Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mountainbike...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Mountainbike...

www.mtb-bg.com , трябва да се има едно наум, че и хората, които продават лъжад много, например мен до сегс не ме бяха лъгали, но миналата седмица ме минаха с 20лв., инчче за ниско бюджетна вилка се смятат: повечето модели на SR SUNTOUR и повечето на RST, аз например карам с Rock Shox, а това е скъпа американска марка, която има един-два ниско бюджети продукта и то предимно от новите модели от 2007г. под 150лв., а мойта струва някаде около 200лв, повече или по-малко, но мисля че беше малко повече, а за компонентите сте прави, аз лично си копувам по-скъпи части, като изискавам, максималното от тях, но обявено от прозводителя, а колелото ми е около 1200 - 1300лв., с тенденция да се повишава, но все пак съм едва на 14г, а TREK, не са чак толкова скъпа марка колкото я представяте един мой приятел си взе нова рамка за планинско колело за някъде 130 - 140лв., а според мен GIANT, RAM, SCOTT и SCHWINN, са си най-добрите, това е от мен за сега.

Коментар

Е ако имах пари щях ли въобще да се оглеждам за втора ръка мотор... направо една Хонда или Кава модел 2007 и ... на втория месец в болница най-вероятно - много трудно си удържам юздите... Хайде за колело не толкова зле, но с мотора съм решил да си взема по-малки кубици, че... - Между другото последния байк който карах - беше абсолютно куча марка - ме откара 7000 км за 11-12 месеца! Само оффроуд - едва ли имам 25-30% на път... и то като казвам на път - не асфалт, а черен път и пътечки...

Коментар

а според мен GIANT, RAM, SCOTT и SCHWINN, са си най-добрите, това е от мен за сега.
        ...това е защото не сте видели ..новия модел на HONDA-колело със специална нова патентирана скоростна кутия-която не е свързана с местене на веригата а веригата си е хваната само с два зъбака отпред и от зад и не се мести а скоростите са на мястото на средното предаване -и то били някакви със половинки и тн -та винаги си на точна скорост...май е някакъв нов тип автоматик

..та въпросното колело е произведено в -5-7 броя ..всеки от които струва по.........над 100 000 $$$$$$$$$$$$....

Коментар

Хонда колело...

Мдааа - два дена ще пестя от закуски и веднага ще си взема един за мен един за теб и два за лапето, че много бързо расте!

Коментар

Мдааа - два дена ще пестя от закуски и веднага ще си взема един за мен един за теб и два за лапето, че много бързо расте!
            ......ти...да не ..работиш ..в....българският парламент.....

Коментар

Бъззззззззззззз-и-и-и-к бе Митков няма скоро да видя такова нещо... а и ако трябва да съм честен... не се интересувам много от такива - дори и да имах парите, нямаше да си взема такова - поддръжката май ще ме направи като инжинер в Honda...

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                ...това е защото не сте видели ..новия модел на HONDA-колело със специална нова патентирана скоростна кутия-която не е свързана с местене на веригата а веригата си е хваната само с два зъбака отпред и от зад и не се мести а скоростите са на мястото на средното предаване -и то били някакви със половинки и тн -та винаги си на точна скорост...май е някакъв нов тип автоматик

..та въпросното колело е произведено в -5-7 броя ..всеки от които струва по.........над 100 000 $$$$$$$$$$$$....

хе хе айде бе несме го видели
                тоя модел се прави от 2003-та година и се кара в световния HD шампионат http://world.honda.com/news/2003/pri...y/2030203.html

модела е RN01
                имат много добри класирания състезателите с него, предницата даже му е showa фирма която ни добре позната

Последно редактирано от Краси; 11-07-07, 18:32.
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

И в България има колело със скоростна кутия Ето го и въпросния красавец: http://htftp.offroad-bulgaria.com/Asen_Vasilev/Bikes/
                  RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
                    За МТБ-то - май не се разбрахме... не съм по даунхила - предпочитам да се изкачвам - изсква много физическа сила и добро колело... добре е да си без заден амортисьор, защото само ти тежи когато се качваш... обикновенно нямам фото апарат в себе си, а и би било безмислено защото едва 20-тина пъти съм карал с компания. Не мога да се снимам сам... но мога да ти покажа какво качвам с вече доста потрошения си байк... Усилията си заслужават. Само дето нещо не вярвам да намеря много хора които да дойдат на подобно пътешествие с мен...
                    А има има, аз всяка събота и неделя си правя разходки с моя байк който е едва за 100 лв Leader Wild Cat, по маршрут Пазарджик - Батак - Фотиново - Девин - Пазарджик.

