Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2009 Суперкрос в US

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: 2009 Суперкрос в US

Вече ги свалих Буба е напът към още 7 победи

К'о ста'а с Уорънс очаквах да го видя в челната петица
    [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от borisgp Преглед на мнение
      Вече ги свалих Буба е напът към още 7 победи

К'о ста'а с Уорънс очаквах да го видя в челната петица
      Аз така и не го забелязах. Е, как ще бъде в челната петица, като нямаше такова меле като в Дайтона. Там и шанса му помогна.
      Риид дебна, дебна докато стана мноо късно - Буба го нямаше вече.

Коментар

А гледахте ли LCQ (последен шанс) на Lites? Ако не сте, гледайте. Това беше най-интересното и непредвидимо състезание в целия шампионат тази година!
        Рийд според мен не дебна, пробва в първите една-две обиколки и после си изостана.
        Дали Буба ще спечели 7 пъти поред отново? Очаквам няколко "скучни" състезания от този тип (като последното), но мисля, че към края ще има опънати нерви и интересни ситуации.
        Ще видим...
        КDub (Кевин Уиндъм) в своето 150то участие и пред родна публика беше страхотен, но за съжаление не можа да навакса лошия старт и остана извън подиума. А според мен го заслужаваше.
        Последно редактирано от Калин Кулев; 17-03-09, 09:22.
        К. Кулев

Коментар

От къде го дръпнахте бе пичове?
          Аз що немога да го намеря ?!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
            От къде го дръпнахте бе пичове?
            Аз що немога да го намеря ?!
            http://www.torrents.to/search/247/AMA+SUPERCROSS.html

Заповядай препоръчвам ти да дръпнеш и рунд 9 ако не си го дръпнал де заслужава си гледането...
            последният е 11-ти от Ню Орлиънс.

Коментар

Само 11 кръг ми липсва в колекцията.
              Мерси!

Някой може ли да разясни по-подробно правилата за стартиране в суперкроса на Щатите.

Майн, литълс класове, квалификации преди това.
              Някои от малките карат с големите? Май само двама от тях влизат при големите или не съм разбрал нещо?

А за мотокроса нещо не намирам торенти
              Последно редактирано от Жоро Донечки; 17-03-09, 12:26.

Коментар

Някой може ли да разясни по-подробно правилата за стартиране в суперкроса на Щатите.
                Първо има предварителни квалификационни състезания, които са за участие в "главното шоу". Обикновенно са един ден преди главното. Може да има 100-200 заявки, но се класират 40 състезатели, които се разпределят в две предварителни серии - Heat 1 и Heat 2 по 20 състезатели. Първите 9 от всяка серия се класират директно за Main Event, докато останалите 22 се явяват за последен шанс LCQ. Само първите двама се класират. Сега, разликата между леките и "тежките" - При леките Heat е 20 състезатели по 6 обиколки, докато при големите са 8 обиколки. LSQ са 22 състезатели за 4 обиколки при леките и 6 обиколки при големите. Main Event 20 състезатели по 15 обиколки при леките и 20 обиколки при големите.
                Леките са разделени на Източна и Западна група. Всяка една си излъчва шампион. Леките се състезават само в половината от състезанията, в зависимост къде се провеждат и едно общо в Лас Вегас. Много често ще видиш състезатели от East да се състезават в West и обратното, но не гонят точки за шампионската титла (е има и изключения), просто поддържат форма по време на паузата и както споменах в началото, те просто се класират в предварителният кръг с основните 40 и от там каквото направят направят. Както Лорънс със своето участие отне точки от Стюард, т.е. явява се като spoiler. Това е в общи линии. Ако вече те интересуват точкуване и някои правила ще допълниме по-нататъка.

Според мене Риид се прави на тарикат със самочувствието от предишните две състезания, искаше да дебне и да наблюдава чакайки Стюард да направи грежка. Но веднъж излезнеш ли от въздушната вълна на Стюард, просто забрави.

Интересно ще бъде състезанието в Канада. Там обикновенно изтеглят пистата по трибуните. В Лас Вегас я изнасят и на паркинга.
                Последно редактирано от spotbeam; 17-03-09, 16:15.

Коментар

Състезатели като Стюард, Рийд и др. явяват ли се на въпросните предварителни квалификационни състезание или по някакъв начин директно са класирани за Хийтовете?

Първоначално публикуван от spotbeam Преглед на мнение

Според мене Риид се прави на тарикат със самочувствието от предишните две състезания, искаше да дебне и да наблюдава чакайки Стюард да направи грежка. Но веднъж излезнеш ли от въздушната вълна на Стюард, просто забрави.
                  На мен това не ми харесва в Рийд, че се опитва да стане шампион като се прави на тарикат и разчита на грешките на по-бързия и по-агресивен Стюард, залагайки на сигурно каране съобразено с възможностите му, които в никакъв случай не са малки. Искренно се надявам Буба да е по съсредоточен в следващите състезания и като Рийд види вече, че няма на къде към края на шампионата изпускайки така страгически изработеното дотук 1-во място ще започне да кара като побеснял и на ръба е тогава ще се гледа битка
                  Последно редактирано от borisgp; 17-03-09, 16:40.

Коментар

Благодарско голямо!

А леките и тежките заедно ли си провеждат кръговете?
                    Става въпрос когато им съвпаднат със западна или източна.

За мотокроса пак ли са такива правилата?

