Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2009 Суперкрос в US

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: 2009 Суперкрос в US

Те грубостите са нещо нормално в суперкроса. Даже съм забелязъл, че най-груби са най-бързите. Изпреварванията на Буба и Рики често са на ръба на бруталното изблъскване, ама на тва тясно пространство няма как. Обаче Чизъм изобщо няма работа около тия дето го изпреварват с обиколка.
    Наистина не разбрах цялото интервю, че английския ми е... мани.
    Разбрах, че Рийд не се заоплаква и спомена с добро съотборника си
    Дано не изпростеят във Вегас, ама то вече се отприщи...
    К. Кулев

Коментар

Писмо от читател до Motocross Action Magazine. Списание в бизнеса от поне 35 години:

http://www.motocrossactionmag.com/ME...22C7467F0017BD

"Уважаеми МХА
      Какво мислите за създалата се ситуация с Чисхолм, за наказанието му, и как трябва това да се отрази на Стюарт, при положение че са съотборници ? Според мен на Стюарт трябва да се отнеме една позиция, предвид че двамата с Рийд бяха в люта битка преди Чисхолм да се опита да отстрани Рийд"

"Пич, в света в който живееш - случайно мъжете да не пикаят седнали ?
      Ситуация за пискане би имало ако Чисхолм беше наистина отстранил Рийд, или да го беше блокирал, или ако беше успял да му препречи пътя, или ако поне беше изкрещял че на Рийд майка му носи кубинки. Но не беше налице никое от тези неща. Главна и съставна част от маневра по отстраняване е именно това - да отстраниш другия. Състезанието на Рийд бе провалено от липсата на преценка на Чисхолм, това да. Но Чад имаше предостатъчно време да догони Стюарт. Преди това, Стюарт на два пъти догони Рийд, от доста по-голямо разстояние от това което трябваше да преодолее Рийд за да догони Стюарт след инцидента.

Добави към това факта че по това време двигателят на Стюарт вече беше блокирал на трета скорост и че човекът така и си завърши състезанието, на трета, и ти става ясно колко козове имаше Рийд в ръцете си дори след инцидента.

Чисхолм направи грешка, но тази грешка нямаше грам влияние върху крайния резултат. В суперкроса такива неща стават нон стоп, и по суперкросовите стандарти това не беше нищо повече от приятелско потупване. Суперкрос състезателите живеят в свят на близки контакти. За грешката си Чисхолм бе дисквалифициран, наложена му бе забрана да кара за известно време, и отнесе солена глоба. Ако ти се вижда малко - директно изправяне на стената и разстрел щяха да са правилното решение.

Не знаем дали се състезаваш, но прекалено бързото влизане в завой, блокирането на спирачките, подхлъзването и изправянето на мотора (с последвало изпързалване директно в задната гума на друг състезател) не отговаря на критериите за "отстраняване на конкурент". Или поне не отговаря на критериите за качествено отстраняване.

Получихме и други, многобройни писма, питащи ни какво мислим за случката. Е, мислим че в Събота вечер никой няма да го помни. Някой ще е станал шампион, и никой няма да си спомня маловажен контакт между двама състезатели, по време на шампионат със 17 състезания. Да се надяваме че подклаждането на тази истерия няма да се изрази в проява на глупост от страна на други състезатели в следващото състезание.

Ако се състезаваш на местната си писта, може би ще имаш късмета да видиш какво значи истинска маневра по отстраняване. В този си вид, маневрата на Чисхолм не става и за категория "Начинаещ Ветеран".

Що се отнася до това дали е била наредена от отбора - задай си въпросите: Би ли съборил друг състезател ако ти наредят ? Сам би ли наредил на свой състезател да събори друг ? Наистина ли си мислиш че състезател който е спечелил 11 от последните 15 състезания се нуждае от помощ ? Обидно е дори да си помислиш че професионални състезатели на такова ниво би се подчинил на такова нареждане. И ако ти не би го направил, не би го наредил, и не би ти се видяло необходимо да го правиш - защо си мислиш че група печени хора, които са били цял живот в света на професионалния мотокрос, биха го направили ?

Скипи и Буба бяха накиснати в абсолютен сапунен сериал. Нека да не вадим още носните кърпички".

Незнайно защо, този коментар за мен изчерпва цялата история. Просто няма какво да добавя.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Напълно съм съгласен! Много добре го е казал!

