Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Здравейтеее !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Здравейтеее !

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
    Май само ти не си карал мотор без книжка. Остаряваш приятелю. На тия години всичко що хвърчи се ....
    Ами не съм наистина. Изкарах А категория веднага след В и си бях законен.
    42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
      Не разбирам защо не си изкараш книжка с част от парите които си заделил за мотор. Поне застраховка планираш ли да си направиш? Ако съм на мястото на полицая който те хване, че караш без документи бих ти съдрал кожата от гърба. Аман от дребни тарикати. Замислял ли си се какво би станало ако удариш някой на пистата или в гората?
      Може ли да те попитам , какъв опит имаш с мотокроса , изобщо знаеш ли какво представлява мотор за мотокрос? Питам те , защото това което пишеш няма нищо общо с мотокроса. По твоите разбирания , всеки който иска да се занимава с този спорт , трябва да е навършил 20+ години , а мотора освен всички застраховки , трябва да е оборудван с огледала , мигачи , аптечка ...... Като пример ще ти дам Georges Jobe , на 16г. е шампион на Белгия /250к.см. МХ1/ , на 18г. е световен шампион /250к.см.МХ1/ , бутал е много състезатели , и него са го бутали много ,по твоите думи-тарикат , добре , че не си бил там .
      Мотоциклета за мотокрос не подлежи на регистрация , забранено е да се кара по републиканската пътна мрежа и в населените места. На писта може да се кара без да е нужна книжка , застраховка , основно , средно или висше образование , независимо на колко години е този дето ще го кара. На лицензирана писта се прави инструктаж , плаща се такса , и се дава газ колкото можеш , а този дето кара си прави застраховка която покрива лечението му при злополука.
      Та това което иска момчето е напълно законно , трябва да има само документ /фактура/ за мотора , пълен екип , и малко смелост. И най-важното: да не е употребил алкохол.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
        Може ли да те попитам , какъв опит имаш с мотокроса , изобщо знаеш ли какво представлява мотор за мотокрос?
        Можеш - точно никакъв. Опита ми е с един 58", който повечето време ремонтирах отколкото карах.

По твоите разбирания , всеки който иска да се занимава с този спорт , трябва да е навършил 20+ години , а мотора освен всички застраховки , трябва да е оборудван с огледала , мигачи , аптечка ...... Като пример ще ти дам Georges Jobe , на 16г. е шампион на Белгия /250к.см. МХ1/ , на 18г. е световен шампион /250к.см.МХ1/ , бутал е много състезатели , и него са го бутали много ,по твоите думи-тарикат , добре , че не си бил там .
        НЪЦ - нищо против спортистите стига да е на затворена писта, със спазени мерки за безопасност и всичко, което си изброил по-долу. За карането в гората съм против, ако ще и Жобе да е!

Мотоциклета за мотокрос не подлежи на регистрация , забранено е да се кара по републиканската пътна мрежа и в населените места.
        ОК, супер! Ходи сега да го кажеш на онея дето вдигат квартала на главата си точно с "кросарки" дето не се регистрират.

На писта може да се кара без да е нужна книжка , застраховка , основно , средно или висше образование , независимо на колко години е този дето ще го кара. На лицензирана писта се прави инструктаж , плаща се такса , и се дава газ колкото можеш , а този дето кара си прави застраховка която покрива лечението му при злополука.
        Мда, звучи добре и се съгласявам с теб.

Та това което иска момчето е напълно законно , трябва да има само документ /фактура/ за мотора , пълен екип , и малко смелост. И най-важното: да не е употребил алкохол.
        ...както и да има колесар да си затътри мотора до пистата, достатъчно финансии за да си плати масрафите и желание да направи всички останали неща, които си писал. Не го познавам момчето, може и сериозен да е но въпроса : "Ако го карам само на писта и в гората дали полицаите ще ми правят проблеми дето нямам книжка ???" някак си не предполага познания в областта на регламентираното каране на писта а ми лъха на поредния ентусиаст. А коментара "Да но докато го закарам може да ме видят ...." мисля обесмисля всичките простотии, които написах до момента. Та така - пожелавам на колегата да си вземе наистина читава машина а на себе си пожелавам да не го срещам "докато я закарва до гората или пистата"
        42

Коментар

Много по-вероятно и опасно е да срещнеш пиян "бизнесмен" със скъп и мощен джип , или пък дрогираният му син в същата комбинация. Иначе са доста тези които свързват мотокроса с каране по асфалта , и даване на газ в късните часове. Да се надяваме , че момчето ще си вземе поука от написаното.
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Много по-вероятно и опасно е да срещнеш пиян "бизнесмен" със скъп и мощен джип , или пък дрогираният му син в същата комбинация.
            Такава е за съжаление действителността.

[QUOTE=motor_men;2532334Иначе са доста тези които свързват мотокроса с каране по асфалта , и даване на газ в късните часове. Да се надяваме , че момчето ще си вземе поука от написаното.[/QUOTE]

Ха дано!
            Надявам се също младежа да осъзнае, че критиките съвсем нямат характер на заяждане и колкото и тъпо и нелогично да звучи, са писани с идеята "за негово добро"

Живи и Здрави!
            42

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X