Коментар

А леките и тежките заедно ли си провеждат кръговете?
                      Става въпрос когато им съвпаднат със западна или източна.
                      За мотокроса пак ли са такива правилата?
                      Да, провеждат се в един и същи ден или вечер. в последователност - първо Heat 1 и Heat 2 при леките след което Heat 1 и 2 при тежките, LSQ при леките, LSQ при тежките. Накрая са Main за леките и нактая черешката на тортата са големите батковци. Както споменах по-горе половината сезон се провежда в западна америка и там се състезават West Coast Lite, а другата половина от сезона е на East Coast. Само в Лас Вегас са обединени в едно състезание и то след като им е приключил шампионата. То е просто за престиж при тях.
                      При Мотокроса няма East / West. Всички са на едно както в Европа (предполагам). Както леките така и тежките са на два манша, като леките са на 25 мин + 2 обиколки, а тежките са 30 мин + 2 обиколки. Няма Heat Race. Квалификацията за влизане в двата манша е ден преди това. Който и да си не си застрахован, че ще участваш ако не минеш предварителните квалификации. При мотокроса интересното е, че се взимат точки и от двата манша. Мотокроса започва на 23 Мау. Друго интересно нещо е, че в повечето трасета са естествени и пълни с изненади. Не са като в Европа с точно определена широчина - мога да бъдат 2 метра широки на места, а на други 10-15. Не искам да обидя никой, но като гледам мотокроса тука и този в Европа, този в Европа ми се струва като забавен кадър.

Коментар

При Мотокроса няма East / West. Всички са на едно както в Европа (предполагам). Както леките така и тежките са на два манша, като леките са на 25 мин + 2 обиколки, а тежките са 30 мин + 2 обиколки. Няма Heat Race. Квалификацията за влизане в двата манша е ден преди това. Който и да си не си застрахован, че ще участваш ако не минеш предварителните квалификации. При мотокроса интересното е, че се взимат точки и от двата манша. Мотокроса започва на 23 Мау. Друго интересно нещо е, че в повечето трасета са естествени и пълни с изненади. Не са като в Европа с точно определена широчина - мога да бъдат 2 метра широки на места, а на други 10-15. Не искам да обидя никой, но като гледам мотокроса тука и този в Европа, този в Европа ми се струва като забавен кадър.
                        На световното преди всички караха 40+2, сега ги смъкнаха на 35+2
                        На 40+2 се слага малко по-голям резервоар от стандартния, че не стига бензина...
                        Историята помни случай когато някои дебютанти не са съобразили този факт и им е свършвал бензина малко преди края на манша.
                        Иначе и тук се взимат точки и от двата манша, но се прави и едно общо класиране за самото Гранд При... събират се точките от двата манша.
                        Имаше един момент, когато напълно излязоха от употреба 2т в световния шампионат, в който направиха състезанията само в един манш и бяха събрали трите класа - 125, 250 и 500 в един ден, в едно гранд при... Това беше точно моментът когато Евертс се бе върнал от 500сс в 250 класа, именно тогава детронира Мишел Пишон от световната титла и неговата кариера от тогава тръгна на долу.
                        А шампион на т.нар кралски клас(който за мен отдавана не бе кралски) 500сс беше Жоел Смец(няма да забравя този човек, след като победи, как обикаляше по кумините на Севлиево на задна с 5км/ч )
                        Обаче бързо се отказаха от тази схема, защото видяха, че е в разрез с идеята мотокрос въобще. И пак ги върнаха на два манша, и пак разделиха 500сс отделно от 125 и 250... Щото няма как да направят организацията за такова голямо състезание.

И аз точно това харесвам на щатските, че са супер естествени терените. А тука при нас с тея стандарти за ширина и скорост направо взе да се изражда мотокроса...
                        Наистина, получава се страхотна арена за гледане и шоу обаче пък другият чар започва да се губи...
                        Абе то угод няма... К`во беше - неможе онуй до края и онова в рая...

Коментар

.....като гледам мотокроса тука и този в Европа, този в Европа ми се струва като забавен кадър.
                          На мен пък щатския ми е като на бърз кадър
                          А оня ден гледах (аз май го писах тва... ) суперкрос, шампионат на Великобритания ли беше, какво беше не помня точно, но бяха на много бавен кадър. А цялото предаване беше като че КАНАЛ 1 го снима и режисира. Разликата с USA е към 50 години.
                          К. Кулев

Коментар

Снощи до като вечерях едновременно си готвех и десерта.
                            Тъкмо изядох основното и десерта беше готов - т.е. 11 кръг вече беше на моя твърд диск
                            Нямаше как да намеря по-хубав десерт от този.
                            Майнът малко скучен ми дойде, е за първите две места де... Назад беше интересно...
                            Най- ме хвана яд за Хил и Алези как се сблъскаха ... и двамата го отнесоха

Коментар

http://motocross.transworld.net/2009...t-new-orleans/

Сега ги разглеждам и реших да го споделя Албум със снимки от 11 рунд интересното е че под всяка снимка има новина или коментар. Доста са интересни и можеш да научиш много за шампионата и състезателите!

Не е зле като за десерт през седмицата

Коментар

Аз пък колеги, снощи, че гледах Ню Орлиънс, гледах го, обаче бях взел в къщи един мултимедиен проектор , и да ви кажа много е гот да гледаш суперкроса на екран 2х2 метра , а и на 5+1 Creative
                                Няма да коментирам състезанието, понеже вече сте ги коментирали, а и аз не се имам за кой знае какъв разбирач, но определено мисля, че Буба пътува устремено напред към върха на класацията Е, понякога прави едни такива тъпи падания, чак да му се чудиш (малко като Кайроли ), но времето ще покаже по-нататък как ще е.
                                Hristo Draganov
                                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X