Незнаех, че Буба е карал само на трета голяма част от състезанието това обяснява някои неща!
        [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

И така, гейм овър. Първо да кажа, че това изказване отгоре е абсолютна простащина без спортменско чувство. Разбира се, че ще защитава отбора си, но можеше да помисли преди да говори. Той може да каже, че Стюард е карал и на първа, иди го проверявай. Да не се задълбочавам. Днес преди състезанието показаха каквото трябваше да покажат.
          Даваха състезанието на живо, три и половина часа. Току що приключи. Поздравления за Вилапото. Щеше да бъде абсолютна глупост Стюард да се състезава с Чад, макар че за малко да не устои и щеше да си изпати много яко. Явно са му набивали канчето в главата цяла седмица какво да прави.
          Докато сценарият при големите беше ясен то при малките беше много интересно. Както споменах по-горе Дънджи ми е фаворита при малките. Следя го от аматьорите още. Е, не победи, но щях да се наакам до финала. Не му достигна по-малко от метър. Много напрегнато състезание.
          Честито на шампионите
          Мотокроса може би ще бъде скучен като миналата година. Дано Вилапото да го разнообрази, защото други от големите няма да има. Между другото мотокроса започва следващият месец.

Коментар

Изказването по-горе е на реномиран журналистически екип, нямащ грам общо с който и да е отбор, а не на съотборника на Стюарт.

Що се отнася до Чисхолм - трябва да яде бой от Стюарт, понеже му опорочи победата, която беше негова така или иначе. На победилите - честито

Коментар

Нямам в предвид журналистическият екип, а човека (хората) който на които са отразили изказването. Ами обърнете внимание само на въведението. Това са повторени думи (в края) на екипа на Ямаха. Ако гледате последното състезание те го дават (изказването) най-в началото преди състезанието с повторенията на случая. Абсолютно логично изказване за читател който не следи състезанието. Вярно Стюард печели и има 11 победи, но като губи, губи по много, това не са го споменали, а от там идва цялата дандания. Като пример, Риид губи по три точки, Стюард като падне губи по 10-15. За да победиш в един шампионат не трябва да си само най-бързият. Това си е комплекс от дадености върху които Стюард ще има още много да работи. Нека да го видим след година две, когато вече има всичко какво ще го мотивира. Там вече се показва кой е истински спортист. Дали ще се заслепи от парите или ще предпочете да бъде пак на 110%. В него все още витае аматьорският и авантюристкият дух, което го прави толкова емоционален и атрактивен. Много рано постигна това което постигат хората на по-зряла възраст. Та той е на 19. Навремето Травис Пастрана влезе с гръм и трясък точно като Буба и в крайна сметка го изгубихме като кросист.

Коментар

Честито на фаворита и настоящия вече шампион Стюард през цялото време бях за него.
                Първоначално си помислих че нещо не е наред с мотора му не е нормално подобно каране за него, но в последствие се оказа изцяло тактика.
                Не прави чест на Чад Рийд да се опитва да стигне до титлата с мръсни номерца каквито направи последните две състезания запращайки Джеймс в балите. Радвам се че е втори за там са му възможностите дано до година да е по-подготвен ако не се окаже твърде стар.
                Вилопото отново показа че има бъдеще надявам се да видим много добри състезания от негова страна.

Искам да благодаря на Спотбийм за темата която пусна в самото начало на сезона. Голямо удоволствие беше да следя всички състезания и да споделям наблюденията с колегите.

Беше голям шампионат.

Поздрави!

Коментар

Е, до година пак ще пуснем нова тема, пак да се "дърляме"
                  Ако следите мотокроса, може и да пуснем за него, а?

Коментар

Аз тази година твърдо съм се зарекъл да отида на всичките състезания в моя район (е, в радиус 450 километра да речем). Че миналата година се добрах само до Бъдс Крийк и още ме е яд.

Коментар

Много приятни мигове имаше през целия сезон, много пъти бях на ръба на креслото, страшен шампионат- най-трудния и изискващ мото-спорт, на най-високо ниво... и се радвам, че най-таланливият и бързият спечели... По едно време си помислих , че чака Чад, за да стане шоу за феновето... е, оказа се, че е по-скоро от прагматични подбуди, но с това показа, че не става въпрос за игра на мръсно ниво, а на по-високо - стратегическо. Най ме зарадва, когато шефа на отбора каза, че Джеймс сам си го е решил в крачка.

Колкото за маневрата на Рийд още тогава ми се стори, че е в реда на нещата, по-скоро Буба не се защити..тогава всъщност се светнах какво става... После Стюарт каза, че това си е агресивно задминаване в рамките на нормалното...Чад вече е бил в капана : )

Дано не сме видели още най-доброто от Джеймс. Новите също много натискат..ще има интересни моменти догодина.

Поздрави на всички в темата и до скоро с мотокроса.

