Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2009 Суперкрос в US

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: 2009 Суперкрос в US

Хубаво състезание. Е, не беше чак такова, че да те държи на нокти. Късно се сетих и пуснах ТВ-то чак за мейн. Стюард ако загуби още едно, практически е загубил титлата. Днес нещо не му вървеше.

Коментар

[quote=HD;681562]Буба пътува устремено напред към върха на класацията Е, понякога прави едни такива тъпи падания, чак да му се чудиш (малко като Кайроли ).Този път мисля,че грешките,му бяха прекалено много.Риид си кара на сигурно,и за сега се справя перфекно.Малко ме е яд за Пурсел,но тои е недостижим на върха.

Коментар

Първоначално публикуван от spotbeam Преглед на мнение
        Хубаво състезание. Е, не беше чак такова, че да те държи на нокти. Късно се сетих и пуснах ТВ-то чак за мейн. Стюард ако загуби още едно, практически е загубил титлата. Днес нещо не му вървеше.
        Имаш предвид Сейнт Луис, нали?
        Аз чак преди малко го изгледах, и да ти кажа - що бе, мен си ме държа на нокти , първо се надявах дано Буба този път не падне, после пък се молех по-бързо да стане и да ги настигне (и така на три пъти ), в крайна сметка сега съм му сърдит на Буба и няма да си играя повече с него Голям е баламурник, еййй И тоя път три много тъпи падания ... , благодарение на които в LCQ завърши едва 9-ти (в LCQ успя да тупне 2 пъти, но айде там му ги простих ), а в мейн 2-ри Тъкмо успя да настигне и изпревари Рийд, и дори му дръпна към 2-3 секунди и айдее ...
        По принцип Рийд не го харесвам затова, защото физиономията му е някак си леко гейска , обаче пък иначе евала - определено неговия начин на каране явно е по-печеливш в случая (макар че според мен той кара доста скучно), но както и някъде по-горе бе казано ..., какъв шампион си, щом си станал такъв благодарение на паданията на претендента , но това е положението - като не вкараш ти вкарват бе правилото в един друг спорт, чуваш ли бе Бубее

Също интересно бе участието на Пастрана (който Стюърд минаваше почти като спрял), който обаче стигна само до LCQ сериите , и що - щото на няколко пъти се сблъска с други състезатели (къде той ги побутне, къде те него ) и накрая при последния "допир" левия радиатор сдаде багажа и дотам Но и като изключим това, нещо не можа да ме впечатли с кой знае какво каране , обаче пък как минава финиш линията, а?
        Последно редактирано от HD; 26-03-09, 00:27.
        Hristo Draganov
        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
          ... но както и някъде по-горе бе казано ..., какъв шампион си, щом си станал такъв благодарение на паданията на претендента ...
          Не искам да се заяждам, но още предния път си мислех да го напиша.Можем да поставим въпроса и така "Какъв шампион трябва да си щом падаш по 3 пъти на състезание?".Нека е най-бързия на планетата, но докато не спре да пада нека си седи на второ място.Иначе супер много ми харесва как кара.И тези ужасяващи чупки който сме го виждали да прави във въздуха (scrubs мисля, че им се казва).
          Рийд найстина малко не го харесвам и аз (заради обеците е), но ме кефи как си кара неговото си каране и с тактика и постоянство лека полека се прокрадва към титлата.Пък и кара Сузуки ... РМЗ (тук е момента да сложа иконка със сърчица или нещо подобно).Макар, че Рийд още преди 2г си ми харесваше макар да не бях хич запознат с този спорт.Просто имах като неговия брич, фланелка и ръкавици (и още си ги имам де).

