лева, две външни гуми, спирачки и разни други неща. Като погледнеш примерно един турър /Suzuki Bandit 250cc/ е 1500-600 лева... Има и едурота за ~2000 лева.

Коментар

е ако имаш пари ще си вземеш и новия трек и новия ДР

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X