Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотопистата

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    До: Трасето в София

    Първоначално публикуван от Чичка Преглед на мнение
    Едно време като го правеха трасето си спомням, че ме беше яд, че развалиха пистата, за да направят крос трасе....сега ме е яд, че не се влага грам поддръжка на трасето и предполагам въртят далавери кой ще вземе терена за поредните гъсто построени блокчета.

    С един колега от АТВ частта (kvv) се уговаряхме преди да ми се счупи мотора да покараме там, но лично аз не мога да скачам все още и избягвам, макар и да има 5-6 добре направени трапеца. Там където бяха сложили старта сега е само бурени и има само един коловоз, по който да движиш
    Вече не се карат,земята е на Батков ...

    Коментар


    • #92
      До: Мотопистата

      OK!!! Да се сваржем и да се действа ,колкото повече време се губи и само се пише,нещата се затлачват.Вече ходя да карам 5-6 пати и няма никой !!! Трябева да се покаже че,има интерес кам трасето,а и оклолните ште свикнат с шума леко полеко!!!Да се разберем да се срещнем заинтересованите и да се действа по-малко!!!Колеги пистата иска РАБОТА и РАБОТА за да запрелича горе-долу на нешто!!!

      Коментар


      • #93
        До: Мотопистата

        Значи от вестника става ясно, че: "Теренът вече е частен, допълниха пък от общинската дирекция по градоустройство. " Значи от общината след проверката ще ни кажат същото и съответно няма да могат да ни издадат разрешение да го оправим. Най-много да ни кажат на кой се води да си го търсим.

        Аз мисля, че щом жколаров е намерил оферта за безплатен БОБКАТ няма какво да му мислим и направо щом поизсъхне да го викаме. Положението в същност ще е същото като сега, но ще си скачаме спокойно по загладеното трасе. Даже и собственика да се сети да ни изгони, няма да сме изгубили нищо, най-много да сме покарали няколко пъти.

        Жоро, можеш ли да го питаш човека колко трябва да е сухо, дали ще стане при сегашните условия и т.н. то от това зависи датата.
        Тука дават горе-долу точни прогнози и не изглежда много обещаващо
        Последно редактирано от iassen; 11-02-09, 08:59.

        Коментар


        • #94
          До: Мотопистата

          Ясене, имаш ми скайпа. Пиши ми тея дни да идем направо при човека да се уговорим нещо, да си обсъдите вашите неща (той също е ендурист, но доколкото знам не пише във форума).

          Така мисля че ще е най-добре. Съгласен?

          Коментар


          • #95
            До: Мотопистата

            Екстра време е да действаме!

            Коментар


            • #96
              До: Мотопистата

              Колеги ако трябва някаква помощ само ми пишете и ще садействам спални сили!!!Време е за работа!!!

              Коментар


              • #97
                До: Мотопистата

                Човекът е зает до края на другата седмица, а и е казал, че сега не става за работа. То и времето започва да се скапва, така ще се наложи пак да поизчакаме.

                Коментар


                • #98
                  До: Мотопистата

                  Такаммм ето последните новини:
                  Бобкета е поръчан от човек от форума - Джорджо за негови си цели, но той е съгласен да го използваме и ние за Мотопистата безплатно. Свободен е за утре и след това заминава за провинцията, обаче човека съвсем с право не иска да работи на терена без разрешението на собственика.

                  Обадих се в общината. От там ми казаха, че не зависи от тях, защото имота е частен и не могат да ми кажат кой е собственика. От статиите по вестниците се разбира, че се водят дела между Воинтех и Метрон Инжинеринг ООД за собствеността и имота е под запор. Това са информации от 2005 г.

                  Обадих се в Метрон ООД и говорих с г-н Радев, който ми каза, че не е на ясно дали собствеността е окончателно присъдена на тях, но ще говори с шефа си, който е евентуален собственик на парцела и се разбрахме да му звънна утре на обяд да ми каже резултата....

                  Та така, ако не успеем да вземем на време разрешение за утре и ако изобщо успеем, ще трябва да намерим друг Бобкат за по-натам, като вероятно Джорджо ще може да намери пак безплатно и може би ще трябва да си платим само за оператор.

                  Но мисля, че е ясно, че никой не би работил на чужд имот без разрешение, защото си е престъпление, особено и ако е под запор.

                  to be continued.....

