Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2009 Суперкрос в US

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 2009 Суперкрос в US

От тая гледна точка и аз много го харесвам ама се дразня от това че гледам състезание за първо място - третото . Свалях 18 часа оняден състезанието ставам сутринта пускам и викам айде сега почва се ....и нашия Рийд след първия завой 8-и....и накрая вика "ами Джош Хил удари решетката това ме разконцентрира при старта". Да вземе да каже тоя извънземния с дългата коса и китарата е непобедим вместо да се оправдава. Вилопото като го изпревари много се изкефих е такива битки да имаше е супер. Вилопото много ме радва за това, че някой път дава повече от себеси дори и с риск да падне и успява да направи зрелище опъвайки се на големите дори и за малко. Рийд без да започне да кара по ръба нема как да се опъне на Буба да вземе да му даде газ на тва сузуки пък ако ще и да се изтъркаля искам да видя Буба зад Рийд поне за малко....
    [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Защо да се оправдава? Казал си е каквото е. Аз не съм го чул да обвини някой и да сочи с пръст нещо че му пречи като много други. При интервютата си казва например - "Не можех да се справя както трябва с ритъм секцията и ще трябва да поработя по-сериозно по въпроса". И аз искам той да спечели, но не казвам, че Стюард ме дразни. Въпроса не е да кара на ръба за да спечели, а да намери равновесие между екстримното и безопасното. Колкото по-бързо караш толкова по-лошо падаш. Това е при Стюард. Много е бърз, но като падне губи цял сезон. Едното за сметка на другото. Ако успее цял сезон да издържи на ръба, значи господа е с него. Риид вече изгуби два сезона на мотокроса и изкара повечето от сезон при суперкроса с разместено рамо. Затова не го обвинявам, че не кара на ръба. Той е професионалист, не е гамблер.
      А между другото, не го ли чу какво каза докато наблюдаваше Стюард по време на втората квалификация? "Обичам да гледам как това момче кара"
      Даваха състезанието пряко по ТВ-то. На 3-ти Март пак ще е пряко от Дайтона.

Коментар

..сега борис ще ми се расърди но наистина и мен ме издразни изказването му за рийд ама рекох да го преглътна..
        ама ето и калин и бийма са реагирали...
        -рийд е голям спортист и човек да знаете..човека си е хванал шапката и е отишъл на друг континент чак да кара ....напуснал си е "зоната на комфорт" както обичат да казват
        ..бях чел едно интервю с дейвид найт и човека споделяше -че просто на идея си нямаме нито ние нито американските състезатели какво значи от друг континент да идеш в америка и да си от първите ..

рийд се държи много спортсменски и според мен е с една идея по добър от всички без стюард..който пък е ..с една идея по добър от него..но пък рийд е един от вече почти ветераните в този шампионат..със сума ти натрупани контузии зад гърба си и прочее..естественно че няма да рискува прекалено ами ще си кара неговото каране и каквото това
        -вилпото и мен ме кефи ..но на практика все още си е едно амбициозно хлапе .. което тепърва ще има да се развива..малко да се влошат условията и веднага или пада или изостава от старите кучета ..

ИСТИНСКИЯ ГЕРОЙ.. и изненада е -Крис Поурсел -французина който ги изкърти в литъла..не знам дали го наблюдавахте ..но като го гледах как кара имах чуство че гледам нещо средно между стила на рики и стюард..много бърз атрактивен и сигурен..на това отгоре не е и американец ами чак от франция се е грабнал да ходи там, че и ето бие ги!..викам да му стискаме сериозно палци на момчето

Коментар

...кога съм се сърдил .......
          и на мен Рийд ми харесва то няма как такъв състезател да не ти харесва, но просто ми се ще да даде малко повече от себе си. Първото състезание когато изпревари Стюард всички видяхме каква страхотна битка се заформи.
          Относно изказването му те репортерите постоянно го натискат след състезание в интервютата "...какво е необходимо да победиш Стюард...." и други подобни въпроси, на които дефакто няма отговор. То и аз реагирах малко първосигнално де просто всеки път ми се иска да гледам битка между двамата и като не я видя после малко ме хваща яд.

Коментар

Първоначално публикуван от borisgp Преглед на мнение
            Рийд без да започне да кара на ръба нема как да се опъне на Буба да вземе да му даде газ на тва сузуки пък ако ще и да се изтъркаля искам да видя Буба зад Рийд поне за малко....
            +1
            И другите са много прави обаче.
            Само дето... За Французите в Америка малко не знам... Гледах едни серии по AB Moteurs за няколко френски мотокрос състезатели в USA и да ти кажа, не им е особено трудно. Останал съм с впечатление, че USA за кросистите е връхна точка в кариерата или мечтано място за професионален спорт, защото условията, заплащането а и нивото са мечта за всеки. Та, да бият там определено е трудно, но да "се хвана да идат чак там" хич не им е зле. Няма какво да ги мислим. Тва навярно е сбъдната мечта за всеки от тях.
            К. Кулев

Коментар

..А.. ..ние не сме и седнали да ги мислим..гледал съм и аз предаването за живота им в щатите -живеят си царски..наистина ..като сбъдната мечта все пак обаче..не е като да си си у дома ..кой каквото ще да разправя и накрая пак си идват ..така или иначе

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                ... и накрая пак си идват ..така или иначе
                Ами да DV12 (David Vuillemin) който имаше доста добри сезони в щатите пак се прибра в европа Аз лично по се кефя на лайт сериите, голяма конкуренция е там и е много по интересно. А за Пурсел, евала му, след такава контузия и почти 2 години без състезания сега се представя удивително добре.
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Абе направи ми впечатление че на Севлиево на трето място завършва пак французин на име Пурсел пак с кавазаки да не би да са братя или случайно е съвпадението. Иначе и голяма битка между Уортън и Давалос и накрая операторите пропуснаха най сюблимния момент когато Давалос е изпреварва точно преди финиша. Често им се случва на тия оператори да испускат такика моменти де...