Нещо ми е мерак да видя състезание между всички бивши, настоящи и бъдещи шампиони и знаменитости на Американския мото и суперкрос.Кармайкъл, Пастрана, Стюарт, Рийд, МакГрат, Евъртс и всички останали по-известни светила и от по-младите и неизвестни състезатели.Дано някой който има възможност се сети и да го организира.
          Иван Маринов
          Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
          ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Рийд найстина малко не го харесвам и аз (заради обеците е), но ме кефи как си кара неговото си каране и с тактика и постоянство...
            Да си кажа правото никога не съм се замислял как изглежда. Аз го харесах заради стила на каране като на МакГрат и Уиндам. Гледаш ги и всичко ти изглежда толкова лесно, а от там се лъжеш и за скоростта на движение. На времето имаше исказвания, че им е писнало да гледат грозната мутра на МакГрат постоянно по телевизията.Това си беше чиста злоба.

...някъде по-горе бе казано ..., какъв шампион си, щом си станал такъв благодарение на паданията на претендента...
            Тука и аз не съм съгласен. И аз ще подкрепя мнението на Ванко. Имаме една много стара и вярна българска поговорка за този който много бърза... Всеки се надява на другия да не му издържат нервите и да сгреши, колкото и да не го казват. Буба ще се израдва ако Риид направи грешка в негова полза, нали? Стюарт взе да греши и по други причини. До преди известно време той завършваше на разстояние от 10-15 и отгоре секунди, сега това разстояние е вече на 2-3 секунди. Ако се погледне и това, то тогава Риид не е толкова бавен колкото изглежда. На последното състезание Риид каза : "Невинаги най-бързият печели"
            Все пак състезанието още не е свършило. Както се казва, всичко ще свърши когато дебелата лейди си изпее песента. Стюард все още има шанс и то голям. От него си зависи. Точно сега е времето да покаже че е шампион. Издържи ли - шапка му свалям.

Също интересно бе участието на Пастрана (който Стюърд минаваше почти като спрял), който обаче стигна само до LCQ сериите...
            Той и не беше там за да печели. За него важното е да прави шоу. Даже и да можеше да се вмъкне в предна позиция щеше да я отстъпи на водачите. Все още се въртят видео клиповете на шоуто което той и Уиндам правиха преди 2-3 години на предварителните състезания.

Нещо ми е мерак да видя състезание между всички бивши, настоящи и бъдещи шампиони и знаменитости на Американския мото и суперкрос.Кармайкъл, Пастрана, Стюарт, Рийд, МакГрат, Евъртс...
            Понякога правят такива шоу състезания, но за жалост трудно се събират всички тези звезди на куп. Уж се състезават, а си правят реверанси един на друг като бенефисен мач по футбол. Ако се направи наистина истинско състезание то по мое мнение всички ще дишат праха на Кармайкъл. Колкото и да бях по неговото време за МакГрат и Риид, не мога да отреча това което виждах. Е, може би МакГрат беше минал вече праимтайма си. Интересното е да се видят всички тези Горе и още някои заедно когато са на върха на кариерата си. Е, жалко това няма да стане. Винаги е един по един за времето си.
            Последно редактирано от spotbeam; 26-03-09, 03:29.

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
              Можем да поставим въпроса и така "Какъв шампион трябва да си щом падаш по 3 пъти на състезание?"
              Разбира се, и така може да се постави въпроса - спор няма А и защо да се заяждаме, то това не е заяждане - нали затова е форум, нито ще се караме, нито ще се заяждаме - нали всички сме едни виртуални приятели?
              Абе аз предлагам този екзестенциален въпрос да го оставим накрая на шампионата, защото към момента нито единия е станал шампион, нито другия Но пък от друга страна какво като падаш по 3 пъти на състезание, щом като в крайна сметка завършваш пръв? Падаш, ставаш, караш яко и ги настигаш и пак ставаш пръв, и така в безкраен цикъл - май при Стюард понякога така се получава, с тая разлика, че не винаги успява да завърши пръв Виж, ако Рийд падне някога, това може би ще е друга работа Съгласен съм и с колегата Спотсбийм. А сега като се замисля наистина Пастрана не е отишъл там да печели, но пък и едва ли е отишъл за да отпадне по този начин - какво щеше да му е да си кара яко до последно, и на последната обиколка нарочно да поизостане няколко позиции?