                  Коментар


                  • #99
                    До: Мотопистата

                    Натъкнах се днес на поредна статия във в-к "Стандарт", засягаща терена:

                    http://paper.standartnews.com/bg/art...article=266493

                    В рубриката има и още два линка за мнения на архитекти за терена - можете и тях да ги видите.

                    Поне за мен работата е ясна - терена е на Батков, в-к Стандарт е на Батков и в момента от вестника правят PR акция за да пополяризират виждането, че мястото е подходящо да се изгради елитен комплекс от затворен тип с повече зеленина Не било подходящо за спортно съоръжение и не-знам-какво-си. Това за мен е лошата новина.

                    Добра новина би било да се свържем със собственика и да си уредим безпроблемен достъп до края на годината или до момента, в който оградят мотопистата, за да я застроят.

                    P.S. Ясене, писали сме почти едновременно и сега виждам...нека все пак се свържем с хората от "Метрон", за да видим какво ще кажат. Аз сега ще им направя проверка дали са свързани със Стандарт или не...
                    Последно редактирано от Чичка; 12-02-09, 13:57. Причина: добавка...
                    Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

                    Коментар


                    • До: Мотопистата

                      а така... ми ако Метрон не са собственици, значи трябва да търсим г-н Батков, защото тук пише:

                      Собственици на "Метрон инженеринг" са Тодор Ранков, Макар Ширинян и Константинос Дупас, като последните двама са мажоритарните акционери на компанията за производство на кухненско обзавеждане "Метрон" АД.

                      Явно г-н Тодор Батков не е от Метрон, освен ако не ги е купил заедно с терена...

                      А той май не иска това да се затвърждава като спортно съоражение въпреки, че по кадастър е такова...
                      Ми добре.. нещо не разбрах от къде стана ясно, че терена е негов, но явно трябва да го търсим него за разрешение...
                      Някакви идеи? или да звъниме в Стандарт?
                      Последно редактирано от iassen; 12-02-09, 13:55.

                      Коментар


                      • До: Мотопистата

                        За утре ще се опитаме да намерим транспорт за котката, чакаме само собственика да даде разрешение. Проблема е, че тръгнеме ли да ровичкаме не е въпрос дали а кога ще дойдат полицаите по сигнал на "съвестните" граждани около пистата. Машината няма да се праща веднага в Бургас, може да дочака другата седмица, но тогава идват големи студове и няма да може да се работи.
                        А ще идва ли все пак някой който аджеба има идея как точно трябва да се оформят скоковете или ще е с рецепта "брашно на вкус и сол колкото поеме"?
                        А от това петно че няма да остане мотописта е повече от ясно. Дори и по закон да не може да се промени статута на земята, ще се променят законите За какво са си ги купили тези политици инвеститорите
                        Освен това мястото наистина е силно неподходящо за съоръжение от този тип, това е жилищен комплекс а шума от пистата е голям, отвсякъде е затворена със сгради и предполагам наистина не е приятен за ухото тътена и ехото на един едноцилиндвов двигател с изтърбушена генерация, да не говориме ако го умножим по 10 или 20.
                        Последно редактирано от iva_kx; 12-02-09, 14:05.
                        DCRT®

                        Коментар


                        • До: Мотопистата

                          Ами човека, който ни трябва, при положение, че фирмата е собственост на управителите(а не както е по неофициални данни на Батков) е МАРКАР ШИРИНЯН - изпълнителен директор на фирмата и основен акционер. Седалището им е в с. Пролеша до Божурище - аз съм навит да идем да поговорим с човека най-приятелски и открито и да обясним кво-що.

                          Според мен е реално да намерим управителя, да му обясним, че няма да му взимаме терена или да го ощетяваме и да се разберем дали би ни позволил да го ползваме, при положение, че постегнем трасето, респективно до кога бихме могли да го правим.
                          Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

                          Коментар


                          • До: Мотопистата

                            Ами добре, аз утре няма как да изляза, за да отидем направо, но освен да си се обадя на г-н Радков от Метрон, както съм се разбрал и да се надяваме , че той ще е говорил с шефа си, който пак да се надяваме е подходящия човек и да видим какво ще каже. Иначе аз му обясних добре, за какво става въпрос и ми се стори, че ме разбра и го прие доста добре ...

                            Коментар


                            • До: Мотопистата

                              Чух се днес с хората от Метрон. Казаха ми , че терена вече не е техен, а Бобкета беше готов да почва да работи. Изпуснахме тази възможност. Не можаха да ми кажат на кой е терена, но явно трябва да търсим Тодор Батков.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X