Коментар

Първоначално публикуван от spotbeam Преглед на мнение
                        Е, до година пак ще пуснем нова тема, пак да се "дърляме"
                        Ако следите мотокроса, може и да пуснем за него, а?

Ако става въпрос за националния няма как да не се следи мисля че няма да е по-малко интересно. Направо да се пуска тема
                        Имаше някакъв слух, че Стюарт няма да кара поради финансови причини дано да не е така.

Иначе 100 000 долара чек видях че му дават награда но големите пари тепърва почват от реклама.

По едно време си помислих , че чака Чад, за да стане шоу за феновето... е, оказа се, че е по-скоро от прагматични подбуди, но с това показа, че не става въпрос за игра на мръсно ниво, а на по-високо - стратегическо. Най ме зарадва, когато шефа на отбора каза, че Джеймс сам си го е решил в крачка.

Колкото за маневрата на Рийд още тогава ми се стори, че е в реда на нещата, по-скоро Буба не се защити..тогава всъщност се светнах какво става... После Стюарт каза, че това си е агресивно задминаване в рамките на нормалното...Чад вече е бил в капана : )
                        То между другото и аз си помислих че го чака за да му покаже как се кара ама . . . нямаше място за атракции прекалено голям залог
                        Иначе на повторението ясно се видя колко брутално затвори завоя Рийд добре, че не уцели по кофти балите И после на въпроса Рийд си каза че е е бил груб ама такава била целта той да завърши първи, а Стюарт 4.

Голяма игра беше чак съжалявам че свърши

Коментар

Тази "обич" между двамата си има дъъъълга история. Преди няколко години когато Чад се донесе от Европейската сцена, той трябваше да кара в 250сс, но го туриха при малките. На него тогава му беше прайтайма и затова не беше много доволен. При едно от състезанията (в Глен Хален мисля че беше, беше много стъмен спускащ се наклон завършващ със завой с обратен наклон) Стюартд изблъска много агресивно Чад извън пистата. Той не падна, но удари много твърдо в дупка или камък (не си спомням) и си счупи ключицата. Което разбира се му костваше титлата. Тогава той завърши шампионата и по някакъв начин състезанието, но вече не беше ТОЙ.
                          Макар, че ми се иска да вярвам, че изблъскването е било случайно, малко се съмнявам, въпреки, че когато изпреварваше Стюард, Стюард не се сдържа и подаде газ, а от там и ....

Коментар

Изказването на "реномирания журналистически екип" е толкова тенденциозно, че дескредитира дори и теб, Гоблине
                            Инъче доста добре звучи, че е дори обидно да си го помислиш! Но това, че тоя идиот се опита да помогне на Джеймс е факт!
                            Какво се случи във Вегас. Невероятно но факт- Буба можел да кара разумно и на сигурно. Е, навярно за всеобщо съжаление развали статистиката със 100% победи ако не е падал, но рано или късно трябва да порастне. Като го гледах и аз мислех, че сигурно повече от една седмица са му "набивали канчето". Изводите ми от крайния резултат обаче са:
                            1. всичко може да се случи (Вилопото натупа и двамата) и въпроса с крайния резултат в последното състезание при равен брой точки, изобщо не с толкова лесен отговор, колкото изглеждаше през 90% от състезанията през сезона
                            2. оказах се прав, като казах в началото, че в последните състезания Рийд ще е по-бърз и готов на рискове, а Буба по-ниско летящ като се опитва да е по-сигурен. Силите в тая ситуация са много изравнени
                            3. и двамата залужаваха титлата, но един я печели!
                            Определено мисля, че Джеймс Стюърд си заслужаваше повече титлата! Много грозно му помогнаха и много жалко, защото Вегас щеше да е нещо невероятно, ако там нещата трябваше да се решат не тактически, но...
                            Свърши тоя шампионат! Много ще ми липсва!
                            Разбира се, че ще следим и мотокроса, но там шоуто не е на такова ниво. Суперкроса е създаден за публиката. А АМА Суперкроса е най-невероятния спектакъл за който можем да мечтаем.
                            К. Кулев

Коментар

Не знам какви чувства са между Рийд и Буба, но не съм чувал Рийд да обича някой. Рийд има ужасният късмет да е много добър състезател, но да прекара по-голямата част "щатския" период на най-плодотворните си състезателни години в сянката на Стюарт и Кармайкъл.

А най-убийственото и унизително за него беше миналата година, когато стана шампион, и се оказа че въпреки всичко е останал безработен. Кармайкъл се оттегли от сузуки, след отчетен годишен доход от над осем милиона зелени. Буба Стюарт не се знаеше какво ще прави, но беше ясно че ще се маха от Кавазаки, понеже си искаше заплата като в предкризисните години, а на Кавазаки не им беше до такива пари вече.