Айде, лека и доходна
              Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
                "Какъв шампион трябва да си щом падаш по 3 пъти на състезание?"
                Извинявайте, че съм толкова прост , но с горния пост исках да кажа, че това е майсторлъка - да падаш по 3 пъти и да станеш шампион (ще видим Бубата обаче дали ще стане де)
                Това го измислих днес докато пътувах към Хасково, но като писах поста що така не ми дойде на акъла ....
                Hristo Draganov

Коментар

А сега като се замисля наистина Пастрана не е отишъл там да печели, но пък и едва ли е отишъл за да отпадне по този начин - какво щеше да му е да си кара яко до последно, и на последната обиколка нарочно да поизостане няколко позиции?
                  Много ясно, че той не беше там за да отпадне преди мейн. Явно му липсва кондицията. С рали състезания не може да си подобри кондицията нали. Според мене колкото и да му хлопа дъската, мисля, че страхът вече е в кръвта му. Последните три състезания на които учасва завършиха в болницата. Е, това за негов късмет завърши в сервиза. Но съм сигурен, че спокойно би се класирал между първите 5-6.
                  Много ме е яд, че не можах да гледам леките и предварителните серии при тежките. Въобще си нямам и на представа какво е ставало със Стюард тогава. Само видях, че не беше първи.

Коментар

Много ме е яд, че не можах да гледам леките и предварителните серии при тежките. Въобще си нямам и на представа какво е ставало със Стюард тогава. Само видях, че не беше първи.
                    Ооо, гледай ги, дори май беше по-интересно, отколкото в мейн Стюард в началото поведе колоната, обаче след това записа 2 падания - първия път след един скок се приземи директно в балите отстрани (поне на меко) , а пък втория път пак на скок приземи мотора доста наклонен напред и прехвърли кормилото (като преди това пак бе наваксал след първото падане и пак поведе) Абе и при трите падания може би се беше разконцентрирал за миг и то толкова му трябва ...
                    Да си призная аз Пастрана не съм го виждал скоро по състезания (не за друго, ами просто не съм гледал), обаче ми се вижда поодъртял май, има май повечко бръчки и торбички под очите Абе да не се е уловил у шишето?
                    Извинявам се ако има леки неточности в поста, но го гледах снощи след полунощ та може да съм проспал нещо Абе дръпни го от торентите и виж за какво иде реч
                    Последно редактирано от HD; 26-03-09, 20:55.
                    Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                      .... а пък втория път пак на скок приземи мотора доста наклонен напред и прехвърли кормилото .....
                      Всъщност изключи от скорост точно преди скока и заби муцуната....добре, че стана на малък скок иначе лошо...
                      А бе невероятен е бе хора....изродско каране....Вчера смогнах да изгледам двата последни кръга и не спирам да се кефя. На 11 кръг Ню Орлиънс се видя кой е шампиона. Рийд го държа 1 обиколка и дотам....Невероятна скорост + невероятна техника, пак!
                      За 12 кръг няма какво да кажа! Супер яко! Уникална писта, браво на Пастрана, който я е проектирал. А за Стюард какво освен, че ги мачкаше като хлебарки, но и падаше стабилно. Все пак едва ли има някой след толкова падания да стане и да кара все едно нищо не се е случило и състезанието все едно сега започва. Кефи ме накрая Стюард макар и загбил е ухилен до уши. Спокоен ми изглежда вече, а това е лошо а Рийд.

