Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква машина като за първи мотор?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    От: Каква машина като за първи мотор?

    имах предвид дали е добре като мотор (извинявам се че не се поясних) а не дали е добре като за първи мотор просто си го купих а незнам нищо кой знае какво за този вид мотори и ако има нещо което да се спазва като вид масло или някой да се занимава с доставка на части за тях защото със сигурност ще ми се наложи да сменям някоя част все още неми е останало време да му обърна по голямо внимание.предварително ако мога да се подготвя

    Коментар


    • #62
      От: Каква машина като за първи мотор?

      Тези въпроси са за друг раздел - Техника и поддръжка 4-Тактови.
      Намери с търсачкате тема за Хъски 610, ако няма такава, създай нова с подходящо заглавие.

      Коментар


      • #63
        От: Каква машина като за първи мотор?

        За всички кандидат колеги които не са се качвали на кросов мотор.
        Как и какво се случва когато се качите за първи път.


        И за кандидат кафе рейсърите с дънки..


        И да не забравяме и колежките...
        Последно редактирано от Chinela; 09-09-10, 18:48.

        Коментар


        • #64
          От: Каква машина като за първи мотор?

          А коя е подходящата машина за човек, който никога не е карал мотор? Един "Dominator" прекалено темпераментен ли е? Или "Transalp"? Презумцията е: какво да изберем, на което хем ще "проходим", хем ще ни служи като "задобреем", а защо не и да открием нови хоризонти с него като попътуваме?
          Публикувайте отговор

          Коментар


          • #65
            От: Каква машина като за първи мотор?

            Dominator и Transаlp са специалитет на подфорума експедиционни машини и с тях в мотокроса е трудно да се гмурне човек, да не кажем, че дори и добър кросист едва ли ще се реши да скочи трапците с такъв междупланетен кораб, който тежи 2 пъти повече от крос.. Ти вероятно питаш по принцип , а не за мотокрос и просто си объркал раздела... Това са машинки - магаренца- идиотоустойчиви, здрави, покорни, издържат на як тормоз. Стават да се научиш на тях особено , ако не си и дал много пари да ги купиш. Темпераментът им е плавен без изненади. Стават за големи разходки с малко черен път- тип за джипове, но за пътеки не. Единственото, което може да е проблем е, че са височки и тежки и ако са ти къси краката, малко да се килнеш на място и ти затискат крака. Относно след първия сезон, пак ще са ти добре, освен ако не закопнееш по нещо по-младо. Интересен факт е, че Станислав от нашия форум покори с Доминатор доста ендуро трасета и екстреми, но може да се счита за изключение и в никакъв случай не му е било леко.

            Коментар


            • #66
              От: Каква машина като за първи мотор?

              Привет, а какво мислите за ЦЗ 250 typ 513, водят го 28коня, смятам че е прилично като за учене. Стара гимия, не ти пука много, но частите са малко проблемни. В момента ми падна едно такова ЧЗ и се чудя какво да правя. Парите които му искат наистина са малко. Да се хвана ли на това хоро или не. Висок съм 180см, тежа 80кила и съм на 16 години ? Карам от 3-4 години, ако може да се каже еднуро (ходя на разходки с моето екстремно балканче (от тук започна ремонта му http://martinel40.snimka.bg/motorcyc...lkan-50.482580) Дайте мнения много. Другото което ме спира е ограничения бюджет. Искам да имам коне, (около 20-30), не държа на кубатура и тактове. Дайте някакви евтини предложения (до 1000лв)

              Коментар


              • #67
                От: Каква машина като за първи мотор?

                Няма нищо за чудене отказваш се и толко.Хиляда лева са наистина малко за читав мотор.Събери още малко пари и си вземи японски мотор.За къде бързаш все пак идва зима.Мой приятел преди 15 години имаше чз-250куб. после купи чз-500куб. кросови,карал съм ги и двата.По това време аз имах ямаха уз-125 модел-1986г.Познай?вървеше повече от чз-500.А за окачването,спирачките,ВИБРАЦИИТЕ, аууу вибрациите не ми се говори.Мога само да кажа че свалям шапка на тия мъже които са се състезавали с тия мотори.Та искам да ти кажа какви чезета бе човек няма смисъл 21век сме 2010г.моделите на 2011 вече са излезнали ти искаш мотор който твоят дядо е карал.Пък ако вече си решил да го вземеш бъди сигурен че,за друго не знам но майстор по ремонтите ще станеш със сигурност.
                [URL="http://www.youtube.com/watch?v=9HxSw-FCv8U&feature=related"]
                [/URL]

                Коментар


                • #68
                  От: Каква машина като за първи мотор?

                  Споделям мнението на колегата, има вече и японски мотори около 1000-дата лева в мобиле.бг (рм, уз и т.н.), може да са от началото на 90-те, но сто процента ще са по-добри от едно чз. Не че са лоши моторите, просто трябва да дойде от някой музей, за да е читав. Като за пръв мотор за мен 125 някой японец си е супер, не е толкова мощен, лекичък е (:
                  SUZUKI RMZ 250

                  Коментар


                  • #69
                    От: Каква машина като за първи мотор?

                    абе за 1000 ще се научи да сваля двигател и да го цепи ,пък като си купи по скъп ,може и да пoкарa ;-)
                    [B][FONT=Garamond]CRF 450R:cool:[/FONT][/B]

                    Коментар


                    • #70
                      От: До: Каква машина като за първи мотор?

                      Колеги имам Ямаха 225 Сероу, мисля да мина на Хускварна 125 610 супермото,висок съм 1,70см,Сероучето ми е добре,но се чудя Хъскито да не ми дойде много високо,дайте мнения,защото нямам възможност да се кача на такъв и да видя разликата.

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X