И може ли малко разяснение за правилника и програмата на Ист и Уест сериите при леките.

Коментар

Ама как? Братята Пурсел (Кристоф и Себастиан) са много известни в Европа. Аз да си призная никога не запомних кой кой е. Все ги бъркам двамата. Но в Бг още повече им се кефим, защото на живо сме проследили възхода им. За пръв път ни впечатлиха когато бяха съвсем малки и караха още европейско (мисля в 85сс). Още тогава си личеше че са бъдещи световни величия.
                    Блейк Уортън пък спечели състезанието за Световната купа в 85сс в Севлиево и то миналата година, а ето че вече е сред водещите в 125 (250 поновому ) и то в Щатите!
                    К. Кулев

Коментар

• До: 2009 Суперкрос в US

Преди години тука се състезаваше Себастиан Тортели. Той ми беше един от любимците. Не знам къде изчезна. Така също за Хонда се състезаваше Пишон или Пичон (не си спомняма как беше точно). Хонда го изхвърли заради изцепки и бой на длъжностно лице (Май съм споменал в предишни постове). Гледам в Европа се представяше по-добре. David Vuilleimin беше единствения, който се опъваше на McGrath. Може и да е имало и други, но явно са останали в сянка.

Коментар

Очевидно океана е много голям. Пишон беше два пъти (май) световен шампион. Тортели и мен ме радваше, но се контузи и приключи. Мисля, че 2006 или 2007ма в първите кръгове от световния шампионат беше единствения който побеждаваше Стефан Евертс и след контузията му за Евертс изглеждаше много лесно. Между другото Пишон карше Ендуро миналата година. А David Vuilleimin (не мога да му напиша фамилията на български) все още опитва, но в последните няколко години вече не е същия.
                        К. Кулев

Коментар

Първоначално публикуван от spotbeam Преглед на мнение
                          Ако успее цял сезон да издържи на ръба, значи господа е с него.
                          7 Поредни убедителни победи в суперкрос мастърс мисля, че господ не е достатъчен за това. ПЪк и докато е с каска на мотора не се вижда че е негър

Коментар

Буба си кара в някакъв друг-негов си клас, който даже не е интересен за режисьорите на предаването. Просто не стига, че го бива, че треньора му го нахъсва, че има амбицията и възможността да стане шампион пак, ами и е и съвсем пощръклял и кара като луд.

Съчувствам му на Рийд. Случвало ми се е да съм най-добър в махалата на нещо си и да дойде някой пришалец и да ме разцепи тотално. Направо те връща в първи клас.

Коментар

7 Поредни убедителни победи в суперкрос мастърс мисля, че господ не е достатъчен за това. ПЪк и докато е с каска на мотора не се вижда че е негър
                              Точно на тези им се вика - богоизбранници. Защо са само единици? Те не са простосмъртни. Те са Chosen one. Помня ситуации от които Кармайкъл се е измъквал при които 99.99% от останалите биха се разглобили на части. Защо? Не можеш да дърпаш постоянно дявола за опашката. В крайна сметка му костваше цял сезон и замисляне за пенсия. McGrath, беше също такъв - побеждаваше до такава степен, че просто ти ставаше досадно. При едно интервю с него го запитаха защо толкова много наранявания има при суперкроса, той отговори "Това е защото те не си карат състезанието, а се опитват да ме бият". Той почти не падаше, но когато падна и счупи бедро, вече не беше същият. Е, Чат не е от тях, той си гледа състезанието. McGrath, също спомена веднъж, "До преди 1-2 години всичко ми се отдаваше без да тренирам, но сега не е така" - И Буба ще стигне до там. С годините страхът ще се прокрадва и той ще започне да мисли. Натуралните реакции започват да се забавят точно по тази причина.

Коментар

Днес се получи това което чакахме от много отдавна. Както се видя Стюарт не може да кара под натиск. Панира ли се, започва да греши, даже и такива като Алези го задминават. Хубаво, карай си състезанието. Изпревари Чат след едно бясно каране и само малко след това Чат пак го натисна и отново грешка. Аз мислех, че състезанието е свъзршило след това изпреварване, но явно Риид е имал още трикове скрити в ръкава. Дано интригата се запази до края. Алези се добра до трето място. Вилапото така и не го чух. От по младите звезди си "падам" по Милсап. Много талант, но все още не може да се развие. гласяха го да е вторият Стюарт и го поставиха много рано под голям натиск.
                                Последно редактирано от spotbeam; 02-03-09, 04:03.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X