Коментар

Първоначално публикуван от BukToP Преглед на мнение
                        Всъщност изключи от скорост точно преди скока и заби муцуната....добре, че стана на малък скок иначе лошо...
                        Съгласен, а и с всичко останало
                        Абе Стюард е като нашия Майкъл Иванов , и наистина ги мачка здраво, когато е върху мотора. След паданията на почти всеки завой минаваше по някой от останалите
                        С нетърпение очаквам и следващите кръгове, а и края на шампионата, да видим кой какво къде и колко
                        Hristo Draganov

Коментар

Най-после и аз си дръпнах 12 кръг.
                          Какво да кажа - жестоко трасе, жестоки карачи - жестоко състезание.
                          Но за трасето нямам думи - Пастрана колкото е луд, толкова е и акълен. Невероятна мисъл и предвидливост е показал с това трасе.
                          Много ми харесаха вкопаните завои, които изглеждаха като на два етажа. Абе чист суперкрос си беше.

А Пастрана не го подценявайте.
                          Първо той няма концентрацията на другите, а и няма как да я има. На такова състезание без концентрация загиваш.
                          Ако си постави за цел съм сигурен, както каза и колегата по-горе, че 5-6то място не му мърда.
                          Постоянното каране и плътни тренировки са от огромно значение, особено за нивото в Щатите.

И сега последното ново, което научих...
                          Вие знаехте ли, че АМА суперкрос същевременно е и Световен шампионат по суперкрос?
                          Този шампионат се провежда под егидата и на ФИМ като световен. Вероятно затова и един от кръговете е изнесен извън щатите и е в Канада(той всъщност ще се проведе утре)

http://www.fim-live.com/en/sport/supercross/events/

Ето и световните шампиони за последните години - http://www.fim-live.com/en/sport/sup...rld-champions/

Коментар

Вие знаехте ли, че АМА суперкрос същевременно е и Световен шампионат по суперкрос?
                            До преди три години те бяха с отделно точкуване, но 2006 ги сляха защото хората не можеха да разберат каква е разликата и причината да са различни шампионати и да са в едно и също състезание. Имаше два кръга в Канада, един - два в Холандия и на още едно място (понякога). Интересното е че т.н. звезди го избягваха и не участваха на тези допълнителни състезания. Кармайкъл участва на едно по простата причина, че му липсвала тази титла в колекцията. Мисля, че и Стюард имаше една такава титла (и там имаше причина), като и Риид. За сега не знам как стои въпроса с този "шампионат". Обикновенно тези които ставаха шампиони (както споменах заради липсата на звездите) бяха обикновенно прайватиири и в нормалните състезания трудно влизаха в десетката. Може би и затова интересът към него го няма. Като гледам, сега който си е шампион на САЩ, той е и шампион на световното. Явно ги задължават. Погледнете разликата в точките на звездите и на останалите шампиони и ще ви стане ясно за какво говоря.
                            Интересно ми е, след като прегледах линка който колегата даде, как така Риид е шампион на 2009?
                            Последно редактирано от spotbeam; 27-03-09, 15:00.

Коментар

Интересно ми е, след като прегледах линка който колегата даде, как така Риид е шампион на 2009?
                              То няма как да е шампион като не е завършил шампионата, това е ясно.
                              Според мен по-скоро е даден като водач в класирането, защото и отбелязаните точки са именно 271, колкото има и в момента.
                              По-надолу са отбелязани крайните точки с които са ставали шампиони - Рики е водач с 422т.

Коментар

... 12 рунд можеби ми хареса най-много от всички до сега. Истината, е че когато Буба падне тогава става истински зрелище.
                                Няма такова удоволствие да го гледаш как минава покрай всички състезатели сякаш са спрели, а изпреварването на Рийд направо ме изправи на крака, няма такава атака! Не мога да си обясня какво му става на това момче и защо пада по толкова идииотски начин явно някой му е направил магия нямам друго обяснение или приятелката го е зарязала макарче като му видях задния двор едва ли е последното!

А относно Рийд много се дразня, че е на път да стане шампион по такъв начин и стискам палци за Джеймс Стюард!
                                [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X