А Рийд поиска повече пари от Ямаха, и с учудване разбра че не само няма да му ги дадат, но и се облизват за Стюарт и въобще не се знае дали ще задържат Рийд.

Рийд съответно се махна от Ямаха с гръм и трясък, и увисна, понеже се оказа че Стюарт е единствения състезател на който през 2009та ще се плащат яки мангизи. И изпадна в някакъв вакуум, който се отпуши когато подписа със Сузуки. За не се знае какви пари, но със сигурност далеч по-малко от очакваното.

И излезе че въпреки че Рийд е шампион, всеки се натиска за Буба, и всеки гледа на Рийд като на втори избор. И аз бих се обидил. Но ако съм шеф на отбор и имам възможност да избирам между двамата, знам колко време ще мисля преди да избера Стюарт. Няколко милисекунди предполагам.

P.S А за журналистическия екип - дискредитиран-недискредитиран - като никога съм съгласен с тях. Хеле пък след като изгледах цялото състезание и видях Рийд как мяташе Стюарт в балата слама. Хайде мерси
                              Последно редактирано от Goblin; 04-05-09, 23:45.

Коментар

Аз мисля, че Чад се задържа прекалено дълго с Ямаха. Докато беше там, Ямаха не можеха да му подсигурят мотор с достатъчна скорост. Взе титлата, но конкуренцията с Уиндам не го импусираше много. Не знам историята Ямаха - Сузуки, но си е дошло времето. Кавазаки явно са се надявали на лоялността на Буба за това, че са го направили голям и вкарали в големият спорт, както беше и с Кармайкъл. Но финикийските знаци говорят. Гоблин, ти реагираш от мястото на фен. Изборът ти щял да бъде една мили секунда. Стюард е 50/50. Колкото и добра инвестиция да е, толкова и рискована. Може и да си прав, защото няма и друг избор наоколо. Чат се е направил на интересен, знаейки, че няма да остане без отбор. Ямаха изиграха навремето и тимът на МакГрат. МакГрат докара Чат в америка за неговият тим, а Ямаха му го грабнаха под носа. Тъй че лоялност отбор-състезател = $$$.
                                Не знам дали някой е следил първенствата до сега, но ще ви кажа защо не съм фен на Стюард. Това въобще не омаловажава титлата му или таланта му. Когато той се появи в 125 се опита веднага да вземе титлата, но тогава я взе Травис Престън по простата причина, че Стюард не можеше да се задържи дълго време на две колела. На следващата година започнаха ударите под пояса. Кавазаки за да се подсигури бързо, действаше чрез съотборника на Буба. Казват че такива рабити не стават. Стават и още как. Като ти кажат, че следващата година ще си търсиш друг отбор всеки посредствен кросист ще си даде и гъза. Не си спомням името на това момче, но в четири състезания той изблъскваше, засичше, задържаше Травис. Накратко, не му даваше да кара. използвайки всички правила на индианското изкуство. Не едно от тях той така изблъска Травис (точно на скока преди финала), че той се приземи върху старт/финалната колона. Травис се върна по някакъв начин на пистата и тогава Стюард го изпревари с една обиколка. На интервюто, като запитаха Стюард относно ситуацията и как се чувства, той отговори: "Ха, ха какво по-добро чувсво от това да изпеваря №1 с една обиколка". Това беше моментът който ме обърна. Аз съм много чувствителен към неспортсменското поведение. Е, беше дете тогава, но Чад се появи на хоризонта.
                                Гледам, че някои веднага се възмутиха заради агресивното изпреварване на Чат и това на последното състезание. Нека да си спомним, колко от хилядите му изпреварвания са били такива - единици. Ако изпишем за агресивните изпреварвания на Буба, Ню Йоркската телефонна книга ще изглежда като брошурка. Нека да запитаме Риид,Тедеско, МакГрат, Уиндам и т.н. Айде понеже съм се разписал да подкрепя с пример. Миналата година или по-миналата, МакГрат се вестна на състезанията в Анахайм. Както обикновенно Стюад реши да пробва твърдостта на почвата. След което започна едно бясно каране. МакГрат кротко си караше на 5-та позиция докато не мина Стюард и не го пльосна на земята. На следващото състезание на Heat1 двамата бяха в една група. Познайте какво? Стюард така излетя от трасето, разбира се не без помощта на МакГрат, че се наложи да се явява на Heat2. След състезанието те го питаха какво стана и той отговори: "Добре де добре, научих си урока"
                                Последно редактирано от spotbeam; 05-05-09, 04:00.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X