По- важното е да си силен в ...главата,защото краката като откажат нататтък продължаваш само на воля.

Поздрави,

Стефан

ПС// ще си карам отпуската във Варна така че приемам предложения за дълги офроуд вело разходки!!!

Коментар

Ааа... То каква тема имало, пък аз да не съм я видял до сега... Добре, че има VaHk0_, да раздува

@steff_s, за Крос Кънтри походи около Варна, може да се обърнеш към VaHk0_, той и още няколко човека си правят разни походи, доста често, иначе аз с тая траялка трудно напускам града

А относно DownHill машините със скоростни кутий, вече може да се намерят и в България, един Старо Загорски магазин са дилари на световно известната фирма "Nicolai", както казаха вече в темата, дори има и в движение такова колело, ако не се лъжа е на Иван Каймата от София. А с въпросната HONDA вече се печели няколко кратно световната титла по DownHill от... Юареца Greg Minaar.
                      [URL="http://sbcycles.net"][FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][B][U]Fly with trials inspiration![/U][/B][/COLOR][/FONT]
                      [/URL]

Коментар

Ами аз съм в София в момента... иначе с удоволствие бих дошъл - само да си постегна байка - в момента няма подвижна част която да му работи... Като стана въпрос - текущото колело ми е за 20 лева на старо... 3ти собственик съм, нормално е по ~200 лева и съм му адски доволен. Има доста смотана предна вилка със смотан амортисьор - за тесните гуми. Скоростите на практика не си споням да са работили нормално. На спирачките /VBrake's/ съм сменял гумички и механизми. Та идеята ми е че въпреки че всичко му е куча марка си работи нормално за мен. Няма да се гонят някакви жестоки спортни постижения, просто ми се ходи на зелено...

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев Преглед на мнение
                          И в България има колело със скоростна кутия Ето го и въпросния красавец: http://htftp.offroad-bulgaria.com/Asen_Vasilev/Bikes/

Тоя пич с тва колело го познавам. Има магазин за колела в София, Лозенец. Но тва не е баш скоростна кутия като Хондата ами тва "колело" си е друк клас и им викаха по некъв друг на1ин ма не помня.

Аз до преди 1 година бях байкарче, но продадох колелото да си купя мотора. Карах Free ride колело от среден клас - 700-800 лв. Са повечето екипировка за мотора ми е останала от колелото още.

Колелото и ендурото не могат да се сравнят, защото са коренно различни преживявания. С мотора нямаш нкъв шанс да биеш колело на DH . Кат тръгнеш с 100 кг мотор по тея склонове си дотам... Разбира се с колелото също стават много брутални пребивания, та даже понякога е и по гадно, изпробвал съм.

------------>

След още някоя година нз вече кво ще карам.
                          [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

въпреки че карам ендуро с най-голямо удоволствие бих си взел един freeride за 2-2500

ама къде да го карам, като иска яко бутане
                            писнало ми е да тикам
                            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Бутане? Защо да иска бутане? Иска повече мускулна сила и издържливост... нали Freeride или Hardtail/Crosscountry? Или бъркам???

Коментар

Ако си вземе байк точно за фрийрайд ( RAM FR ) определно ще падне яко бутане И аз въпреки, че карам байк бих си взел едно ендуро, ама тука около Варна неа мноо де да се кара, а и мноо малко хора ( аз само VaHk0_ познавам )... Иначе една мото траялка, с голямо удоволствие бих си взел, ама и то си има недостатъци
                                [URL="http://sbcycles.net"][FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][B][U]Fly with trials inspiration![/U][/B][/COLOR][/FONT]
                                [/URL]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X